Vitara İç Aydınlatma Yetersizliği Çözümü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 997799 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,979
Ynt: Vitara İç Aydınlatma Yetersizliği Çözümü

oğuz hekim oğlu arkadaşımız güzel belirtmiş: farlarımız eski sistem cam olduğundan yeni teknolji mercak özelliği taşımadığından xenon sistemler ışığı çok dağıtıyor karşı tarafı rahatsız edercesine (örnek için mutlaka akşamları bir şahine, broadway'e, palio ya rastlarsınız : aydınlatma o şekilde oluyor) sonuçta yeni tekolji eski teknolojiye tam oturmuyor bir yerden patlak veriyor.Bende geçen hafta aydınlatmadaki yetersizlikten dolayı sis farlarını monte ederkenbu karanlık sorunu da çözeyim dedim daha güçlü ışık olsun diye mtec marka 100 w 16aH H4 ampul aldım iyi bir marka ve iyi ürün diye ama H4 ün üzerindeki kaplama ışığı öyle bir kesiyorduki eski ampullerden hiç bir farkı yoktu, bunu üzerine ürünü yukarıda sözedilen osram cool blue 5000 k ile değiştim ve şunu söylüyorum : bu araç bu şartlarda ancak bu kadar iyi aydınlatır sonuç çok iyi. İki şey daha ilave edeceğim: Xenonlarda olmuşken en iyisi diye 12000 kelvin almayın o ışığın renk indeksini gösterir . Kullandığımız standart sarı ampuller 4000 K civarındadır.Bu rakam büyüdükçe renk sarıdan beyaza , beyazdan maviye ve oradan da pembe ve mora gider ideal 6000-8000 civarıdır 6000 beyaz 8000 mavi beyazdır. Tavana takılan spotlara gelice her şey ihtiyaçlar dahilinde en iyidir. Arazi şartlarında ve karanlık yada alaca karanlıkta arazi seyrinde yere yakın yerden verilen aydınlatma, yol yüzeyinden daha yüksek olan bir yapının (örneğin yüksekçe bir çamur kütlesi ) arkasında gölge oluşturduğu için , o kütlenin arkası karanlık kalıyor ve siz arkası hakkında fikir sahibi olamıyorsunuz. Bu da aracı o kütleye yanaşırken daha canlı yada yavaş yada uygun devir vs. kullanmanız hakkında karar vermenizi güçleştiriyor. Hata yapma ihtimaliniz artıyor.Tavan spotları daha dik açı ile aydınlatma yaptığındından bu sorunu en aza indiriyor.
Teşekkürler... Çağlar Köker

Etiketler

Far ışıklarının renk ve degerleri hakkında bu resim baya bir fikir verecektir. ;)

ColorTemperatureComparison-1.jpg

Offroadpassion' Alıntı:
Tavan Orta lamba için aynı uygulamayı Cuma günü Çağlar'ın (4L) aracına yaptık ama derleyip toplayıp yayınlayacak zaman olmadı. Aynı uygulama ve aynı başarıyı aldık. Anlatım ve paylaşım için teşekkürler, elinize emeğinize sağlık. ;)

Ben de aynısını yaptım 2 ampülle, çok başarılı oldu, ben ledli ampüllerin çiftini 5 tl ye aldım (daha ucuz bulamadım balıkesirde) , aynı ampüllerin tanesine 5 tl isteyenler de var, aklınızda olsun... herkese tavsiye ederim, fikir babası Levent Bey'e de teşekkürler ;)

Güle güle kullanın, gözünüz aydın pardon araç içiniz aydın olsun.

aynı uygulamayı bagaj içini aydınlatması için tavanın üst kısmına, tavan döşemesinin bittiği yere yapmayı düşünüyorum ama tesisata paralel olarak çekeceğim kabloyu tavan döşemesinin arasından arkaya taşıyabilirmiyim acaba kolayca? o noktada takılıyorum birazcık

kolay bir iş o da. orta lambayı sökün uzun bir teli tersten yani arkadan yollayın önden çekin vs. vs

tavan döşemesinin yapıştırılmış olma ihtimali çekindiriyor beni, sonra bozmayalım güzelim tavanı?

yok değil. arkada plastik raptiye gibi şeyler var onların 1 tanesini çıkarabilirsin de gerek te kalmayabilir, ben alt tarafa yaptım ama çok yeterli olmadı ben de sana dediğim yere yapıcam.

evet ben de o plastik segmanın oraya yapmayı düşünüyorum, ampül belli bile olmaz orda...
teşekkürler...

ampül değil de satılan iç lambalar var güzel ledli(8-10 led var) ben almıştım yerini değiştircem

8-10 ledli olanları duymamıştım iyi oldu öğrendiğim, ampul derken led li orta tarafa taktığımız lambaları kastetmiştim zaten, bahsettiğiniz 8-10 ledli lambaları aldığınızda fiyatta yazarsanız fiyatı hakkında da fikir sahibi de oluruz, malüm aksesuarcılar serbest piyasa :D
aşamayı resimlendirirsenizde tadından yenmez ;) kolay gelsin şimdiden

Kuzay' Alıntı:
Bu ön aydınlatma kutusu nasıl açılıyor ?
Fotoğrafda görülen açma düğmesinin sağındaki aralık kısıma düz bir torna vida ucu ile baskı uyguladığınızda çıkacaktır ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR