Vitara İç Aydınlatma Yetersizliği Çözümü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 997799 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,042

997799

kings go ahead
Yer
çorum
Sanırım bütün vitaralar için geçeridir diye düşünerek paylaşmak istedim. Belki faydalı olur. Önce tavan lambasının(kaplara bağlı olan) dış camını 2 yandan basarak çıkarın sonra 2 civatayı yıldız tornavida ile sökün kablo su soketli soketten çıkartın. aksesuarcıdan bu ampüle benzer ledli ampüller var 3 tane alın 1 tanesini bağlayın önce takabilmek için tuşun karşısındaki metal ayagı biraz yamultmanız gerekecek. sonra ampülün artı eksisini bulmalısınız bu ampüller artı eksili dir. diğerleri gibi değildir 3 ampülünde aynı yönünü bulun sonra benim yaptığım gibi 3 ampülü paralel bağlayın alın size tavanda güzel ısık.

Görüntü027.jpg

Etiketler

Ynt: vitara iç aydınlatma yetersizliği çözümü

bir de ön aynanın yanındakiler de bana yetersiz gelmişti bunun içinde gene aksesuarcıdan 2 tane kedi gözü bulsum tesadüfen onların arka plastiklerini çıkardım, sonra aracın gene o bölümünü söktüm çok basit gene 2 tane yıldız civata. orjinal mercek gibi görünen ama sadece ısıgın gücünü engelleyen ksımları da tırnaklı onları çıkartıp yerine bu kedi gözlerini yapıştırdım. baya kuvetli bir iç aydınlatma sistemim oldu velhasıl. bu kedi gözlerini gene aksesaurcılardan yada bisikletcilerden bulabilirsiniz. eger bulamazsanız büyüteç camı, gene olmazsa bulduğunuz kırık stop camlarının beyaz kısmını çap ölcüsü vererek gözlükcülerde kestirebilirsiniz. saygılar. umarım birilerinin işine yarar. Aracın bütünlüğünü bozmadan extra yerlere kablo çekmeden lamba takmadan en iyi çözüm gibi geldi.

Görüntü030.jpg

Arkadaşım seni tebrik ediyorum, bilgiler paylaşmakla çoğalır,bunu mutlaka uygulayacağım, umarım ön far aydınlatma ve park ampülleri içinde bir fikrin vardır.
saygılarımla

ampül anlamında hepsi denendi role vs. vs. gibi ancak su an için xenon kit görünüyor ama bunu bizim araçlar için çok sağlıklı bulmuyorum. su darbe vs. vs gibi etmenlerden dolayı ama çaışmalarım devam ediyor. saygılar...

osram cool blue 5000k H4 hyper ampül aldım ama henüz takmadım beklemedeyim. ayrıca renklerde uyum olması açısından park ampüllerinide birlikte değiştirmesi gerekir. onun içinde önerilen ampüller var ve böylece ön takım birlikte değişmelidir diye düşünüyorum.

Ynt: Vitara İç Aydınlatma Yetersizliği Çözümü

abicim her ampülü taktık yok 100 amper yokk cool, rek ve gözteriş açısından bişi diyemem ama yetersiz aydınlatmayı çözemedim. tavana 4 tane kare sis taktım far yanında el feneri gibi kaldı.

Osram Night Breaker böyle bi ampulu baska aracımda denemiştim sonuc harika idi fakat vitaraya ters geldi ,8000 lik xenon taktım önümdekü sürücüleri korkunc rahatsız ediyor önümdeki arac ların hepsi aynadan ayar cekiyorlardı bana göre ve tahminim hepside durumdan dolayı beni eminimki kalaylıyordu bende rahatsız oldum ve söktüm cok dagınık bi ısık veriyor bir kusuru daha var kar yagışında ısık sistemı felc oluyor el fenerinden kötü oluyor..orjinal mercekli far olmayınca xenon meselesi sonradan olma olmuyor ..xenonlar ziyan olmasın hella comet 450 sislere takıyım dedim ona uygun xenon ampul alıp uzun bir amelıyat sonrası sislerimi xenon yapmayı basardım ,sonuc gene fiyasko cok uzun olan h3 xenon ampuller far camına degecek kadar yakın oluyor ve far camları diyarbakır karpuzu misali durup dururken catlıyor,xenonu 350tl iken almıştım şimdilerde 150 ve altına düştü gene benden tavsiye (kapınıza hesabı) araciniza sokmayın derim ..xenon far ile ilgili bir link veriyim bazı dogru bilgiler var ama genede kimse sattıgım yogurt egşidir demiyor haberiniz olsun..http://www.xenonmercek.com/help.html

Oğuz bey teşekkürler bu bilgi için boşu boşuna para vermemizi engelledin...

mühim olan bilgiyi paylasmak paylaştıkca güzel bence ..mercekli xenonda kac paramız ve + 2 farımız ziyyan olur bi deneyen arkadaşımız varmı acaba uygulama işciligi kötü olusa farların biri tekir biri bekir hesabı olcak , elle kesip bicip otutturmak vs bayagı zor bi iş bence .bu iş bence yeni ve pahalı bıraz tecrübe edinsinler az da ucuzlasın biz de sonradan konuya intikal edelim derim..

sislerin yeri hakkında bir bilgimi daha paylaşayım tavana takılan sis ve benzeri projektörler ışıgı perdeleme yapar ve sizi iyi aydınlatmaz tavsiyem tampon altı yada üstü far civarina yakın yerlere takarsanız netice ye varırsınız derim .bunuda bu işi bilen abilerden kapmıştım parantez içinde..
bir konuya daha deginiyim ben aracıma illede xenon takıcam diyen arkadaşlarıma 4000,6000,8000,12000,lik olanları var bunlar ışık gücü kelvin oluyor benimki olmuşken iyisi olsun mantıgı ile yüksek olana heves etmeyin onlar daha fazla dagınık ışık demek ,,4000 yada 6000 ni tercih edin derim .bendeki 8000 cok rezil. yaktıgınızda gece aracı yenı model hızlı bir suv zannedip herkes yol veriyor aman beni gecsinde kendimi kurtarayım hesabı ,15 yaşındaki vitaramı görünce anlayıp az bozuluyolardı ,tabiiki,buda iyi yanı tabi istiyene..

Tavan Orta lamba için aynı uygulamayı Cuma günü Çağlar'ın (4L) aracına yaptık ama derleyip toplayıp yayınlayacak zaman olmadı. Aynı uygulama ve aynı başarıyı aldık. Anlatım ve paylaşım için teşekkürler, elinize emeğinize sağlık. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,777
Kaydolan Son Üyemiz
utkuberks

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR