vitara için kupa yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aerateur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,304

aerateur

Ana Kamp
Yer
Adana
2001 model vitarama 235/75/15 lastik taktım arka lastikler çamurluğa sürttü tabiiki kaçınılmaz olarak.Ancak aracın süspansiyon sistemlerine dokunmadan sorunu çözmek istiyorum.İlk aklıma gelen kupa yükseltme oldu ama nasıl yapılır bir fikrim yok.Birşeyler okudum ama kafamda birşeyler oluşmadı.Bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

Etiketler

Ynt: vitara için kupa yükseltme

Adana da ikamet ediyorum Gökhan bey.Bende 87-92 yılları arasında üniversite için Erzurumda bulunmuştum.

eh ıste adana kadar guzel olmasada ıdare eder bende burda memurum adana borsa lısesı mezunuyum aracını senın oldugun taraflarda en ıyı yukseltme ve dıger uygulamaları yapacak usta ahmet usta oda antalyada gıtme ımkanın olursa emın olkı harıka ısler basaracak bır canavara cevırır

pancarmotorcu' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47803.msg533125#msg533125
bende arvın ahmet abıyı dusundum ama arkadas dırek kupayı yukseltmek ıstıyor sıspansıyona ellemek ıstemıyor get dahı olsa bence get daha mantıklı amaa onun ıstedıgı onemlı

Kupa yükseltme şase yükseltmeden biraz daha farklı daha kolay ve maliyetsiz bir çözüm gibi görünür ama suya sabuna dokunmadan enfazla 3.5 cm civarı bir yükseltme sağlanabilir. 8 adet takoz 6 adet uzun boru somun 2 adet uzun civata içerir.Uygulamayı yapmak için lifti olan bir atölye yeterlidir ancak şase ile kupa liftte ayrılırken dikkatli olmak gerekir ki fren hortumları varsa gaz borularına zarar gelmesin...

arwin' Alıntı:
Kupa yükseltme şase yükseltmeden biraz daha farklı daha kolay ve maliyetsiz bir çözüm gibi görünür ama suya sabuna dokunmadan enfazla 3.5 cm civarı bir yükseltme sağlanabilir. 8 adet takoz 6 adet uzun boru somun 2 adet uzun civata içerir.Uygulamayı yapmak için lifti olan bir atölye yeterlidir ancak şase ile kupa liftte ayrılırken dikkatli olmak gerekir ki fren hortumları varsa gaz borularına zarar gelmesin...
ilginize teşekkür ederim.çok faydalı oldu.ancak bu malzemeleri nereden yada kimden teminedebilirim.

ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum.Şimdilik yükseltme işini şöyle çözdük,helezonları çıkarttık altına ustanın ağzı ile "nalça" koyduk.Denemek için bir kaç ağır adam oturtup bir kaç kasis geçtik hiç sürtme olmadı.Bir süre böyle kullanıp bakacağım.Arazidede sürtme olmaz ise çözdük demektir.Sabah işe giderken bırakıp akşam aldığımda usta işi halletmiş olduğu için fotoğraflayamadım.

aerateur' Alıntı:
ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum.Şimdilik yükseltme işini şöyle çözdük,helezonları çıkarttık altına ustanın ağzı ile "nalça" koyduk.Denemek için bir kaç ağır adam oturtup bir kaç kasis geçtik hiç sürtme olmadı.Bir süre böyle kullanıp bakacağım.Arazidede sürtme olmaz ise çözdük demektir.Sabah işe giderken bırakıp akşam aldığımda usta işi halletmiş olduğu için fotoğraflayamadım.
amörtüsörleride büyütmen gerekmezmi?

şu an böyle kullanıyorum bir problem olmadı açıkçası amortisör büyütmemenin nasıl bir problem oluşturacağı hakkında bir fikrim yok.Sadece karda deneyebildim tabiiki yoldada, yol tutuşta bir fark göremedim. frenleme etkinliğinde bir kayıp var bunu lastik ebadının büyümesine bağladım virajda pek değişiklik hissetmedim.Ancak lastik karda mükemmel,izden çıkışta mükemmel.Çamurda bakacağız...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.