Vitara Klima Sorunu Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hudev Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,464

hudev

Kamp II
Yer
çerkezköy
herkeze merhabalar.
benim 1992 model vitaramın klima komprasörü arızalandı tamiri nerede nasıl yapılır. yenisi varsa nereden temin edebilirim.fiyat verebilirseniz iyi olur.bazı ustalar 2 ay gibi kısa bir zaman için garanti vermeleri beni tatmin etmedi.yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Vitara Klima Sorunu Hakkında Yardım

konuyu nekadar bilip bilmediginizi bilemedigimden sizi hiç bilmiyor gibi tarif ediyim ..ön ce kılimacıya gidilir ve fosforlu boya ile gaz bastırılır ,kılima her gün kullanılır ve bozuldugu gün kılimacıya gidilir, kılimacı özel gözlügünü takar özel lambası ile beraber fosforlu boyaların nereden kacırdıgına bakar yeri bulur genelde hortum patlagı, radyatör delinmesi ,oring kacagı vs gibi yerlerden cıkar komrasör genelde bozmaz gaz konurken içine bir miktarda özel yag konur daha evvelden bu yag konmamışşada ki bu zor bi ihtimal ozaman komrasör arızası oluşur ki onun da içi atla deve degil 15-20 tane oring var ufak pistonlar üzerinde onlar degişir yada cıkma da uydurulabilir ,,klima komprasörü arızalandı teşhisiniz tam dogrumu arıza başka yerdense boşuna degiştirmeyin derim .
ıstanbul ikitelli A.O.S. var hurdacıların oldugu site 2girişi vardır alt tan ilk sokakta sagda 3 yada4. dükkan kılimacı elinde her çeşit cıkma var olduki vitara bulamadın o sitede vitara cıkma işi yapan 6-8 yer var birinden gidip cıkma komrasör temin edersiniz..(sıkı pazarlık yapmayıda hepsinden fiyat almayıda unutmayın)
illede yeni olsun derseniz yetkili servise sipariş ile getirttirebilirsiniz .fiyatıda bayagı bi şi olur diye tahmin ediyorum.sorandan para almazlar tahminim bi ögrenip buraya bi yazsanız herkese fikir verir.hoşcakalın bu yaz günlerin de serin de kalın derim..

merhabalar oğuz bey.
ilginiz için teşekkürler.hem başlık sade oluşsun hemde kimseyi uzun yazımla sıkmamak için sade bir başlık yazdım. konunun esası şu. 2 yıl önce klima komprasörüm kuvvetli bir mekanik sesle kilitledi.bu kilitleme esnasında kayışı bile kopardı.istanbula uzak olmamız nedeniyle tamirci arkadaşlar vasıtasıyla komprasör sökülüp bu işin ustasına gönderildi.kış sezonu geçerken hacele edilmedi ki iyi bir iş çıkarılsın dedik.komprasörün rulmanları dağılmış değiştirildi dendi. onarılan komprasör yerine takıldı içine yağı konulmuş şekilde bize gönderilen komprasöre gaz basıldı ve sonuç felaket.sanki hiç tamire gönderilmemiş.aslında kendimi bilinçli bir tüketici sayan ben kendi ustamında yanıltmasıyla onarılan ürün daha elime geçmeden 200 tl olan sözde onarım bedelide yapan ustaya teşekkür edilerek verildi.sonrasında tekrar aynı ustaya gönderilen komprasör 1 yıl sonra (bu sefer tamam) denilerek tekrar bana geldi. yine komprasörü yerine montaj esnasında gaz dolumu yaparken aynı gacırtı sesine devam ve extrası olarakta gaz kaçağıda vermeye başladı. tabiğiki ben bu durumu sineme çekemedim aptal yerine konmanın verdiği öfkede yanıma kar kaldı.şimdi kendi araştırmalarım sonucu maslak ta konuştuğum usta bana komprasörün değiştirilmesi gerektiği bunun karşılığı olarakta 650 tl ücret talep etti.büyük ihtimalle çıkma bir ürün .çünkü bazı parçaların eskiden kullanılacağını söyledi. bu yüksek ücreti talebine karşılık bana 2 ay gibi kısa bir garanti verdi. firmanın ismini karalamak amacım olmadığı için yazmıyorum.çünkü tanınan bir atölye. ikitelli de başka bir çıkmacı ise 600 tl ye ürünü vereceğini yakındaki klima tamircisininde kendisine kefil olabileceğini bana söyleyerek yerini tarif etti .tavsiye ettiği klima ustasıda ondan olacağım çıkma komprasöre ve kendisine kesinlikle kefil bile olmayacağını ve takmayacağını ,kendisinin 1500 tl ye tamir edeceğini söyleyince yuh artık dedim.bu nasıl bir sektör. bende son arayışlarıma girdim ve sizlerden bana yol göstermenizi istiyorum.hikayem budur arkadaşlar.
vardığım sonuçları yine buradan herkezle paylaşacağım. vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
oda olmadı nasıl olsa komprasös değişecek en azından kendim tamir yoluna gideceğim.iyi dilekleriniz için tekrar teşekkürler.

oğuz bey iyi pazarlar.
hani o çıkmacı ve tavsiye ettiği klima ustası vardı ya işte sizin adres gösterdiğiniz yerler .tam üzerine bastınız.desenize bütün kapılar aynı adreslere çıkıyor. hele biraz konuya zaman tanıyalım.belki mantıklı bir öneride bulunan birileri olabilir.en azından bundan sonrası için başkalarınada belki faydası olabilir.
bende sürekli araştırma içersindeyim.ilginiz için çok teşekkürler.iyi günler dilerim

slm

2004 model gv 3k aldım ve klimada arıza var sanırım kalorifer çalışırken ön cam buğu konumuna getirdiğim zaman klima devreye giriyor ve klima ışığı yanmaya başlıyor, prblem nedir öok maliyetli olur mu bana?

adogan' Alıntı:
Selam

2004 model gv 3k aldım ve klimada arıza var sanırım kalorifer çalışırken ön cam buğu konumuna getirdiğim zaman klima devreye giriyor ve klima ışığı yanmaya başlıyor, prblem nedir öok maliyetli olur mu bana?

merhaba,

Vitaralarda var mı bilmiyorum ama 1990 sonrası üretilmiş bazı araçlarda ön cam buğu çözme konumuna getirdiğinizde klima otomatik olarak devreye giriyor ve araç içerisindeki / ön camdaki buğuyu çok kısa sürede temizliyor bu bir arıza değildir.

1992 model mk2 kasa tabir edilen mitsubishi pajero aracımın dijital kliması ön cam buğu çözme konumunda tam bu dediğiniz şekilde çalışıyordu.

saygılar

Ali

Merhaba benim araçta havalandırma düğmeden bağımsız kendi kendine çalışıyor.
bazen susuyor sonra sinirlenip bi sert üflüyor.
kafasına göre takılıyor anlayacağınız.

bazen de sıcak soğuk geçişi zor oluyor....

nedeni hakkında bilgisi olan var mıdır?

2001 1.8 volvo s40. :smiley:
klima sorununu gorunce paldir kuldur yazdim uyuz ettigi icin.

klimanız otomakmi acaba. eğer otomaikse, otomatik konumu açıksa sizin kontrolünüz dışında çalışabilir.dikkat ettinizmi bilemem.

saab ve volvo gibi isvec arabalarında alışık olmadıgımız garip özellikler vardır buguyu almak için klima hemen calışır bu normal bir durum bazılarındada kısa farlar kontkla beraber yanar farları söndüremezsiniz.servisinde parca degişiminle farları normale getiriyorlar ,klimayı da kendi servisi normal hale getirebilir.

günaydın.
keşke öyle olsa...:smiley:
klima manuel ve kapalı
0-1-2-3-4-5-6 kademeleri eskiden sorunsuz çalışırken şimdi değişkenlik gösteriyor

ama bahsettiğiniz şeylerle de hiç karşılaşmadım arabamda 9 yıldır kullanıyorum saab'ı bilemem.

teşekkürler

internette yaptığım araştırmalarda yabancı bir sitede transistor değişimi ile çözüldüğünü okudum.
haftasonu değiştireceğim. Sizce de çözüm olur mu. Sanırım havalandırma motor transistor'u

Saygılar,

Fırat.

Keşke transistor olsaydı ben değiştirecektim, torpidonun altından ulaşılıyor. 2n03055 transistor 5 lira.
Control Unit dedikleri kumanda kartı bozulmuş yenisi 1000 TELE Çıkması Beşyüz TELE, Tamiratı 300 TELE. :eek:

Napalım kafasına göre üflesin, ben de ona üflerim. ;D

Teşekkürler,

Saygılar.

hudev' Alıntı:
herkeze merhabalar.
benim 1992 model vitaramın klima komprasörü arızalandı tamiri nerede nasıl yapılır. yenisi varsa nereden temin edebilirim.fiyat verebilirseniz iyi olur.bazı ustalar 2 ay gibi kısa bir zaman için garanti vermeleri beni tatmin etmedi.yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
aynı sorunları aynı model suzukimde bende yaşadım.radyatördü fandı oringdi gaz tüpüydü boruydu derken en son kompresörün yağının uzun süre aracın yatmasından dolayı muhteviyatını kaybetmesi nedeni ile içi dağıldı.size klimacı olarak ankara da verebileceğim telefon numarası Kenan Usta 0 312 278 04 42 arayıp bir görüşün iyi bir ustadır. ama dediğim gibi klima komple bir sistem .biri diğerini tetikler. diğer parçalarınız sorunsuz çalışıyorsa kompresör konusunda ustam size yardımcı olur.tamirden sonra 1 sene kadar ben kullandım 2 senedirde sattığım arkadaş kullanıyor .herhangi bir sorun çıkartmadı.selamlar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,868
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri