Tüm konuyu sabırla okudum... zira araç ararken bir ara NİVA-VİTARA araştırması yapmıştım, kendimce karşılaştırmıştım...
Şuan ilk ve tek araç olarak 2007 model bir NİVA'm var... tek kelimeyle
"çok memnunum" ...
Daha önce sahibi olmasam da muhtelif (Ford-Ranger 4x4, Suzuki-Vitara, LR-Discovery, LR-Freelander...vs.) 4x4'lere binmek-tanımak-sürmek deneyimim oldu... Ama NİVA'nın
"tadı-ruhu"-tarzını onlarda bulamadım-göremedim...
Gene de çok iddialı değilim, belki de ilk-tek araçım olması (psikoloji...vs.) ile de ilgili olabilir mi diye bazen soruyorum kendime... Belki 2007 değil de 97 model olsaydı bu satırları yazmayacaktım bilemiyorum... çok göreceli-karmaşık-değişkenli bir durum!
Nesimi'nin dediği gibi
"O yar benim, kime ne!" meselesi belki de...
Mesela; bir keresinde (2003 veya 2004'tü) sıfır (veya 1 yaşında) bir LR-Disco ile Erzurum'da tarladan yayılan su ile ıslanmış ve çok az su birikmiş bir çayırda yazın ortasında kaldık! Benim için tam bir
"hayal kırıklığı" idi! Şimdi öyle düşünmesem de, o zaman 4x4 araçlar konusunda (başta Disco) ciddi olarak
"acaba hikaye miler?" diye düşünmeye başladım... Sürücü 4x4 deneyimli harita mühendisi bir abimizdi... Sanırım bizim aracın 5/1'i belkide 10'da biri piyasa fiyatıyla bir
"traktör" gelip geldi hiç zorlanmadan aldı-çıktı bizi...
"buyur burdan yak"lık bir durum... traktör 1 lira bizimki 10 lira ama o bizi kurtardı (şaka bir yana tatlı bir hatıra olarak kaldı hepsi)
Şimdi traktör Disco'dan iyi mi diyelim, ya da kötü mü? Anlamsız ve
"değersiz" bir karşılaştırma gibi...
Halihazırda Nivamla benzer yerlerden ağır devire bile takmadan güle-oynaya geçiyorum (hem de LPG'li), garip ama gerçek bir durum... ama NİVA, Disco'dan iyidir demem-genellemem
"anlamsız-yersiz" olur diye düşünüyorum... Ama
"benim" için iyidir demem hakkımdır sanırım
Netice-i kelam,
Allah herkese "gönlüne" göre versin,
Cümleten kazasız sürüşler...