vitaram rolantide çalışırken uğultu yapıyor.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan faruk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,153

faruk

Ana Kamp
merhaba,
benim aracım çalıştığında ısındıktan sonra rolantide iken bir uğultu şeklinde ses geliyor, rolanti az yüseldiğinde ise kesiliyor.tamirci tavsiyesiyle triger kayışını ve bilyasını değiştirtim olmadı.tamirci klima motorunun bilyasındandır dedi, onuda değiştirdim ses yine gitmedi. enson servise gittim artık oda su devir daim motorundandır diyor. sizce bu doğru olabilirmi? vitarada mekanikten anlayan arkadaşların fikirlerini bekliyorum. (Aracım vitara 5k 1,6)

Etiketler
Ynt: vitaram rolantide çalışırken uğultu yapıyor.

benim 93 vitarada sıfır motor yaptıktan sonra bu ses hafiften gelmeye başladı. ama çok hafif bir uğultu. 800 devirde rolantide ve motor sıcakken geliyor. her kafadan bi ses çıkıyo. kasnak diyen var , triger diyen var , manifolt diyen var. bence hiç elletme. kronik bir ses olabilir.

faruk' Alıntı:
merhaba,
benim aracım çalıştığında ısındıktan sonra rolantide iken bir uğultu şeklinde ses geliyor, rolanti az yüseldiğinde ise kesiliyor.tamirci tavsiyesiyle triger kayışını ve bilyasını değiştirtim olmadı.tamirci klima motorunun bilyasındandır dedi, onuda değiştirdim ses yine gitmedi. enson servise gittim artık oda su devir daim motorundandır diyor. sizce bu doğru olabilirmi? vitarada mekanikten anlayan arkadaşların fikirlerini bekliyorum. (Aracım vitara 5k 1,6)
arkadaşım eksozunu baştan sonakadar kontrol ettir, bir arkadaşın aracında aynı sorun vardı, eksozun küçük bir bölümünde çürüme olmuştu, buraya kaynak yaptırıp kapattırdı, ve uğultu sesi kesildi....bilgine kal sağlıcakla.....

eksoz komple yeni. araç zaten çok bakımlı. sıkıntı nerede bilemiyoruz.

doktorların hastarının cigerlerini dinledigi aletin adı steskoptur bu aletin aynı işi görücek olanı bizim araclarda 1-1.5 m hortumdum dur hortum sert plastik olmalı yumuşak kauçuk türevi olursa sesi yutabilme olasılıgı var ..bir ucunu kulagınıza tam oturtturun hic yandan hava almayacak şekilde diger boş ucu şüphelendiginiz yerlerde gezdirin dikkatli olun dönen kayış ve pervaneye hortumu degdirmeyin ,kaptırmayın .. devidaim ,triger bilya ,sarz bilya ,klima bilya vs her türlü şıkırtıyı ,tıkırtıyı kolayca yakalarsınız sadece hortum lazım gerisi sizlere kalmış benden söylemesi ;)

ben triger bilyayı ve klima bilyayı değiştirdim.sıra diğerlerine geldi sanırım
teker teker yenilicez sanırım bilyaları.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri