Vitara'mın Yeni Pabuçları, BFG 215/75/R15

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yerbezi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,377

yerbezi

Kamp II
Yer
Balıkesir
Arkadaşlar nihayet uzun süredir bulamadığım ve hayalimde olan A/T 215-75-R15 BFG pabuçları aldım, yakıştı oğluma, binek araç lastiklerinden ve kartal slx havasından kurtuldu, özüne döndü...
üstünde 195-65-R15 lastikler vardı, çamurluğun en yüksek ağzından 73 cm ölçülüyordu, şimdi 76 cm oldu, 3 cm acaip değiştirdi aracı.. 1 cm artması gerekmiyor mu normalde? 65 den 75 e??
neyse yakıştı heralde??

Bu eski hali
CIMG0597.jpg

Bunlar da yeni...

CIMG0691.jpg

CIMG0692.jpg

CIMG0690.jpg

CIMG0689.jpg

CIMG0687.jpg

CIMG0693.jpg

Etiketler
Ynt: Vitara'mın Yeni Pabuçları, BFG 215/75/R15

hayırlısı olsun... güle güle kullan... güle güle çamurlan..:smiley:)) acaba fiyatı ve nereden ,, bi adres veya bi tel verebilirmisin bende aracıma bakıyorum da

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim Bülent Bey, tavsiye ederim çok güzel bir lastik, Balıkesir'de Michelin bayii Atilla Emre'den aldım, liste fiyatı 221 di, 205 tl ye, yani 4 tanesini 820 tl'ye 5 taksite aldım... tel: 0 266 245 70 30

Sertan Bey hayırlı olsun lastikleriniz. Eski lastiğiniz 195-65 ebadında yanak yüksekliği 195'in % 65'i=126,75 mm yenilerde 215'in % 75'i=161,25 yanak farkı 3,95cm olur. Güle güle kullanın.

bülent abi mrb ben burgazdan fatih burdaki michelın bayiisinden de bfg sorabılırız,

fatih bi sorsana onları varmı? fiyatı? gibi vs... hani triger setine gelecektin. bu aralar servis müsait. müsait olursan gel

sertan bey teşekkürler.. tekrar hayırlı olsun.. yakıt konusunda bi problem varmı artma gibi?.... bide eski lastiklere göre araç süspansiyonu nasıl ?
+denedin mi bilmiyorum ama çamurdaki performansı nasıl? teşekkürler...

eski lastikler küçük çaplı olduğu için çekişi çok iyiydi, şimdi çekişten düştü araç, 1 vites düştü desem yalan olmaz,
süspansiyon ise bozuk yollarda biraz sarsıyor aracı, rampa çıkışlarda bozuk zemine gelince birazda hız varsa sarsıyor, bunu soracaktım ben de normal mi diye, eski lastiklerimle böyle olmuyordu...
çamur performansını deneyemedim ama çimenlikte eskiden 2 çekiş çıkamadığım yeri şimdi 2 çekerde çıkabiliyorum.
yakıtı da en kısa sürede bildiririm, henüz ölçmedim.
ama herşeyden önce görünüşü için bile tavsiye ederim, eskiden yol kenarında dururken bakmıyorlardı bile, şimdi her geçen şöyle bir süzüp geçiyor

aracınızı görünc racımın ilk hallerini hatırladım
yaşadığınız ve yaşıyacağınız bütün sorumları gayet iyi biliyorum
bende lastikle başladım sonra iç davlumbaza sürtmeye başladı sonra yükseltme kiti geldi yükselmişken oldu olacak ön arka tamponda değişsin dedik ve şu an yaşadığın sorun dewir dürşü lastikler büyük geldi aynamahrutiler değişti. size tavsiyem ikinci el temiz parçalardan aracınızı toplamanız. yoksa cebiniz çok yanar. çok acı tecrübelerle yaşadım :smiley:
benim aracın resimleri
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=22065.0

kendinize iii bakın :smiley:

mahrutiler için siteden bir ilan
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13147.0
bu rada yakıt masrafınız ortalama km 350 L dır :smiley:

Gökalp Bey, katalogdaki orjinal lastiği ile şu anda taktığım lastik arasında %1,5-2 civarında fark var, benim üzerinden çıkardığım lastik çok küçüktü, araba şimdi normal haline geldi, ayna mahrutiye gerek yok bu lastiklerle, çamurluklara sürtme filan da olmuyor... gene de ilginize teşekkürler, bu tip ihtiyaçlarım olursa ilk kime danışacağımı artık biliyorum... ;)

bülent abi şimdi görüstüm ama istanbuldakı şirket bayram nedenıyle kapalı oldugu ıcın yarın ebat ve fiyat konusunda bana bılgı verecekler.triger seti için o gün yola cıkmıstım fakat muazzam bir fırtına vardı servısı arayıp daha sonra gelırım demıstım ondan sonrada o şekilde kaldı ama uygun bi zamanda gelmek ıstıyorum.

bence de doğru lastik doğru ebat seçmissiniz. 3 yıldır 215*75*15 ebat kullanıyorum sıkıntı yaşamadım memnun kaldım. goodyear'dan sonra bende bf goodrich alacağım. büyükçekmecede peşin 195 tl fiyat verdiler. Pangaltında da peşin 185 tl fiyat aldım.

hayırlı olsun ve güle güle bol çamurlu günlerde kullanırsın umarım . yalnız bir sorum olacak benimde aynı modelde vitaram var bu ebatlarda lastikler davlumbaz içinde sürtme yapıyormu bilgi verirsen sevinirim. :smiley:

215-75-15 standart vitara da rahatlıkla kullanılabiliyor.tecrübe ile sabittir. sürtme olayı olmaz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri