Vitara'ya Off Road Modifiyesi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oktay_1975 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 104
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,017

oktay_1975

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Yer
İstanbul
arkadaşlar tekrar selam , sormak istediğim sorular var kafamda yardımcı olursanız çok sevinirim .

bir heves ile aranıza katıldım , iyi yaptım .
tecrubeli ve daha önce araçlarına ciddi modifiyeler yapmış arkadaşar var aranızda . beni bilgilendirin lütfen .

bir suzuki vitara 1,6 5 kapı modelini almak istiyorum .

1- kabaca bir suzuki vitara 1.6 5 kapı modeline , aracı aldıktan sonra nekadar masrafım olur
2- aracaı offroad kullanımına uygun yaptıktan sonra TÜV TURK te sorun yaşanıyor mu
3- araçlarınızın bir kısmmı benzinli . sizler araziye çıkarken benzin mi - LPG mi kullanıyorsunuz , LPG tankı kapasitesi yetiyormu
4- alt takım ile ilgili güçlendirme ,aracı yükseltme vs . maliyeti nedir
5- sanırım mevcut jant ları kullana biliyoruz , lastik maliyeti yaklaşık 400 tl/Ad
6- ön tampon ve uygun vinç maliyeti nekadar dır
7- aklıma gelmeyen fakat önemli olan bişey varsa sizler bildirin

yazmadığım üst bagaj - projrktörler - telsiz vs. diğer işlemlerden sonra kısa zamanda yapılabilecek işler dir diye düşünüyorum

sizlerin vereceği bilgiler doğrultusunda , veya önerilerinizin doğrultusunda bişeylere başlamak istiyorum

herkese şimdiden teşekür ediyorum saygılar diliyorum

Etiketler
Ynt: Vitara'ya Off Road Modifiyesi Hakkında

Selamlar kendi aracıma yaptığım modifiyeleri ve fiyatlarını veriyorum size umarım yardımcı olur.
2001 model 1.6 jlx
Araç alış 19 000 tl
federal 30x9.5x 15 mt lastik 1100 tl 5 adet
milano lpg 900 tl
3" yükseltme 900 euro
5.72 ayna mahruti 2 adet 700 euro
arka diff kilit 350 euro
işçilik 500 tl
t-max vinç 9000 lb 950 tl (eski aracım v6 dan kalma)
bull barlı tampon yapımı dalkıran teller ve vinç montajı 1000 tl (eski araçtan kalma)
midland telsiz anten extra hoparlör 350 tl
tavan sepeti 500 tl
6adet hella sis lambası ve montajı 450 tl
skid plate 200 tl yapılıyor
rock slider 100 tl yapılıyor
arka metal tampon 500 tl
strap u kilit vs 150 tl
snorkel 300 tl yapılıyor

benim şimdilik yaptıklarım bunlar ama tam olarak bitmiş değil eksikler mevcut halen aklımda..
Tuvturk konusuna gelince o anki durumlarına göre hareket ediyorlar çok arkadaşım tamponla vinçle sepetle geçti muayeneden ama bazen sıkıntı olabiliyor garantisi yok sanırım
lpg kullanımı sıralı sıstemde sorun olmuyor hard parkurda bile kullanıyoruz 40 lt depo ile ortalama 32 35 lt arası doluyor yeterli geliyor zaten araziye girerken yarım depo benzinim illaki olur ama şimdiye kadar 2 kez ihtiyacım oldu onlarda extrem parkurlardı batınca lpg yi tükettik
alt takımı modifiye derken get ve kit seçimi vardır get ortalama 500 tl arka amortisörler değişirse (monroe adventure)100 tl uzatılırsa 20 tl işçilik kit 900 euro ve işçilik 250 tl skid plate ortalama 100 200 arası rock slider 100 150 arası montaj yapılabilir kendiniz yaparsanız sadece malzeme parası 50 75 tl arası tutar.
Orijinal 15 " jantları kullanabilirsiniz federal mt lastik 220 tl adet
1,6 için britpart 6000 vinç 500 tl ye alınabilir gayette başarılı kullanan arkadaşlar var 500 de tampon 1000 tl toplam
ve daha sonu gelmeyen yuzlerce modifikasyon.....

cenkcc' Alıntı:
Selamlar kendi aracıma yaptığım modifiyeleri ve fiyatlarını veriyorum size umarım yardımcı olur.
2001 model 1.6 jlx
Araç alış 19 000 tl
federal 30x9.5x 15 mt lastik 1100 tl 5 adet
milano lpg 900 tl
3" yükseltme 900 euro
5.72 ayna mahruti 2 adet 700 euro
arka diff kilit 350 euro
işçilik 500 tl
t-max vinç 9000 lb 950 tl (eski aracım v6 dan kalma)
bull barlı tampon yapımı dalkıran teller ve vinç montajı 1000 tl (eski araçtan kalma)
midland telsiz anten extra hoparlör 350 tl
tavan sepeti 500 tl
6adet hella sis lambası ve montajı 450 tl
skid plate 200 tl yapılıyor
rock slider 100 tl yapılıyor
arka metal tampon 500 tl
strap u kilit vs 150 tl
snorkel 300 tl yapılıyor

benim şimdilik yaptıklarım bunlar ama tam olarak bitmiş değil eksikler mevcut halen aklımda..
Tuvturk konusuna gelince o anki durumlarına göre hareket ediyorlar çok arkadaşım tamponla vinçle sepetle geçti muayeneden ama bazen sıkıntı olabiliyor garantisi yok sanırım
lpg kullanımı sıralı sıstemde sorun olmuyor hard parkurda bile kullanıyoruz 40 lt depo ile ortalama 32 35 lt arası doluyor yeterli geliyor zaten araziye girerken yarım depo benzinim illaki olur ama şimdiye kadar 2 kez ihtiyacım oldu onlarda extrem parkurlardı batınca lpg yi tükettik
alt takımı modifiye derken get ve kit seçimi vardır get ortalama 500 tl arka amortisörler değişirse (monroe adventure)100 tl uzatılırsa 20 tl işçilik kit 900 euro ve işçilik 250 tl skid plate ortalama 100 200 arası rock slider 100 150 arası montaj yapılabilir kendiniz yaparsanız sadece malzeme parası 50 75 tl arası tutar.
Orijinal 15 " jantları kullanabilirsiniz federal mt lastik 220 tl adet
1,6 için britpart 6000 vinç 500 tl ye alınabilir gayette başarılı kullanan arkadaşlar var 500 de tampon 1000 tl toplam
ve daha sonu gelmeyen yuzlerce modifikasyon.....
:D :D
Korkutma milleti....

Cenk teşekürler verdiğin bilgiler için ...

kendimde bir gelişme olduğunu görüyorum :smiley::smiley::smiley:

yazdıklarının yarısını anlayabildim :smiley::smiley::smiley:

yeni başlayan biri için oldukça iyi dir herhalde

teşekürler ama dedklerini araştırıp bulacağım

saygılar ...

Şimdiden kolay gelsin diyorum o zaman umarım boş vaktin çoktur ;D ;D
Bu işlere başladıktan sonra oto sanayi sitelerini yedek parçacıları ustaları servisleri daha iyi tanıyacaksın telefon rehberinde hakan usta hasan usta ferhat usta gibi birsürü ustaların isimleri kaydolacak motoryaağının sadece motorda güzel durmadığını aksine pantolonunda montunda ve ayakkabında da gayet hoş bir görüntü olduğunu göreceksin ve en önemlisi salçanın sadece yemeklere konduğunu değil aksine kaşarlı yarım ekmek arası tostada sürüldüğünde harika bir tada dönüştüğünü göreceksin ;D ;D ;D

sevdiğim işler bunlar
makineler ile uğraşıyorum elktr. teknisyeniyim yağ fışkırır banyo yaparım
fakat sonunda makine tıkır tıkır çalışınca keyifli bir cay içmek herşeyi unutturur

buda onun gibi bişey olur tad alırım , teşekürler

arkadaşlar cevaplarınız yazın lütfen kararlıyım

saygılar

cenkcc' Alıntı:
Şimdiden kolay gelsin diyorum o zaman umarım boş vaktin çoktur ;D ;D
Bu işlere başladıktan sonra oto sanayi sitelerini yedek parçacıları ustaları servisleri daha iyi tanıyacaksın telefon rehberinde hakan usta hasan usta ferhat usta gibi birsürü ustaların isimleri kaydolacak motoryaağının sadece motorda güzel durmadığını aksine pantolonunda montunda ve ayakkabında da gayet hoş bir görüntü olduğunu göreceksin ve en önemlisi salçanın sadece yemeklere konduğunu değil aksine kaşarlı yarım ekmek arası tostada sürüldüğünde harika bir tada dönüştüğünü göreceksin ;D ;D ;D

Harika bir anlatım daha ne denir tam açılım budur tebrik ederim. (özür dilerim harf hatası vardı)

4 lada niva 1 toyota hi-lux birde isuzu d max var Ahmetim gerçi d max takladan sayılmaz ama en azından alnımızı dayadık mindere ;D ;D

modifiyeden ve off roaddan ne anladığınıza göre değişir ama 5000 ile 15 000 arası değişebilir harcayacağınız para .

buarada ciddi bir şekilde araç arıyorum
ilk aklıma geldiğinde 20 000 lira araba + 10 000 lira masraf gibi düşünmüştüm

bu yönde varsa tavsiye edeceğiniz araçlar yardımlarınızı bekliyorum
allah yardımcım olsun diyorum , yorum yapan arkadaşla teşekür ediyorum ve devamını bekliyorum

saygılar ...

Sen içine sinen araçları malum satış sitesinden kopyala buraya üstadlar cevap vericektir yardımcı olmaları için sen araştırıcaksın.tek tek yapıştır adamlarla konuştelden olurlarını artı eksilerini yaz yorumlanır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.