VİYANA-BRATİSLAVA-PRAG VE TEKRAR VİYANA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MCTEMELS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,612

MCTEMELS

Ana Kamp
16-18 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA EŞİMLE YAPMIŞ OLDUĞUMUZ 3 GÜNLÜK GEZİYİ BURADA PAYLAŞMAK İSTEDİM. UÇAĞIMIZIN İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HAVAALANINDAN VİYANAYA HAREKETİYLE YOLCULUĞUMUZ BAŞLADI. VİYANAYA İNDİĞİMİZDE DAHA ÖNCEDEN KİRALADIĞIMIZ ARACIMIZI TESLİM ALIP DOĞRUCA BRATİSLAVAYA HAREKET ETTİK. YAKLAŞIK 1 SAAT SONRA BRATİSLAVAYA VARDIK. ARABAMIZI PARK ETTİKTEN SONRA ŞEHRİ YÜRÜYEREK GEZMEYE KARAR VERDİK. SEYAHAT PLANLAMASINI YAPRAKEN GEREK GOOGLE EARTHDEN GEREK SEYAHAT SİTELERİNDEN NERELERİN NASIL, NE KADAR ZAMANDA GEZİLECEĞİNİZ ARAŞTIRMIŞDIM. İŞTE BRATİSLAVADAN KARELER...

DSC01276.JPG

DSC01280.JPG

DSC01284.JPG

DSC01286.JPG

DSC01290.JPG

Etiketler

Ynt: VİYANA-BRATİSLAVA-PRAG VE TEKRAR VİYANA

BRATİSLAVADA ESKİ MEYDANIN ÇEVRESİNDE DEĞİŞİK HEYKELLER MEVCUT.. BİR TANESİ ŞEHRİN YENİDEN YAPILANMASINI TEMSİL EDİYORMUŞ..

DSC01308.JPG

DSC01311.JPG

DSC01322.JPG

DSC01317.JPG

DSC01326.JPG

BRATİSLAVA 3-4 SAATTE GEZEBİLECEĞİNİZ KÜÇÜK AMA GERÇEKTEN GÜZEL BİR ŞEHİR.. BRATİSLAVA'DAN SONRAKİ DURAĞIMIZ PRAG'DI.

DSC01347.JPG

DSC01348.JPG

PRAG'A VARDIĞIZDA YAKLAŞIK 20 DK PARK EDECEK YER ARADIK. SONUNDA HERKESİN ARABASINI PARK ETTİĞİ BİR YOL KENARINA BIRAKIP PRAG'I KEŞFE ÇIKTIK. KENT MEYDANINA GELDİĞİMİZDE İLK OLARAK ARKADAŞLARIMA SÖZ VERDİĞİM " BİZE HER YER TRABZON " SLOGANINI GERÇEKLEŞTİRDİM.

DSC01350.JPG

DSC01351.JPG

KENT MEYDANININ ORTASINDA JUAN HUSS'A AİT BİR HEYKEL VAR. BU ŞAHSİYET PROTESTANLARIN LİDERİ OLARAK KATOLİKLERE KARŞI SAVAŞMIŞ VE YAKALANINCA BU MEYDANDA YAKILARAK İDAM EDİLMİŞ.

DSC01354.JPG

YİNE MEYDANDA LADY TYN KATEDRALİ MEVCUT. YAKLAŞIK 80 MT YÜKSEKLİĞİNDE İKİ KULESİ MEVCUTTUR. BU KULELER ERKEK VE DİŞİ VARLIKLARI TEMSİLEN, SİMETRİK YAPILMAMIŞTIR. BİRİ DİĞERİNDEN DAHA DAR OLARAK İNŞA EDİLMİŞTİR.

DSC01355.JPG

MEYDANDAN KALEYE DOĞRU İLERLERKEN ASTRONOMİK SAATİN ÖNÜNDE GÖZÜMÜZE BİR KALABALIK ÇARPIYOR. ŞANSIMIZA HER SAAT BAŞI OLAN GÖSTERİNİN TAM BAŞLAMA ZAMANINA GELMİŞİZ. BU SAATTE HER SAAT BAŞI 12 HAVARİNİN GEÇİŞ TÖRENİ VAR..
ASTRONOMİK SAATTEN BİRAZ BAHSEDECEK OLURSAK; HAKKINDA EN BİLİNMESİ GEREKEN, KRALIN SAATİ YAPAN USTA BAŞKA KİMSEYE BU SAATTEN YAPMASIN DİYE USTANIN GÖZLERİNİ KÖR ETTİĞİDİR. GÖZLERİ KÖR EDİLEN USTA KENDİNİ SAAT MEKANİZMASININ ÜZERİNE ATARAK İNTİHAR ETMİŞ VE SAATİ BOZMUŞTUR. SAAT 50 YIL ÇALIŞMAMIŞ.

DSC01358.JPG

DSC01359.JPG

DSC01361.JPG

DSC01365.JPG

SAAT KULESİNDEN SONRA SIRASIYLA KRAL CHARLES KÖPRÜSÜ, MALA STRANA MAHALLESİNİ GEÇEREK PRAG KALESİNE DOĞRU ÇIKIYORUZ.

DSC01374.JPG

DSC01376.JPG

DSC01379.JPG

PRAG KALESİNİN HEMEN YANINDA AZİZ VİTUS KATEDRALİ VE İÇİNDE 3-4 METREKARELİK EVLERİN OLDUĞU ALTIN YOL DEİLEN BİR SOKAK MEVCUT.

DSC01386.JPG

DSC01384.JPG

PRAG GEZİMİZİ BİTİRDİKTEN SONRA DAHA ÖNCEDEN REZERVASYONUNU YAPTIĞIMIZ OTELİMİZE YERLEŞİP SABAHKİ VİYANA YOLCULUĞUMUZU PLANLARINI YAPTIK..

VİYANAYI GENEL OLARAK ANLATIRSAK ADAMLAR TARİHLERİNİ KORUMUŞ.. BUYRUN VİYANA'YA...

DSC01390.JPG

DSC01392.JPG

DSC01398.JPG

DSC01416.JPG

DSC01424.JPG

1998 yılında üniversite öğrencisi iken bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim Viyana'ya.İlk yurt dışına çıkışımdı. Masal gibi bir ay geçirmiştim. Sonraki yılarda çok daha güzel bir sürü ülkeye gittim ama Viyana'nın bendeki yeri bambaşkadır.Yıllar sonra birkaç günlüğüne tekrar gitme fırsatı buldum ama ilk gezinin tadını bulamadım. Fotoğraflarınıza baktıkça o günleri bir daha yaşadım.Teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.