Vücuttan Isı Kaybını Engelleme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan A. Buğra Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,749
Ynt: Vücuttan Isı Kaybını Engelleme

Onur kardeşim, Güneydoğu'nun yüksek dağlarında, dondurucu kış gecelerinde sabah olmaz. Bunları sadece " Ben bu gece soğuktan ölecek miyim?" diye kendine soranlar ve yaşayanlar bilir. Zaten son çareleri yazıyoruz. :D

Burada yazdıklarım Ege sahillerinde deniz kenarında yaz geceleri yatarken uygulanacak şeyler değil. Konulara dikkat edelim ve herkes bildiği doğru şeyleri eklesin.

İleride kışın yaşanan trafik kazalarında gece neler yapılmalı........Bu konulara yer vermek istiyorum.

Böyle durumlarda araçlar onlarca metre aşağı yuvarlanır ve insanlar oralarda çaresiz kalır.

Evet bu konuda bildikleriniz varsa lütfen yazın, belki insanlara faydamız olur. Hepimizin başına gelebilir.

Etiketler

SÜVARİ' Alıntı:
Onur kardeşim, Güneydoğu'nun yüksek dağlarında, dondurucu kış gecelerinde sabah olmaz. Bunları sadece " Ben bu gece soğuktan ölecek miyim?" diye kendine soranlar ve yaşayanlar bilir. Zaten son çareleri yazıyoruz. :D

Burada yazdıklarım Ege sahillerinde deniz kenarında yaz geceleri yatarken uygulanacak şeyler değil. Konulara dikkat edelim ve herkes bildiği doğru şeyleri eklesin.

İleride kışın yaşanan trafik kazalarında gece neler yapılmalı........Bu konulara yer vermek istiyorum.

Böyle durumlarda araçlar onlarca metre aşağı yuvarlanır ve insanlar oralarda çaresiz kalır.

Evet bu konuda bildikleriniz varsa lütfen yazın, belki insanlara faydamız olur. Hepimizin başına gelebilir.

Son çareleri yazdığımızı biliyorum ancak bazı arkadaşlar işin pratikliğini görerek uygulamak isteyebilir kamplarda falan..

Onlara bir uyarı olması açısından yazdım. ;)

Otomobilin çakmağına bağlanacak elektrikli battaniyelerden biri altımıza biri üzerimize örtülürse sıcacık uyuma imkanı olur.

VÜCUDUMUZDA ÖNCEDEN MEYDANA GELEN YARALARIN DURUMU.

Vücudumuzda önceden meydana gelen fakat iyileşmiş olan yaraların yerleri hatta varsa ameliyat yerleri daha çabuk üşür. Bu sinirsel bir durumdur. Gündüz bile diğer yanlarınız üşümezken bu yerlerinizin
hemen üşüdüğünü farkedersiniz. Örneğin ev hanımları sıkça elini keserler. Bu kesikler iyileşir. Yolda yürürken diğer eli sıcak olduğu halde bu eli üşür buz gibi olur.

Hatta aynı elinin diğer parmakları sıcakken önceden kesilen parmağı buz gibidir. Bu durum bir zaman sürer fakat bir iki ay sonra düzelir.

Seyehat ve aktivite zamanlarında hava şartları iyi olsa bile böyle yerlerimizi (Özellikle bir ameliyat geçirildi ise.) ısı kaybına neden vermemek için koruma altına almalıyız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,082
Kayıtlı Üye Sayımız
166,825
Kaydolan Son Üyemiz
sadikacar60

Çevrimiçi üyeler

Geri