VW T2 Westfalia Nedir? Ne Değildir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,826
Ynt: VW T2 Westfalia Nedir? Ne Değildir?

Haldun dostum,
Bir ara çekme karavana yöneldin acaba mı diye ve kararın çok da mantıklı idi, ama her türlü doğa şartlarında bana hizmet etsin diye düşününce çekme karavanın da kendi şartlarına uyamayacağını gördün, hepimiz bu süreçlerden geçiyoruz. Burada Sn Hüseyin Pelit'in görüşünden bahsetmek durumundayım, camper olsun, çekme olsun, çadır olsun, bu kültürün genel kabul görmüş kriterlerine uygun olmalı, mevsim şartlarına uygun çadır ve ekipman sahibi olduktan sonra ve doğayı sevdikten sonra neden olmasın diye düşünüyor insan.
Keyfine bak, günden zevk al, bu bir süreç ve bu süreci her karavancı yaşıyor... Ben de uzun karavan yaşamı için semi-integrated konusunda kafa yoruyorum ama sadece kafa yormakla kalıyor Bu halimizden de mutluyuz :smiley:
Oğuz

taiga' Alıntı:
sonu hamlelerini yapabilme "hızını" çekme karavanla ne yazık ki yakalayamam... Yani gene en başa döndüm... :'( Camper arayışına devam yada çadır + niva seçeneği ile yollardayım...

Not2: Yanlış anlaşılmamak için ekleyeyim... Durumum olsa Oğuz abideki gibi bir karavan almak isterim elbette... Lakin hem buna maddi gücüm yok, hem de diyelim ki borç harç aldım, o karavanın hakkını vererek gezip dolaşacak zamanım yok...Dolayısıyla tam da benim konumuma benzer durumda olup bütçeye uygun diye, çok daha fazla sorun yaşanabilecek araçlara yönelen arkadaşlara yazdım bu mesajımı, yoksa kimseyi kırmak yada eleştirmek değildir amacım...

Etiketler

Merhaba;

Son yazılanları bir çırpıda okudum. İvedi olarak da çıkmak durumundayım. Çıkmadan yazayım, bu son yazılanları, uygun bir yere taşımak gerek; yoksa burada yitip gider. Bu çok harika değerlendirmelere yazık olur sonra..

Esen kalın.
Cavid Sezen

T2 araçlar bana da çok şirin gelse de satın almayı düşünmüyorum.
Ama çekme karavan edinme fikrimden vazgeçmedim. Sadece değişen fikrim şu; Daha önce küçük, hafif, ucuz, minimum donanımlı diyordum şimdi ise 4m den küçük, 750 kg a kadar olabilir, orta fiyatlı, donanım yönünden biraz daha zengin (en azından wc duş kabini olmalı) sıfır yada sıfıra yakın temizlikte bir çekme karavan düşünüyorum. (Örnek: Erba’ nın hafta sonu tipi yada Soykar’ın 310 modeli) . Otomobilimle çekebileceğim ve yazlık olarak kullanabileceğim modeller. Yani eşim ve çocuğumu kırmızı karavancı yapacağım. Bazen benim katılımımla mavi karavancı olacağız. Beyaz karavancı olma ihtimalimiz hiç yok ;). Gezenbilir’in Dağ yayla buluşmalarına da fırsat buldukça çadır ile devam diyorum.
Esasında gönlümde yatan Levent Güngör Beyin gibi bir ikili. Bütçem müsait olsa aracımı satıp T4 Syncro almak, dağa bayıra Syncro ile tek gidip, yaz kamplarına da T4 Syncro+ çekme karavan ikilisiyle gitmek isterdim. Ama şu an sadece hayal.

orion' Alıntı:
Yani artık araçlara yorum yapmaya korkuyorum. Araçların fiyatları ve özellikleri hakkında paylaşımda bulunuyoruz, pat diye fiyatları değişebiliyo :smiley:
Bence karavan ruhsatlı bi araç için fiyat çok fena değil, ama yine de yürürüne bakmak gerekir.

Bu arada T2 ya da muadili eski araçlar için şu göz önünde bulundurulmalı, bu araçlar "benim de bir karavanım, ya da camperim olsun" diye alınacak araçlar değil.
Bu araçlar başka bir tutku, kesinlikle "benim de T2 im olsun" " benim de T2 westy im olsun" diyecek kişilere hitab edecek araçlar.
Eğer bu araçlara ayıracak vaktiniz ve az bişey paranız yoksa sizi tatmin etmez.
Elinizden az biraz tamir işi gelmiyorsa külfet haline gelir.
Alışkın olduğunuz binek otomobiller gibi otobanda "hızlı" gitmek ve araçları korkusuz sollamak istiyorsanız bu araçlar size göre değil.

Bu aracın hayalini kuran, direksiyonunun başına geçtiğinde inmek istemeyen dünya üzerindeki milyonlarca insanın duygularına burada tercüman olmak imkansız.
Ama bu tamamen aşk gibi bişey, mantıktan yoksun tamamıyla duyguların ön planda olduğu bir durum.
Eğer aşık değilseniz ne kendinizi üzün ne de kızcağızı ;)

Son diyeceğim şu ki, bu araç aşık adam için bedava, aşık olmayan için çöpe atılmış para

T2 almak hakkinda yorumlar dogru. Vosvoscuyum. 10 senedir bu arabalarla ugrasiyorum. Hala bikmadim. Kurtulmak icin baska bir yere sicrama yaptim. Ama olmadi. Yine vw yine vw
Yani takintiniz yoksa girmeyin bu ise.
Sevgiler
INsel

T1-T2 Volgswagen almak niye önemli yada aldıktan sonra niye insan hastası olur.Küçükken amcamların ,evin altında kavuniçi volkswageni tosbası vardı bir çocuğun onu sevmeme ihtimali varmı bir sürü araba vardı aşşağıda hep onunla biryerlere gitmeyi isterdik.Ben olaya bu araçları ellerinde tutan insanlar gözüyle bakıyorum,yeryüzünde dönemini en çok sevdiğim zamanı hatırlattığı için,insanların evlerinin bir ferdi gibi baktığı tek ve yegane makine olduğu için bu makinelere farklı gözle bakıyorum.
Herkes şunu hayal etsin bu araçlardan yeryüzünde hiç kalmadığını ............................sırf bu yüzden,bu kızdan :smiley: bir tane kenarda bulunması gerekiyor.Konuşmak için ,içinde çalıştırmadan oturmak için,arka koltuğa oturup ön tarafa bakarak hayaller kurmak için bu araçtan bir tane edinmek gerekiyor.Ellerinde babasından kalan t1-t2 si olan varsa bunun kıymetini çok iyi bilsin böyle bir aracın arkasına oturduğunuzda,direksiyonu nu elimize aldığımızda aracı süren babanızı hayal etmek,düşünemiyorum o anlamın büyüklüğünü.Eğer yoksa siz çocuğunuza bırakın bir tane.

[attachment=1]

kendinizi bu çocuğun yerine koyun 30 sene sonra elinizde hala bu kavuniçi var,hayal edin.............

vw.jpg

Fotograftaki busla az yol yapmadim. O bebegin adı Zeynep elimize dogdu sayilir. Gordugunuz gibi tum vosvoscular ayrica birbirini tanir ve dostturlar. Iclerinde daha kotu birisini gormedim. Hepsi ama abartmiyorum hepsi dostumdur. Vosvoslar sayesinde.
Ama bu is herkese gore degil. Tekrar ediyorum, satilmak icin alinmaz bu araba. Yatirimlik degildir. Kazanciniz icinde gecirdiginiz gunlerinizdir.

İnsel hocam VW campera dönüş belirtileri görüyorum sizde? T3 mü, yoksa T4 mü bu kez? (T1 derseniz de şaşırmayacağım)

Aslinda artik uzun sure pek kamp yapmaya firsatim olmayacak. Bu yaz muhtemelen Turkiye'de olmayacagiz ailece. Bir aksilik olmazsa bir burs ayarliyorum, yurtdisinda olacagiz. E hafta sonlari da yalnizim. Esim calisiyor. Evet koleksiyonluk bir bus almayi arzuluyorum eninde sonunda. Ama once karavan satilmali malum. Sonra ise kismet diyelim.
T1 cok isterdim ama imkansiz. Zira icine sigmiyorum. T1 ve t4 haric hersey olabilir. Artik bazi kriterlerim var. Onlara uygun bir bus bulursam ucune besine bakmayip hemen atlayacagim.
Not saate bakip gecenin ikisinde ne isi var uyumaz mi bu adam demeyin, burada saat 12 daha. :smiley:

erdenbay' Alıntı:

Bu T2 nin yeniden dogusu olarak anilan proje idi. Fransiz asilli Kanadali bir tasarimci tarafindan tasarlanmisti. Tamamen elektirik ve gunes panelleri ile calisan ve ok hos bir tasarim. Bir ara yabanci sitelerde tekrardan VW ve westafalia tarafindan uretilecegi konusuluyordu. Insallah gercek olur. Eskilerinin yerini tutmaz ama yinede boyle bir araci yollarda gormek isterdim.

Insel hocam size cok tesekkur ediyorum. T2 resimleri ve tanimlamalarinizla beni mest ettiniz. Gercekten cok hos araclar. Oncedende soylemistim Insallah ileride bunlardan birine sahip olmak isterim.

Rica ederim. Ne demek? Tek tavsiyem az para verip toplayayim demeyin. İyi bir paraya en orjnialine verin. Kesinlikle 76 ustu westfalia olsun. Ust yatagini daha rahat kullanabilirsiniz. Neyse siz donunce yuz yue anlatirim. Sevgiler.

Saolun insel bey, evet daha en az 3 senem var. Donunce siz forum ahalisinin ve etkinliklerin arasina karismak en buyuk dilegim, zaten sizin gibi deneyimli vosdostlara danismadan bus alinmaz. O zamanlarda konusuruz Insallah.:smiley:

Volkswagen Verdier Filmindeki 55.inci saniyedeki kapıdan açılan raf sistemi gerçekden mükemmel, bunun unutulmaması gerek...

İnsel Hocam en sevdiğim topiklerden birisi de bu. Lakin eklemiş olduğun o güzel T2 fotoğraflarının bazıları silinmiş. Fotoğrafları yeniden yükleyebilirmisin? Ya da moderatörümüze gönderebilirsen belki o yerlerine tekrar yerleştirir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,038
Kayıtlı Üye Sayımız
166,785
Kaydolan Son Üyemiz
Tbrk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR