VX 100 diferansiyel kilidi yardım!!!!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan akocan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,486

akocan

Ana Kamp
Yer
izmir
Arkadaşlar 1999 model vx 100 serisi aracımın arkada diferansiyel kilidini arazide açtım ama kapatamadım off konumuna getirmeme ragmen kilit hala devrede ekranda kilit işareti yanıyor sorun nereden kaynaklanıyor olabilir

Etiketler
Ynt: VX 100 diferansiyel kilidi yardım!!!!!!

Bu model aralığındaki araçlar elektrik sistemi ile ilgili ufak tefek arızalar çıkarmaya başlıyor. Basit bir kontakt sorunu olabilir.

akocan' Alıntı:
Arkadaşlar 1999 model vx 100 serisi aracımın arkada diferansiyel kilidini arazide açtım ama kapatamadım off konumuna getirmeme ragmen kilit hala devrede ekranda kilit işareti yanıyor sorun nereden kaynaklanıyor olabilir
kilit SIKISMIS olabilir yada sigortasi atmis olabilir,benim basima da gelmisti aynisi

sigortasını kontrol ettim saglam büyük ihtimal ya sıkıştı yada kumanda düğmede bir sorun var

Mehmet bey,

arabayı çalıştırıp geri vitese alın 3-4 metre geri gelip kilidi kapatmayı deneyin..

olmazsa..arkadaşlarımızın dedigi gibi arıza olabilir. TEM servis Suat ustayı yarın telefonla arayıp çözüm arayın.

suat ustani tlf.. 0212-346 28 66- 0535-886 62 75

ismail abi hepsini denedim geri gittim ileri gittim bi çok şey denedim ama olmadı

ben Gaziantep de ikamet ediyorum burda gösterecem

sorunu çözemezsem suat ustayı arar bilgi alırım ilginizden dolayı teşekkür ederim .

buarada sizlerle birşey paylaşmak istiyorum araçta bu sorun çıkınca toyota yol yardımı aradım ordaki yetkili gaziantepte bulunan yetkili servis ustasını telefonla bagladı ustaya sorunu anlattım ve dört tekeri kriko ile kaldırdıgımı belki agırlık azalırsa kilidin devreden çıkabilecegi buna ragmen çıkmadıgını söyledim
göstergede yanan ışık varmı diye sordu kilidin devrede oldugundan dolayı ABS ve kilit açık lambasının yandıgı söyledim ustamın cevabı ise aracın tekerlerini kaldırdıgımdan dolayı abs lambasının yandıgını beyinin hata algıladıgı söyledi ısrarla kilid devreye girdigi zaman abs nin otomatik olarak iptal oldugunu söylesemde abs iptal olmaz diyip durdu güzel bir fırça yedim ve sorunu ben hallerim diyim hemen kapatmak zorunda kaldım.

akocan' Alıntı:
ismail abi hepsini denedim geri gittim ileri gittim bi çok şey denedim ama olmadı

ben Gaziantep de ikamet ediyorum burda gösterecem

sorunu çözemezsem suat ustayı arar bilgi alırım ilginizden dolayı teşekkür ederim .

buarada sizlerle birşey paylaşmak istiyorum araçta bu sorun çıkınca toyota yol yardımı aradım ordaki yetkili gaziantepte bulunan yetkili servis ustasını telefonla bagladı ustaya sorunu anlattım ve dört tekeri kriko ile kaldırdıgımı belki agırlık azalırsa kilidin devreden çıkabilecegi buna ragmen çıkmadıgını söyledim
göstergede yanan ışık varmı diye sordu kilidin devrede oldugundan dolayı ABS ve kilit açık lambasının yandıgı söyledim ustamın cevabı ise aracın tekerlerini kaldırdıgımdan dolayı abs lambasının yandıgını beyinin hata algıladıgı söyledi ısrarla kilid devreye girdigi zaman abs nin otomatik olarak iptal oldugunu söylesemde abs iptal olmaz diyip durdu güzel bir fırça yedim ve sorunu ben hallerim diyim hemen kapatmak zorunda kaldım.

yaa böyle adamları usta yapıyolarya .... ??? ??? ???

arka kilitinize geden kablo demetiniz , arka sağ davlunbaz üstüt tarafından gider ,bazen yerinden çıkıp şase ile kupa arasına sıkışıyor sonrada kopan ezilen kablo şase yaptırıyor ( bir arkadaşımızn aracında başımıza gelmişti ) ona bakın eğer öyle bir durum yoksa , bizim araçlarda kilit elektirikli olduğu için küçük bir motor vasıtası ile devreye girip çıkıyor büüyük ihtimalle kilit motoru sıkışmıştır çamur ve su zamanla hasar veriyor söküp baktırın , bu arada o konuştuğunuz ustanın daha arabadan haberi yok aman diyorum kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR