VX 100 Lastik ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cihanülker Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,328

cihanülker

Zirve
Yer
istanbul
Web
www.nottehotel.com.tr
arkadaşlar aracımın vinci takıldı , snorkel montajı bitti ,port bagajda bugün takılacak ,(resimleri bu hafta yükleyeceğim)fakat lastik konusunda kafama takılan şeyler var aracımın orjinal lastik ebatı 275-65-17 benim düşündüğüm ölçü 265-70-17 veya daha yüksek olmasını istediğim 265-75-17 malum 17 jant ölçüsünde sıkıntılar büyük .ne yapayım?? yukarıda yazmış olduğum ölçülerde bile lastik bulmuş değilim ankarada hala aranıyorum lütfen yardım .

Etiketler

Ynt: VX 100 Lastik ?..

yok abi bizim 6 bujon..

aslında 16 jant değilde (ondada mt bulmak biraz sıkıntılı) direk 15 uydurmak lazım.resimdeki lc nin sanıyorum 15 jantı..benim hoşuma gidiyor bu görüntü +lastik bulmak kolay.

DSC_6720.jpg

TLC-FLsm.jpg

Picture 2.jpg

"Orijinal jantınız sanırım 16 inch bu jantlar ile 35 inch e gitmek hoş olurdu, sanırım ayna-mahruti oranı da bunu destekler. Yani 315/75/16 süper olur :smiley:"

Pardon mesajı değiştireyim, 17 janta göre bir 35 inch bulmak gerekecek :smiley:

cihan abinin jantlar 17..benimkiler 16 ..

315 i ben denedim çamurluğa zor sığdı,tadilat lazım.

örnekler

4 lift ve yukarısı ile uygun oluyor ama bu seferde dif oranlarla oynamak gerekiyor.

Picture 1.jpg

Picture 2.jpg

Picture 3.jpg

Picture 4.jpg

cihanülker' Alıntı:
315 mi ben daha 275 bulamadım yahuu ;D arkadaşlar orjinal ölçüsünden fazla kaçmadan işi bitirmeye çalışıyorumm

http://www.sleeoffroad.com/products/100_suspension.htm

linkdeki suspension lift ve 35 inch de ısrar ediyorum :smiley:

sailor06' Alıntı:

gökhan kardeş ahh ahh bende bu kitlere son iki haftadan beri takılyorum ,fakat biliyorsundur mutlaka benim araçta indirme kaldırma sistemi var önce bunu iptal etmek icap ediyor sonra seninde bahsetmiş olduğun ome 2 inç yani yaklaşık 5,5 cm kaldırma kiti takıp sonrada lastik işini çözmek gerekiyor ama ben de şunu düşünüyorum toyota mühendisleri 100 tasarımını yaparken bu indirip kaldırma sisteminin dayanacağı yük hesaplarını mutlaka yapmışlardır fikrinden yola çıkarak (ome ile aracı 5 cm kaldırmak yerine) mevcut sistemi kullanarak ( yaklaşık 5 cm kaldırıyor) lastik ölçüsününde fazla dışına çıkmayarak (275-65-17 orjinali) takmak istediğim 265-70-17 veya 265-75 17 olursa tercihim işi bitirmek ne dersiniz sizlere mantıklı gelmiyormu ? tabi çok zor arazi şartlarından bahsetmiyorum ;)

cihanülker' Alıntı:
gökhan kardeş ahh ahh bende bu kitlere son iki haftadan beri takılyorum ,fakat biliyorsundur mutlaka benim araçta indirme kaldırma sistemi var önce bunu iptal etmek icap ediyor sonra seninde bahsetmiş olduğun ome 2 inç yani yaklaşık 5,5 cm kaldırma kiti takıp sonrada lastik işini çözmek gerekiyor ama ben de şunu düşünüyorum toyota mühendisleri 100 tasarımını yaparken bu indirip kaldırma sisteminin dayanacağı yük hesaplarını mutlaka yapmışlardır fikrinden yola çıkarak (ome ile aracı 5 cm kaldırmak yerine) mevcut sistemi kullanarak ( yaklaşık 5 cm kaldırıyor) lastik ölçüsününde fazla dışına çıkmayarak (275-65-17 orjinali) takmak istediğim 265-70-17 veya 265-75 17 olursa tercihim işi bitirmek ne dersiniz sizlere mantıklı gelmiyormu ? tabi çok zor arazi şartlarından bahsetmiyorum ;)

Hocam samimi fikrim şu ki; kit içeriğinde yer alan torsion bar lar fazlasıyla iyi hesaplanıp düşünülmüş replacement parçalardır ve indirme-kaldırma sistemleri gibi eninde sonunda masraf açıp offroad da can sıkacak olan sistemlerden uzak durmak gerekir. Disco2 lerde de bu sistemler offroad hazırlığında iptal ediliyor, yine RangeRover P38 de de körükler iptal ediliyor. Ben bunu bir fırsat olarak düşünüp iptal ettirirdim.

sailor06' Alıntı:

gökhan bey selam..
cihan abi kit isterse zaten bu olacak ama bu 2 inç kit. 35 de fire veriyor. 4 inç tamam ama dif oranı değişecek bu seferde..

ayrıca indirme kaldırma olayındansa kiti herzaman tercih ederim,şahsi fikrim..

sleeoffroadda vx100 için 2 inch den yukarı kit yok gördüğüm kadarıyla..

vx80 için 315 in yolu 4 kit ki o bile şaibeli 6 öneriliyor.( usa fiyatı 2565 usd)
bi de ayna mahruti (250 -400 usd arası)

selamlar.

Picture 2.jpg

Picture 1.jpg

çağlar' Alıntı:
sleeoffroadda vx100 için 2 inch den yukarı kit yok gördüğüm kadarıyla..

vx80 için 315 in yolu 4 kit ki o bile şaibeli 6 öneriliyor.( usa fiyatı 2565 usd)
bi de ayna mahruti (250 -400 usd arası)

selamlar.

çağlar valla parça danışmanı gibisin hayranım sana müsait bir zamanında ya sende yada bende buluşsakta benim parça siparişlerini versek diyorum netten ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR