vx 80 ic izolasyon onerilerinizi bekliyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan URFI GORKEY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,754
Ynt: vx 80 ic izolasyon onerilerinizi bekliyorum.

Kursat Bey kaucuk madde son buldugum malzemeye gore cok sert , dolayisiyla aractaki vibrasyon ve sesi emmede yetersiz kalacagini dusundum,su ile sorunu olmaz ama arac icinde tabanda cok kivrim var ,oralari donmesi mumkun degil ,bir suru kucuk parca kesip yapistirmak gerekecek,seda Hanim ile gorustugumuzde istedigimiz incelikte yapabileceklerini soylemislerdi,siz Istanbulda oldugunuzdan arac icine direk sivi bir sekilde kaplama opsiyonu bile olabilir ama kuruyunca aracin elastikiyetini yada bu elastikiyette catlama yaparmi incelemek lazim. Muzik sistemi yapanlari arastirirsaniz bence daha iyi ve hesapli izolasyon malzemeleri bulabilirsiniz.

Etiketler

Çok teşekkürler gidip bir bakayım ben malzemeye uygunsa döşeme gibi bile yalıtım üstüne kullanabilirim

benim izalasyon isi bittiginde taban halısını ya bauhouse dan yada esenler otagarında otobüsler icin taban halısı satan yer var ordan alacam esenlerdeki yere ugramıstım cok güzel malzemeler var

Yukarida link ini verdigim malzeme kismen ince olani , benim tercih ettigim extreme pro olani aralarinda malzemenin kalinliginda iki kat fark var. Bu gun (aksam) aracimin koltuklarini taktim ,arac ici ses de kece ye gore coook buyuk fark var, yakinda resimleri de yuklemeye calisacagim..

URFI GORKEY' Alıntı:
Yukarida link ini verdigim malzeme kismen ince olani , benim tercih ettigim extreme pro olani aralarinda malzemenin kalinliginda iki kat fark var. Bu gun (aksam) aracimin koltuklarini taktim ,arac ici ses de kece ye gore coook buyuk fark var, yakinda resimleri de yuklemeye calisacagim..
hayırlısı olsun ;D camuru bol olsun

İzalasyon için bende daha önce uyguladığım 1- 2 yöntemi paylaşmak isterim.

Çatılarda kullanılan petrol esaslı 1cm ye yakın ziftli plaka var.Daah önceki kullanılan ziftli kağıtlara göre baya kalın.onu aracın tabanına tüplü şalome ile ısıtarak yapıştırıyorlar.Kesinlikle tavsiye ederim hem ses hem de ısı hemde taban'ın su girişi için her noktosanı kapatıyor,için tam bir izalasyon sağlıyor.hemde estetik oluyor üzeri taban döşemesi ile kaplanınca.

Ulficim malzemeyi inceledim gerçekten güzel ama maliyeti çok yüksek...Biliyorsun benim işim havuz yapmak hali ile su izolasyon
yabancı olmadığım bir konu .ben de bu aralar benim arabanın izolasyonu ile uğraşıyorum.izolasyonda Önemli olan bence araca su girmesini kesmekten ziyade giren suyun tahliyesi ve izolasyon malzemesi ile araç saçı arasında boşluk olmaması bundan dolayı seçilecek malzeme ne olursa olsun araç saçına yapışmalı ve esnek olmalı...bu şartlar altında bütümlü ısı ile eriyen malzemeler,boya tarzında atılan plastik türevleri veya benim kullanmayı seçtiğim üstü aliminyum ortası mat tarzında özel bir plastik ve altındada kendi yapışma özelliği olan bir izolasyon bandı izolasyon için uygundur.Ayrıca izolasyon öncesi araç farlarının tamirinde kullanılan kırmızı renkli özel bir silikon ile (ayrıca difransiyelleri kapamada sıvı conta olarak kullanılıyor)tüm delikleri kapattıracağım.(Tahliye tapası olanlar hariç)
Bant sanayilerdeki izolasyoncularda satılıyor ve bu amaçla üretilmiş 1.2 m serbest boy .metresi 25 TL pazarlıkla 20 TL benim 80 ne 10 metre yetiyor (200 TL maliyet)ve kesilebilme özelliği sayesinde uygulamasıda kolay...bunun üzerine de araç halısı yerine plastik kaplamalar var vip araçların tabanına uyguluyorlar.bu sayede çamur ve suyu araç içine girse bile tahliye etmek kolay olacak diye düşünüyorum (bu kaplamayı aracın koltukları ile beraber aynı arkadaşa kaplattırıyorum bu yüzden deri kaplama ile beraber fiyata dahil ettirdim ekstra ödemem olamadı).ayrıca tahliye tapalarınıda açıkta bıraktıracağım ola ki kapılardan su girerse karaya çıktığımda tapaları çıkarıp suyun akmasını sağlayacağım.Bu tapalar zaten aracın orjinalinde mevcut...Sonuçta hangi yolu izlersek izleyelim araçlarımızın ömrünü uzatacağı kesin

bende en az sizin kadar düşündüm ve ortaya süper malzemelerin yanında süper fiyatlar çıktı :smiley:

en son çözüm olarak kendi eski prefabrik evimde kullandığım 0.5-1cm kalınlığında satılan evlerde parke altında kullanılan şiltelerden kullandım, olur da ileride sökmek istersem kolayca söküp atarım çünkü ucuz ve az da olsa sesi kesiyor.

zaten önce aracımın tabanını komple temizletip boyayıp(korozyon önlemini alıp) üstüne bu şilteyi yapıştırdım. üstüne de normal döşemeyi koyduk. bu işlemleri yaparken aracın su boşaltım deliklerini korudum ki su boşaltımı kolay olsun.

benim ses izalasyonu icin kullanacagım malzeme oldukca yumusak etiket olarak uzerınde sadece flex yazısı var döseme toptancısından almıstım en iyisi bu dedi ceşitli kalınlıklarda mevcut

140320121826.jpg

140320121824.jpg

İstanbul büyükşehir belediyesinde çalışıyorum. Yaşlıların kaldığı bir merkezdeyim. ıslak zeminde Kalebodurun üstünden yaşlılar düştüğü için çözüm aradık. En sonunda bir firma geldi.
1. Kalebodurların üzerini tinerle temizledi.
2. Kalebodurların üzerini taşlama motoru ile kabartılı bir hale getirdi.
3. Özel bir yapıştırıcı malzeme sürdü.
4. Üzerine ince camın hammaddesi olan bolca silis kumu serpti. 6 - 10 saat kurumaya bırakıldı.
5. Bir gün sonra kumu süpürüp üzerine özel bir karışım malzemeden kompresörle boya gibi bir malzemeyi püskürttü. Daha sonra pütürlü kısmı püskürttü. Malzeme 10 sn. içinde kurudu.
6. 1 saat sonra kullanabilirsiniz dedi.

bu sistemi araçlara su ve ses yalıtımı için taban, alt taban, çamurluk, kaput altı her tür bölgeye uygulayabilirmiyiz diye sordum, cem boynerin ciplerine ve atv lerine uyguladıklarını söyledi. Başka araçlarada yapmışlar.

Bende benim toyotaya uygulayacağım süper bir malzeme. Kalınlık 1mm civarında.

Resim ve video eklemeyi bilmiyorum. isteyen arkadaşa özel mesaj atabilirim.

Bahsettiğiniz malzemeyi bizde bir dönem havuzlarda uyguladık epoksi ve slis kumudur.Siz direk epoksiyi uygularsanız daha ucuza cıkarsınız...

tuğsan bey ; evet malzeme havuz malzemesi, içini onunla komple kaplatmayı düşünüyorum, pütürlü bir görüntüsü var. aracın çamurluk içini ve üstünü onunla pencereye kadar kaplatıp sonra boyatmayı düşünüyorum olurmu. hatta komple aracı kaplatıp sonra boyatsam olurmu. Fiyat konusunda yukaridaki işlemein metresine 26 euro fiyat verdiler uygunmudur.
saygılar

Bence 26 € yüksek bir fiyat,belki aracın alanı fazla olmadığı için çok tutmaz .ama iş boyaya gelince o malzeme bir süre sonra boyayı kavlar ve üstünden atar .Bu tür malzemelerde boyanın epoksinin içine eklenmiş halinin kullanılması doğrudur.Benim tavsiyem bu malzeme yerine illede epoksi yapacaksanız fabrika tabanlarına epoksiyi istenen renkte tabanca ile atan firmalara işi yaptırmanız.zira havuz için olan kumlu malzemede uygulama yanlış olursa çok ciddi problem yaşarsınız zira bida sökemezsiniz....

Araç çamurluk içi ve iç kaplama siyah uygun olur. Dış boyada ise sıkıntılı o zaman

Tuğsan bey çok teşekür ederim.

saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,925
Kayıtlı Üye Sayımız
166,949
Kaydolan Son Üyemiz
gezginmelisa

Çevrimiçi üyeler

Geri