Willys Ararken CJ5 Alındı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hanrytr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,135

hanrytr

Ana Kamp
aRKADASLAR MERHABA BEN YILLAR SONRA BUGUN COCUKLUK HAYALIM OLAN 64 MODEL BIR WİLLYS SAHIBI OLDUM ANCAK TECRUBELI ARKLADASLARDAN BIR KAC KONUDA YARDIM TALEBIM OLUCAK
ONCELIKLE ARACIMLA ILGILI BIRAZ BILGI AKTARIYIM SIZLERE:
UZERINDE 1600 FORD MOTOR VAR
CIMALI TENTESI VAR AYRICA KAPORTA IYI DURUMDA ANCAK ILERDE BIR BAKIM ISTIYOR
ARACIN IC KISMI8 NEREDEYSE HIC YOK YANI BEN ARACIMN IC DOSEMELERINI VE BASTAN TUM KOLTUKLARINI YAPTIRICAM SIZCE BU BANA NE KADARA MAL OLUR VE BU KONUDA ONEREBILECEGINIZ BIR YER VARIDIR?

AYRICA BU ARACTA BANA NE TUR MODIFIKASYONLAR ONERIRSINIZ?

SIMDIDEN HEPINIZE COK TESEKKURLER...

Ynt: Willys Ararken CJ5 Alındı

Hayırlısı olsun,
Tuzla 69 da var ama araç CJ-5 tipi mi (M38A1- yuvarlak kaput) yoksa CJ-2A,CJ-3A tipi mi (M38 düz alçak kaput) yoksa CJ-3B (düz yüksek kaput) mi?

Aramıza hoşgeldiniz..Diğer arkadaşlarımızın sizi daha iyi tanıyabilmeleri için off-road bölümümde yer alan
''Tanışma Köşesi'' 'nde kendinizi tanıtabilirseniz memnun oluruz.
Selamlar... saygılar...
Link aşağıdadır :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0

Forumda mesajın tümünde büyük harf kullanmazsanız memnun oluruz.

bence alma ne duz yolda ne de arazıde senın memnun eder
bence cj al derım 77 den yuksek model

Bence de 77 ve sonrası araçlar çok daha başarılı ama;

"aRKADASLAR MERHABA BEN YILLAR SONRA BUGUN COCUKLUK HAYALIM OLAN 64 MODEL BIR WİLLYS SAHIBI OLDUM"

arkadaşımız almış galba.... bazen asfalt arazi fark etmiyor bizde bir tane 43 model MB topluyoruz... oyuncak sonuçta...

arkadaslar verdgınız yanıtlar ıcın hepınıze ayrı ayrı cok tesekkur edıyorum... elımde ıkı tane secenek var aslında henuz wıllys ı tam anlamı ıle almadım ıkıncı secenek de cj5 74 model dmo cıkıslı bır arac... sızce hangısı benım kullanımım ıcın daha uygun .. bu arada kullanım amacım hafta içi gunlerde ıse gıdıp gelırken:smiley: evımle ısım arası yaklasık 5 km:smiley: hafta sonlarıda doga ve arazı gezılerınde... cok soru sordugum ıcın ozur dılerım ancak ben henuz aranızda caylak sayılırım sızın yardımlarınızla tecrube kzanacagım.... aslında willys ın kasa modelı cj 5 den cok daha fazla hosuma gıttı ama ben sızın dedıklerınızde dıkkate alıp bugun bır karar verecegım ayrıca en kısa surede ilgili sayfada kendımı detaylı bır sekılde tanıtacagım..sımdıden yanıtlarınızın cok ama cok tesekkur ederım lutfen fıkırlerınızı belırtın cok onemlı
bu arada wıllys amerıkan cj5 tıpı

Bence 76-77 ve üzeri bir CJ alın, sizi hem arazide hem asfaltta mutlu eder.
İyi toplanmamış bir willys ile o 5 km saatlar sürebilir :smiley: hele 1600 taunus motorlu bir willys ile başınıza neler gelir bilmem...
illede 2si arasında tercih yapmanız gerekiyorsa 74 model CJ-5'i alın hiç olmazsa 232I6 (3.8L) motor (Jeep'e takılı 1600 ford motoru ile aynı yakacaktır) sizi üzmez...

Amerikan CJ-5 tipi ise M38A1'dir.
Satmak çok zordur... dingillerinden şasesine kadar 74 model olandan zayıftır ve daha kısadır...uzak durun derim...

hanrytr' Alıntı:
bu arada wıllys amerıkan cj5 tıpı

yanıtlarınızın size cok tesekkur ederım sanırım sızın bu onerılerınızden sonra cj 5 e daha yakın duruyorum
bu arada cj5 ın yılını yanlıs yazmısım 78 model bır arac 2499 motor hac mı gozukuyor sanırım bu araca daha yakınım baska onerınız varmı gercekten cok tesekkur ederım yardımlarınız ıcın

Araç 78 modelse üzerinde 6 silindir motor olması lazım... ruhsatta 2499cc olarak kayıtlı olabilir... sahibinin bilgisi olmayabilir... 78 model araçta önler disk fren, elektronik ateşleme, kapalı şase olması gerekir... 76-77 sonrası araçların satımı kolaydır... Willysi unutun, mukayese bile edilmez...

evet sızın bahsettıgınız ozellıkler aracta mevcut, ben sımdı cj 5 ın alım ıslemlerı ıcın harekete gecıyorum bılgıler ıcın cok tesekkur ederım aracımı aldıgım zaman ılk ıs olarak burda sıze sukranlarımı yazıcagım ve arabamın resımlerını ekleyecegım cok ama cok tesekkur ederım

hayırlısı olsun... her ihtimale karşı almadan kaputu açın ve bujileri sayın 6 silindir olması lazım :smiley:
iyi haberleri bekliyoruz...

bır sey daha ön frenlerı dısk olmayan cj kesın alma
hem araba durmaz
hemde dıske cevırmek cok zor ve pahalı olur

arkadaslar herkese yenıden merhaba...sızın onerılerınız ve bılgılerınız dogrultusunda bugun yenı arabama kavusmus bulunuyorum

arabam 1978 MODEL BIR CJ5
Vites Tipi: Düz Vites
Yılı: 1978
Silindir Hacmi: 2499 cm³
Yakıt Tipi: Benzin
Motor gücü: 100 BG (74 KW)
ARAZI SANZUMANI CALISIR OZEL BIR TENTESI USA DEN GETIRTILMIS FATURASIDA MEVCUT BIR ARAC

ARACIN YURU AKSAMI IYI DURUMDA YAKINDA RESIMLERINIDE EKLICEM SIZLERDEN RICAM BANA ONERECEGINIZ ACIL OLARAK BAKTIRMAM GOZDEN GECIRMEM REVIZE ETMEM GEREKEN SEYLER NELER BUNLAR HAKKINDA BILGI VERMENIZ ...SIMDIDEN HEPINIZE COK TESEKKUR EDERIM ONERILERINIZI BEKLIYORUM

Hayırlı olsun çok güzel bir tercih. Önün açık modifiye konusunda. Öyle açık ki sonunu bulanı görmedim. Aracın silindir hacmi 4.2 dir. O ruhsatta yazana bakmayacaksın. C tip motor sa 115 HP standart. Aracı nerede nasıl kullanmak istediğini bize söyle neler yapabileceğini diğer arkadaşlarla birlikte yardımcı olmaya çalışırız. Önce resimleri görelim :D

GOKTUG BEY tum yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım,
benım aracı kullancagım yer oncelıkle sehır ıcı sonrasında sızlerle tanısıp doga ve maceralı gezılere katılmak,
ama dedıgım gıbı oncelıkle amacım sehır ıcınde kullanmak bu konuda onerılerınızı alabılırmıyım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,869
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
2026 TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

Geri