Windstopper ceket

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan the north face Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,885
Yer
İstanbul
Bugün karaköyde outdoor mağazasını gezerken windstopper ceketler dikkatimi çekti gore firmasının kendi üretimi heralde üzerinde tnf, marmot gibi bir marka yoktu ama üzerindeki etiket direk olarak gore firmasının windstopper amblemiydi ve tek katlı bir ceket değildi görevliye sorduğumda 150 tl olduğunu söyledi normalde gorewindstopper kumaşlardan oluşan ceketler 250-300 tl ve hatta üzerinde olduğunu biliyorum.

Benim merak ettiğim acaba gore firması bu şekilde kendi tekstil ürünleri üretiyor mu ve normal marka windstopper'ların fiyatı bu kadar yüksekken neden nispeten bunun fiyatı daha uygun bu fiyat azlığının sebebi acaba kalitede fark olması mı yoksa marka amblemi ceketin üstüne bu denli bir ek ücret mi koyuyor...

Etiketler
Ynt: Windstopper ceket

the north face' Alıntı:
Bugün karaköyde outdoor mağazasını gezerken windstopper ceketler dikkatimi çekti gore firmasının kendi üretimi heralde üzerinde tnf, marmot gibi bir marka yoktu ama üzerindeki etiket direk olarak gore firmasının windstopper amblemiydi ve tek katlı bir ceket değildi görevliye sorduğumda 150 tl olduğunu söyledi normalde gorewindstopper kumaşlardan oluşan ceketler 250-300 tl ve hatta üzerinde olduğunu biliyorum.

Benim merak ettiğim acaba gore firması bu şekilde kendi tekstil ürünleri üretiyor mu ve normal marka windstopper'ların fiyatı bu kadar yüksekken neden nispeten bunun fiyatı daha uygun bu fiyat azlığının sebebi acaba kalitede fark olması mı yoksa marka amblemi ceketin üstüne bu denli bir ek ücret mi koyuyor...

Merhaba,

Evet gore firması kendi ürünlerini de üretiyor.

http://www.windstopper.com/remote/Satellite?childpagename=windstopper_en_US/fabrics_cont_land_c/NavLanding&pagename=SessionWrapper&navid=HomeLanding

http://www.gore-tex.com/remote/Satellite?childpagename=goretex_en_US/fabrics_cont_land_c/NavLanding&pagename=SessionWrapper&navid=HomeLanding

http://www.gorebikewear.com/remote/Satellite/SplashPage

Türkiye'de bu ürünler maalesef bulunmuyor ancak yurtdışından getirilmiş olabilir.

Ucuz olmasının sebebi ise tamamen marka. yani bir tnf, marmot vb. gore-tex lisanslı ürününü aldığınızda aslında hem gore firmasına hem de tnf vb. firmasına para ödemiş oluyorsunuz. neticede bu firmalar gore firmasından lisans satın alıyorlar.

Gozak' Alıntı:
Merhaba,

Evet gore firması kendi ürünlerini de üretiyor.

http://www.windstopper.com/remote/Satellite?childpagename=windstopper_en_US/fabrics_cont_land_c/NavLanding&pagename=SessionWrapper&navid=HomeLanding

http://www.gore-tex.com/remote/Satellite?childpagename=goretex_en_US/fabrics_cont_land_c/NavLanding&pagename=SessionWrapper&navid=HomeLanding

http://www.gorebikewear.com/remote/Satellite/SplashPage

Türkiye'de bu ürünler maalesef bulunmuyor ancak yurtdışından getirilmiş olabilir.

Ucuz olmasının sebebi ise tamamen marka. yani bir tnf, marmot vb. gore-tex lisanslı ürününü aldığınızda aslında hem gore firmasına hem de tnf vb. firmasına para ödemiş oluyorsunuz. neticede bu firmalar gore firmasından lisans satın alıyorlar.

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler bende atlas'ta gördüm bu ürünleri üzerinde gerçek gore-windstopper amblemi vardı ve aynı kumaştan tnf 370 tl iken bu sadece 150 liraydı ben de fırsatı kaçırmayayım deyip satın aldım gerçek olduğuna çok sevindim zaten ellerinde çok az sayıda adet ve bedende kalmıştı bu ceketlerden ama üzerine bir tnf logosu bastın diye bu kadar fiyat farkı olmasıda ayıp yani...

Peki acaba gore'nin yine kendi üretimi gore-tex ceketlerin satıldığı bildiğiniz bir internet sitesi varmı çünkü gore-tex ceketlerin fiyatları böyleyken hiçbir zaman bir gore-tex ceket kullanamayacağım gibi gözüküyor :D

the north face' Alıntı:
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkürler bende atlas'ta gördüm bu ürünleri üzerinde gerçek gore-windstopper amblemi vardı ve aynı kumaştan tnf 370 tl iken bu sadece 150 liraydı ben de fırsatı kaçırmayayım deyip satın aldım gerçek olduğuna çok sevindim zaten ellerinde çok az sayıda adet ve bedende kalmıştı bu ceketlerden ama üzerine bir tnf logosu bastın diye bu kadar fiyat farkı olmasıda ayıp yani...

Peki acaba gore'nin yine kendi üretimi gore-tex ceketlerin satıldığı bildiğiniz bir internet sitesi varmı çünkü gore-tex ceketlerin fiyatları böyleyken hiçbir zaman bir gore-tex ceket kullanamayacağım gibi gözüküyor :D

yanlış hatırlamıyorsam kendi sayfalarından satışları var (emin değilim) ama türkiye'ye göndermiyorlar maalesef.

the north face' Alıntı:

Cekette marka olmaması çok enteresan bir durum. 150 TL'ye geldiğine göre bunlara 100 TL'ye mal olmuştur. Ben piyasada 100 TL'ye bu tip bir ceket bulunabileceğine kuşkuyla bakıyorum. Üzerinde GORE'da mı yazmıyor?
Bu arada çinde çakma north face kaynıyor. bu işin çakmasını zamanında north face'e fason çalışan çinli atölyeler yapıyor. ellerinde her türlü kalıplar mevcut.
hatta benim de sitede bahsettiğim ceket belki çakma olabilir. (aklıma gelmiyor değil) düşünsene satıcısın sana 300 TL'ye giren ceketin çakmasını 100 TL'den araya karıştırıp senede 1000 tane satsan 200.000 TL haksız kazanç elde edersin. Türkiye'de buna tenezzül edecek birçok insan tanıyorum. Kimsenin birşeyi denetlediği de yok.
http://www.thecheapnorthfaceonsale.com/ buradan çakma north face'lere göz atabilirsiniz...

belgen' Alıntı:
Cekette marka olmaması çok enteresan bir durum. 150 TL'ye geldiğine göre bunlara 100 TL'ye mal olmuştur. Ben piyasada 100 TL'ye bu tip bir ceket bulunabileceğine kuşkuyla bakıyorum. Üzerinde GORE'da mı yazmıyor?
Bu arada çinde çakma north face kaynıyor. bu işin çakmasını zamanında north face'e fason çalışan çinli atölyeler yapıyor. ellerinde her türlü kalıplar mevcut.
hatta benim de sitede bahsettiğim ceket belki çakma olabilir. (aklıma gelmiyor değil) düşünsene satıcısın sana 300 TL'ye giren ceketin çakmasını 100 TL'den araya karıştırıp senede 1000 tane satsan 200.000 TL haksız kazanç elde edersin. Türkiye'de buna tenezzül edecek birçok insan tanıyorum. Kimsenin birşeyi denetlediği de yok.
http://www.thecheapnorthfaceonsale.com/ buradan çakma north face'lere göz atabilirsiniz...

Yok çağatay bey üzerinde "windstopper" (yuvarlak içinde r) ense kökünde arka taraftada bildiğimiz gore windstopper amblemi var kırmızı olandan iç bölgesinde de "gorewindstopper products" yazıyor.
Çakmada olabilir tam emin değilim o yüzden soruyorum ayrıca aldığımda üzerindeki etiket gore windstopper etiketiyle aynıydı.

Fermuarlar ykk, TNF montumun içine polar gibi uyuyor yani çakma gibi gelmedi bana ama emin değilim belkide mağazada fiyatta hata yaptılar çünkü fiyat verirken baya tereddüte düştüler :D

ense kökündeki işaret şu şekilde

http://www.google.com.tr/imgres?q=gore+windstopper+logo&um=1&hl=tr&biw=1920&bih=977&tbm=isch&tbnid=euJssDFNPaUbuM:&imgrefurl=http://www.outdoorsmagic.com/advertorial/gore-fabrics/2932.html&docid=LhLvQSarGEn-sM&imgurl=http://www.outdoorsmagic.com/news/images/windstopper_logo.jpg&w=150&h=150&ei=KARdT_6THIjCtAaupqn5Cw&zoom=1&iact=hc&vpx=1085&vpy=199&dur=897&hovh=120&hovw=120&tx=80&ty=52&sig=110723285059001327472&page=1&tbnh=120&tbnw=120&start=0&ndsp=50&ved=1t:429,r:5,s:0

the north face' Alıntı:
bir ara fotoğraf çekip eklersen memnun olurum. Güncel'den ikinci el marmot windstopper (gore windstopper) mont aldım bu hafta. monta bittim hasta oldum...
benim north face halt etmiş. bir damla terleme, üşüme olmadı. müthiş bir ürün. dilerim senin aldığın cekette iyi birşeydir.

foto1.jpg

belgen' Alıntı:
bir ara fotoğraf çekip eklersen memnun olurum. Güncel'den ikinci el marmot windstopper (gore windstopper) mont aldım bu hafta. monta bittim hasta oldum...
benim north face halt etmiş. bir damla terleme, üşüme olmadı. müthiş bir ürün. dilerim senin aldığın cekette iyi birşeydir.

Tabi fırsatım olursa yarın fotoğraflar koyarım... Sanırım marmot superhero bu ceket, süper bir ceket ama sıfırı 600 tl ikinci bulmanız büyük şans gerçekten çok güzel bir ceket galinağa marmot bu işte tnf'den iyi...

the north face' Alıntı:
Tabi fırsatım olursa yarın fotoğraflar koyarım... Sanırım marmot superhero bu ceket, süper bir ceket ama sıfırı 600 tl ikinci bulmanız büyük şans gerçekten çok güzel bir ceket galinağa marmot bu işte tnf'den iyi...

yurtdışından ürün alma işini araştırıyorum. bir süre birşeylere yatırım yapmayalım. Özellikle yazın amerikada sezon sonu kışlık ürünler baya bir ucuzluyor. Birlikte para toplar toplu bir sipariş veririz. Burada 1500 TL'ye satılan goretex montlar 400 TL gibi rakamlara geliyor.
400 TL'ye liseli okul montu satıyor adamlar bize. yeter artık isyeannnn !!! hahhaha

belgen' Alıntı:
yurtdışından ürün alma işini araştırıyorum. bir süre birşeylere yatırım yapmayalım. Özellikle yazın amerikada sezon sonu kışlık ürünler baya bir ucuzluyor. Birlikte para toplar toplu bir sipariş veririz. Burada 1500 TL'ye satılan goretex montlar 400 TL gibi rakamlara geliyor.
400 TL'ye liseli okul montu satıyor adamlar bize. yeter artık isyeannnn !!! hahhaha

Çoook çok doğru benim kafamda ise daha güzel bişey var new york'ta okuyan arkadaşıma göndereceğim parayı vereceğim listeyi dal tnf,mammut,marmot ne varsa artık store'una al topla gel diyeceğim yani gerçekten herşey çok pahalı bu ülkede tekellikten dolayı inanılmaz fiyatlar var ayrıca birçok marka yok yani illahi tnf, marmot olcak değil çok güzel arc'teryx, cragghopper montlar var hiçbirine ulaşma şansımız yok...

İnternetten ürün alma işi de çok riskli işte o beni korkutuyor "teknik ciciler" bunlar yani kumaş farkı, dikişlerin bantlı olması binlerce değişken ve özellik var elinede sahtesi geçmi mi muhatap yok sıkıntılı hep...

geçen yaz bir arkadaşım amerika'ya gitti. the north face'in amerika sitesine girip 5-6 parçalık bir liste verdim gidip tnf store'dan alsın diye. ancak sadece 1 tanesini bulabildi. diğerleri bırakın bitmeyi mağazaya girmemiş bile. o yüzden en mantıklısı tnf store üzerinden almak ama onlar da zaten diğer sitelere yönlendiriyor.

altrec.com, moosejaw.com gibi siteler geniş tnf, marmot, arcteryx vb. ürün yelpazesi sunuyor ama türkiyeye göndermiyor maalesef. ama eğer toplu alınacaksa ameriakadan bir posta kutusu alınıp ondan sonra da buraya göndertilebilir. ya da tanıdıkla getirtilebilir.

Gozak' Alıntı:
geçen yaz bir arkadaşım amerika'ya gitti. the north face'in amerika sitesine girip 5-6 parçalık bir liste verdim gidip tnf store'dan alsın diye. ancak sadece 1 tanesini bulabildi. diğerleri bırakın bitmeyi mağazaya girmemiş bile. o yüzden en mantıklısı tnf store üzerinden almak ama onlar da zaten diğer sitelere yönlendiriyor.

altrec.com, moosejaw.com gibi siteler geniş tnf, marmot, arcteryx vb. ürün yelpazesi sunuyor ama türkiyeye göndermiyor maalesef. ama eğer toplu alınacaksa ameriakadan bir posta kutusu alınıp ondan sonra da buraya göndertilebilir. ya da tanıdıkla getirtilebilir.

Bak bunu öğrenmem kötü oldu ama yaptıkları da doğru değil yani siteden alışveriş ayakkabı ve giysi için bana çok saçma geliyor her markanın kalıbı faklı yani siteden özellikle ayakkabı alamak çok riskli biri 42 biri 43 biri 43,5 oluyor yani internetten satın almak bu tarz şeyleri çok meşakkatli üzerine olmaz iade edersen gitmesi gelmesi 15 gün sürer hevesin kursağında kalır...

kesinlikle katılıyorum. her markayı geçti aynı markanın bile kalıpları farklı olabiliyor. ben tnf'den apex elixir yelek almıştım. normalde m beden giyerim. bunu da m aldım. sonra gittim aynı ceketin yine m bedenini aldım ama büyük geldi s almak durumunda kaldım. üstelik aynı ürün sadece birinin kolları yok :smiley:

ABD den ürün alımı konusunda beden ve numaraları beklediğiniz gibi gelmeme olasılığı çok yüksek gerçekten.Her markada bedenler farklılaşıyor, ayakkabılarda özellikle her markada 9 ile 11 numarası değişiklik gosterebiliyor şahsım adına.Tüm bunlara rağmen bende bir tane Marmot ceket aldım, umarım ölçü konusunda sıkıntı çıkmaz..
[SIZE=78%] [/SIZE]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,093
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR