Wj 4.7 İçin kışlık lastik tavsyesi.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan furkan_ankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,521

furkan_ankara

Yeni Üye
Merhaba,

Aracımızın üzerinde cooper discoverer H/T lastik bulunmakta ve maalesef kış koşullarında tam bir fiyasko. Aracı aldığımızda üzerinde gelmişti dişleri yeterli, kılcal kanallarını çokluğu kışlık lastik izlenimi verse de gerek çekiş gerek fren ve yönlendirme konusunda çok zayıflar.

Kullanım şartlarını özetlemek gerekirse zaman zaman 30-35 cm kar; zemin stablize yol, çamur, buz ve tırmanış yapmam gerekiyor. Geçtiğimiz hafta önden çeker aracım ve ultra grip extereme çivili lastiklerimle gerekirse geri geri giderek te olsa çıkabileceğim bir yokuşta wj ile kalınca değiştirmenin zamanı geldiğini anladım :smiley:

Asfalta çok çok uygun bir lastik aramıyorum araç genelde hafta sonları kayak merkezi yakınlarındaki evimize gitmek için kullanılıyor. Üzerindeki discoverer H/T ler yazlık lastik olarak kalacak. Birde yükseltme vs düşünülmediği için ebat orjinal ya da orjinaline yakın olursa iyi olur.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler, keyifli forumlar.

Etiketler
Ynt: Wj 4.7 İçin kışlık lastik tavsyesi.

bu yazdıklarınızı yapabilmeniz için tek alacagınız lastik BOGGER ben aracımda 33 kullanıyorum anlatmak çok zor ancak lastigi taktıktan sonra anlarsın istanbulda baydemirler lastik getirtiyor sorabilirsiniz ikinci el bulabilirsen ekonomik olur

İlginiz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz lastiğe baktım ancak kar buz performansından pek emin olamadım. Bahsettiğim yere gidiş yolu genelde asfalt kar buz oluyor o kısımda problem çıkarır mı? Karda buzda fren yapınca durmaz gibi bi izlenim bıraktı :smiley: Çamur için gayet güzel duruyor :smiley:

Bende biraz araştırdım good year wrangler duratrack owl uygun gibi ama ebat ve bulunabilirlik durumunu bilemiyorum. Başka tavsiyelere de açığım.

big_thumb_104dde21744b884330484768d9155548.jpg

üstad sizde bilirsinizki özellikle buz apayrı bir lastik ister lastigin hamuru tamamen faklı oluyor buzun dışında benim size önerdigim lastik fevkalede işinizi gorür ben kullandıgım için öneriyorum kar ve çamurda mükemmel her hafta sonu deneyen biri olarak

dumrul' Alıntı:
üstad sizde bilirsinizki özellikle buz apayrı bir lastik ister lastigin hamuru tamamen faklı oluyor buzun dışında benim size önerdigim lastik fevkalede işinizi gorür ben kullandıgım için öneriyorum kar ve çamurda mükemmel her hafta sonu deneyen biri olarak
Teşekkürler. Bahsettiğim yere gidene kadar 20 km asfalt kar buz oluyor orda pek rahat ettirmez gibi yoksa çok güzel lastik.

Şu an bf goodrich all terrain t/a veya general grabber at2 düşünüyorum, bf iyi bir marka lastiğin yorumları da gayet olumlu. Ancak general grabber at2 oldukça isteklerime uygun bir lastik gibi duruyor, fiyatı çok daha uygun ve çivi takılabiliyor, ancak marka ve model için pek yoruma rastlamadım. Kullananların ve tecrübe sahibi kişilerin yorumlarını bekliyorum.

tirerack.com adresinde at lastiklerle bir test yapılmıştı (linkli sitede gezenbilirde mevcuttur ama şuan ben bulamadım) o testte kar ve buz üzerinde ilk sırayı Kumho road venture sat ikinci sırayı da bridgestone dualer at2 revo almıştı, bf sanırım dördüncü sıradaydı...siteyi bir kurcalarsanız bulabilirsiniz...

maresal' Alıntı:
tirerack.com adresinde at lastiklerle bir test yapılmıştı (linkli sitede gezenbilirde mevcuttur ama şuan ben bulamadım) o testte kar ve buz üzerinde ilk sırayı Kumho road venture sat ikinci sırayı da bridgestone dualer at2 revo almıştı, bf sanırım dördüncü sıradaydı...siteyi bir kurcalarsanız bulabilirsiniz...

Çok teşekkürler siteyi inceledim http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=ORAT bu karşılaştırmayı göz önüne alarak general grabber at2 de karar kıldım.

Ancak Türkiye'de mevcut olan 2 ebat arasında kararsızım. Orjinal ebat 235/65/17, ancak bu lastikte mevcut değil. 245/70/17 tabanı biraz geniş ancak çapta yanağından ötürü %4.8lik büyüme ile 29" ten 30.5" e çıkıyor. 255/65/17 ise %3.4 büyüme ile 29" ten 30" e çıkıyor, bu şeçenek daha mantıklı geldi. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

furkan_ankara' Alıntı:
Çok teşekkürler siteyi inceledim http://www.tirerack.com/tires/surveyresults/surveydisplay.jsp?type=ORAT bu karşılaştırmayı göz önüne alarak general grabber at2 de karar kıldım.

Ancak Türkiye'de mevcut olan 2 ebat arasında kararsızım. Orjinal ebat 235/65/17, ancak bu lastikte mevcut değil. 245/70/17 tabanı biraz geniş ancak çapta yanağından ötürü %4.8lik büyüme ile 29" ten 30.5" e çıkıyor. 255/65/17 ise %3.4 büyüme ile 29" ten 30" e çıkıyor, bu şeçenek daha mantıklı geldi. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
bu sorunuza bu işten daha iyi anlayan ustalar cevap verecektir ancak benim fikrim iki lastiği de takabilirsiniz ama ben olsam yanağı daha geniş tabanı daha dar olanı tercih ederdim...dediğim gibi ustaların cevabını bekleyin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR