WJ hakkında yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 23burhan23 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,107
Ynt: WJ hakkında yardım

GCWJ04CRD' Alıntı:
hepimiz burada WJ kasa GC almak isteyen arkadaşlarımıza , kullanan arkadaşları olarak deneyim ve fikirlerimizi aktarmaya çalışıyoruz.
herkes kendine uygun olan seçimi yapacaktır mutlaka.
ancak dizel motor çok sorun ve masraf çıkartır gibi dayanağı olmadığını düşündüğüm bilgi paylaşımları yanlış yönlendirici olabilir kaygısındayım.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2.7 CRD 1800 rpm 400 n/m güc
4.7 3200 rpm 400 n/m güç

benzinli olsun dizel olsun yeterki GC olsun.....

Syg.

özür dilerim ama sizin crd sahibi olmanız crd'yi kusursuz bir motor yapmaz.beni bir dayanağı olmadan oturduğu yerden boşboğazlık yapıyor olarak görebilirsiniz.bu beni tanımadığınız için çok normal ama ben yıllardır jeep'leri ve motorlarını araştırıyorum.edindiğim bilgilerle forumda ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum.jeep'in crd motorları italyada üretilen yüksek teknolojili dizellerdir fakat ne yazık ki istanbulda ziyaret ettiğim tüm jeep servislerinde mpi ve hemi'ler sadece yağ ve filtre değiştirirken crd'ler kaput açık ve motor inmiş şekilde sekman piston revizyonunu beklemektedir.300.000km'de motor yapılmamış bir crd,ancak ve ancak sıkıştırmaya maruz kalmadan düz yolda kullanılmışsa mümkündür.bunu yalnızca gezen bilir diyorum,saygılar:smiley:

Etiketler

V8' Alıntı:
özür dilerim ama sizin crd sahibi olmanız crd'yi kusursuz bir motor yapmaz.beni bir dayanağı olmadan oturduğu yerden boşboğazlık yapıyor olarak görebilirsiniz.bu beni tanımadığınız için çok normal ama ben yıllardır jeep'leri ve motorlarını araştırıyorum.edindiğim bilgilerle forumda ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum.jeep'in crd motorları italyada üretilen yüksek teknolojili dizellerdir fakat ne yazık ki istanbulda ziyaret ettiğim tüm jeep servislerinde mpi ve hemi'ler sadece yağ ve filtre değiştirirken crd'ler kaput açık ve motor inmiş şekilde sekman piston revizyonunu beklemektedir.300.000km'de motor yapılmamış bir crd,ancak ve ancak sıkıştırmaya maruz kalmadan düz yolda kullanılmışsa mümkündür.bunu yalnızca gezen bilir diyorum,saygılar:smiley:
"crd motorları itaylada üretilen" demişsiniz. 2.7litre 5 silindir ona bu dizel motorlar mercedesin motorları degilmidir?Eger öyleyse bile italyada üretildiginden emin misiniz?
yoksa siz 3.1 litrelik 2000 ve 2001 modellerde kullanılan ve hararet yapma konusunda üne sahip olan italayan markalı(adını hatırlayamadım şimdi) motorlamı karışdırdınız?

merhabalar.ben CRD lerden söz ediyorum,nerede üretildiği o kadar önemli değil aslında.teknoloji mercedes'in olabilir ama bu motor ömrünü uzatmaz.

mercedes olması kesinlikle motor ömrü için önemli bir avantajdır.Kalitesi ortadadır.
bide olaya şu acıdan bakın.sizin gördügünüz o motorlar kac km deler?
dizel tercih edilirken yapılacak olan km göz önüne alınarak alınıyor ztn.cok daha fazla km yapıp da revizyon görmesi cok normaldir.ayrıca kullanılan dizelin kalitesi önemli bi etkendir ucuz diye kırsal mazot koyarsanız sonuclarıda sizin gördügünüz seyler olur.15 yasında orjinal 150.000kmde bi v8 ile 5 yasında 300.000 km yapmış bi aracı karsılaştırmakda pek adil olmaz.
saygılarımla

crona' Alıntı:
mercedes olması kesinlikle motor ömrü için önemli bir avantajdır.Kalitesi ortadadır.
bide olaya şu acıdan bakın.sizin gördügünüz o motorlar kac km deler?
dizel tercih edilirken yapılacak olan km göz önüne alınarak alınıyor ztn.cok daha fazla km yapıp da revizyon görmesi cok normaldir.ayrıca kullanılan dizelin kalitesi önemli bi etkendir ucuz diye kırsal mazot koyarsanız sonuclarıda sizin gördügünüz seyler olur.15 yasında orjinal 150.000kmde bi v8 ile 5 yasında 300.000 km yapmış bi aracı karsılaştırmakda pek adil olmaz.
saygılarımla

yazdıklarınıza katılıyorum fakat bu gerçeği değiştirmez,jeep dediğiniz zaman ekonomiyi unutacaksınız.jeep'lerde dizel motor kullanılmasının nedeni gayet açıktır.araçların dünya çapında sevilmesi ve avrupadaki yüksek akaryakıt fiyatları.mazot ucuzken hem jeep konforu hem de dizel ekonomisi tüketicinin ilgisini çekmiş gibi gözüküyor ki ortalık crd,td kaynıyor,ama gelin görün ki 250-300 bin km devirmiş 96-97 model mpi'lar hala şehirde tozu dumana katarken,2002-2003 model crd'ler soluğu garajda alıyor.benim gördüğüm revize edilen crd'lerin km'leri 100-150 bin arasındaydı.benim görüşüm TR'de jeep'e binilmez,yakında hybrid jeep bile çıkarırlarsa şaşmayın derim.

siz mazot benzin açısındanöyle düşünüyorsunuz ama JEEP binmek ayrı bişey onlan bide off road yapmak daha ayrıca bişey binmeden anlaşılmaz (2004 wj 2.7crd)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR