WJ'de Radyo Kanal Bulamama Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atikbey Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,392
Ynt: WJ'de Radyo Kanal Bulamama Sorunu

Kayıtlı posta takibinden elinizdeki numarayı girdiğiniz ne diyor ? Takip edilebilmesi lazım USPS nin takip numarası ile ... Gerçi bazen bizim sisteme dahil olması zaman alabiliyor .

Telefon konusu biraz zorlu . Yüzyüze cevap almak kolay değilken telefonla uğraşmıyorlar belki de ... Bazen gerek yerel PTT ye gerek PİM e gittiğimde hakta veriyorum aslında ... Bazı yoğun kısımlarda o kadar az personel varki adam afedersin ama tuvalete bile gidemiyor . PTT nin biraz revizyona ihtiyacı var sanırım ...

Etiketler

Baris Hocam,
Arastırmalarım devam ediyor, bakalım ne cikacak, ama yavas yavas umidimi kaybediyorum. Yurt dısı sorgulamada 24 Subat Istanbul teslim diyor. Neredeyse üzerinden bir hafta gecmis hala paketten ses seda yok.
Muhtemelen PIM merkezine bire bir gidip takip etmem gerekecek.
Gelişmelerden sizide haberdar ederim.
Selamalr,
Burak

En sonunda telefonlarıma cevap veren birini buldum
Aklınızda olsun diye buraya da yazıyorum,
Ankara'ya geeln yurt dışı gonderiler için 0 312 343 2929 / Dahili 2163
Uzun uzun çalıca biri cevap veriyor ve size ne yapmanız gerektiğini açıklıyor.
Benim paket gümrük müdürlüğünde taklımış. Muhtemelen Barış Hocamın dediği gibi CD playere 45 € sıkışmış:smiley:
Oğleden sonra gidip almaya çalışacağım.
Selamlar,

Burak

Sayın hocam geçmiş olsun mu desek , gözünüz aydın mı :D İşin şakası tabi ... Bu durum sık yaşanıyor . Gümrüğe takılıyor ve orada bekliyor bekliyor . Habuki sisteme gümrüte diye bir not düşseler sorun çözülecek .

Umarım sorunsuz alırsınız . Kolay gelsin ...

Öğleden sonra geçmiş mi olacak, yoksa hayırlı mı olacak, belli olacak.
Beni zorlamasınlarda oraya git buraya git şunu getir bunu getir diye, sanki gerisine razı olacağım gibi.
Birde ben banko onunde dururken içeride sohbet eden memurları gorursem bir de iş yapmadan boş boş oturuyorlar ise, benim radyo kesinlikle gümrüğe terk olur:smiley:

Selamlar,
Burak

Şansın yerinde değilse , sakinleşerek git hocam , unutma , siirlendiğinde 20 ye kadar say . Faydası olacak emin ol :smiley:

Haberlerini bekliyoruz , hem bizde güncel uygulamayla ilgili bilgilenmiş oluruz ...

Deneyeceğim,
Bu tür yerlerde hiç bir zaman işim rast gitmemiştir ama bu sefer 20 ye kadar sayma konusunu unutmayacağım.
Uygulamalar hakkında aklı başında birini bulabilirsem soru cevap seklinde detay almaya da gayret edeceğim.
Selamlar,

Burak

Varan #2
Ankara Posta İşleme Merkezi - İvedik'ten biraz once gelen radyo-cd çalarımı teslim aldım.
Aynen Barış Hocamın dediği gibi 45 € bandrol ücreti odedim, 2,05 TL işlem parasını da verdim ve ürünü aldım.
Ancak ben biraz şanslıydım, bildiğiniz gibi ürünü internetten almıştım. Aldığım şahısa kolinin içine "fatura koy ve ıslak imzan olsun" demiştim ve bunların hepsi aynen koliden çıktı. Aksi olması durumunda alıcıdan Ebay "transaction page" ve "kredi kartı ödeme belgesini" istiyorlar. Hala benden kolinin içinden fatura çıkmasına rağmen kredi kartı ekstresinin kopyasını faxlamamı istediler, bende yapacağım.
Bu posta kolisinin üzerinde yazan bedeli dikkate almadıklarını gösteriyor, önemli nokta.
Koli neden takıldı diye sorduğumda ise, nedeni cok açıktı, bizim vatandasa kolinin üzerine lütfen bir şey yazma dememe rağmen, arkadas durust bir US Citizen olarak others kutusunu işaretleyip açıklama olarak 12 bold puntolar ile, Blazer S10 Radio and CD Player yazmıs.
Bu da benim neden gümrüğe takıldığımın işareti.
Başka birisi ise, kolinın ebadından dolayı zaten kontrole takılırdı gibi bir şey soyledi, gerçi koli ebadı 280 x 220 x 130 mm ama demekki bir sınır var.
Bu arada yılbası, bayramlar dan bir ay once ve sonrasında 300 € ya kadar üzerinde GIFT yazan koliler gümrüğe takılmıyormuş, bu da hassas bir nokta.

Selamlar,
Burak

Eh hayırlı olsun hocam ...
Benden de bir tarihte ekstre istediler cıngar çıkardım :D Kredi Kartı ekstresi şahsa özel bir belge ben neden sana teslim edecekmişim .

Paket çok büyük değilmiş , İyi bir ABD Vatandaşı sayesinde takılmış muhtemelen . Radio Cd player yazıyor üstünde daha ne olsun :D

Keyifli dinlemeler :smiley:

Aynen Hocam ya,
Adamdan ozellikle istedim, fatura koy ve ıslak imzalı olsun dedim, gümrükte problem çıkarabilirler dedim aynen yapmış,
Nasıl olsa kanuna aykırı bir şey değil.

Sonrasında paket muhteviyatı için OTHERS kısmını işaretle ama açıklama yapma demiştim.
İşte Er Rayn burada otoriteye karşı koymayıp, içeriğini de detaylı bri şekilde yazınca olan benim 45€ ya oldu.

Neyse bu da bir tecrübe oldu. Öğreniyoruz. Ama keyifle dinleme kısmı pek olmayacak gibi, acilen makinayı elden çıkarmam lazım.
eşimin iş yeri için yeni bir makina alınacak ve eşim benim Blazer'a göz dikti...
Bunu satsanda hayırlı bir iş için makina alsak diyor...
Selamlar...

Az önce ilanını gördüm hocam . Aklımızda bulunsun ... Boş ver hocam araç nihayetinden alınıyor satılıyor . Daha iyisini alırsın umarım ...

Barış Hocam,
Sağolasın, bakalım hayırlısı demekten başka çare yok.
Ben WJ alacağım derken hanım elimizdekini bile aldı gitti....

Bu amerikan üretimi araçların radyolarının tek kanalları çekiyor olması ile ilgili yapılabilecek birşey var mıdır?
teşekkürler

Araçlara göre değişiklik gösterebilir bir durum . Orjinallerin birçoğundan birşey yapılamıyor . (Örneğin ZJ, WJ Bazı Chevy ler)

Ben bu tek kanal üzerine bayağı bir uğraşmıştım, pek olumlu sonuç alınmıyor.
Bir keresinde elektronikçi bir usta, radyonun içindeki entegrelerden bazılarını değiştirerek çözüm üretilebileceğini ifade etmişti ama ben açıkcası deneme riskine girmedim.

Selamlar,
Burak

Ben bugün, Bakırköy de bu konudaki ustalığı birçok kişi tarafından tekrar edilmiş olan dilek elektronik e gittim. Benim Tahoe da yapacak birşeyin olmadığı, hiç boşa uğraşmamamı söyledi. Başka bir çözüm bulucaz o zaman mecburen

Saygılarımla
Fatih

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR