Wv Transporteri Satıp Dacia Duster Almak?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mecitakbal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,186

mecitakbal

Ana Kamp
Arkadaşlar, benim 98 model 89 binde 2.5 tdi İlk sahibi olarak bir transporterim var. Bana artık büyük geliyor Ankarada şehir içinde kullanmaya artık zorlanıyorum. Şehiriçine giremiyorum vs, 4x4 jeep tipi bir araça merakım var. Bu sebeple aracımı satıp 4x4 bi araba satın almak istiyorum. Daha önce böyle bi konuya girdim ve duster inceledim kullandığımı araca göre sacının ince olduğunu kapı kollarının plastik olduğunu yazdım ve sağolsun arkadaşlar benimle dalga geçersine konuşmalar yaptılar. Ben bu konuda ciddi idim. Zaten piyasaya bu şartlarda ve özelliklerde başka alınacak araba yok gibi. Ya fiyatı pahalı ya aynı özellik yok. Diyeceğim ben arabamı satıp 4x4 duster almaya değecek ve değmeyecek önerinizi almak istiyorum.
Saygılar.

Etiketler
Ynt: Wv Transporteri Satıp Dacia Duster Almak?

Duster'da kullanılan sacın kalınlığı Megane'da veya Scenic'te ne ise aynı kalınlıkta, kalınlığın önemli olduğunu düşünmüyorum öyle ki Ranault'un birçok modelinde sac yerine mesela çamurluk kaportaları sert plastikten yapılmıştır. Motor ve mekaniğe ayrıca güvenlik ekipmanlarının size uyup uymadığına bakmanız gerektiğini düşünüyorum. Sac kalınlığını bir güvenlik gerekçesi olarak düşünüyorsanız artık eski kalın saclı araçlardan kalmadı maalesef. Artık yeni güvenlik önlemleri olan, koruma bariyeleri hatta katlanır şaseli, plastik kaportalı araçlar çıkmaya başladı. Aksi bir durum olsaydı Formula ve Ralli araçları hatta uzun soluklu Dakar'da yarışan araçların saclarının kalın olması gerekirdi. Ama maalesef öyle değiller. Kısacası sac kalınlığı çok önemli bir güvenlik ekipmanı değil artık. Zaten farklı araçlar arası sac kalınlığı farkları milimetreler cinsinden çok az farkediyor. Bir aracınki 3mm iken diğeri 10mm değil yani.

Dusterin iç dizaynı benim için önemli değil kullandığım araç bana göre güven verici fakat yaşım 50 artık aracım bana büyük geliyor. Onun için aracımı hem ticari olmaktan çıkaracağım hemde küçültmek için arayış içindeyim.
Saygılar.

Mecit bey selamlar...
Şehir suv uyla uğraşacağınıza tam şase 98-2001 arası oldukça güvenilir performansı ve kalitesi kanıtlanmış , offroad performansı yeterli, işletim maliyeti düşük 5 kapı 1.6 Suzuki Vitara sizin tüm ihtiyaçlarınıza cevap verecektir.

arwin' Alıntı:
Mecit bey selamlar...
Şehir suv uyla uğraşacağınıza tam şase 98-2001 arası oldukça güvenilir performansı ve kalitesi kanıtlanmış , offroad performansı yeterli, işletim maliyeti düşük 5 kapı 1.6 Suzuki Vitara sizin tüm ihtiyaçlarınıza cevap verecektir.

Arkadaşım, teşekkür ederim. tabi suzuki kaliteli ve kanıtlanmış benim için offroad performansı olarak değilde ben birazda köy yollarında karlı buzlu olursa çıkabilsin onun içinde 4x4 istiyorum ve özellikle araçtan bana güven vermesini bekliyorum. Fakat ben bu yaştan sonra ikinci el araçla uğraşmak istemiyorum.
Saygılar.

Aslında araç alma işi tamamen zevkler, renkler ve beklentilerle alakalı. Sıfır 4x4 bir araç arıyorsanız illa ki birçok model ve kaliteli araç karşınıza çıkacaktır. Ama beklentilerinizi hangisi karşılıyor ona bakmak lazım.

umiterkan' Alıntı:
Aslında araç alma işi tamamen zevkler, renkler ve beklentilerle alakalı. Sıfır 4x4 bir araç arıyorsanız illa ki birçok model ve kaliteli araç karşınıza çıkacaktır. Ama beklentilerinizi hangisi karşılıyor ona bakmak lazım.

Ümit bey, benim her beklentim duster de var. Performans yönünden, Vergi yönünden, yakıt yönünden vs. aşağı yukarı tam istediğim bi araç. Fakat transporteri satıp duster alır ve hayal kırıklığına uğrarsam diye biraz çekincelerim var.Onun için biraz araştırmak istiyorum. Onun için Duster kullanan arkadaşlardan da destek bekliyorum.
Saygılar.

mecitakbal' Alıntı:
Ümit bey, benim her beklentim duster de var. Performans yönünden, Vergi yönünden, yakıt yönünden vs. aşağı yukarı tam istediğim bi araç. Fakat transporteri satıp duster alır ve hayal kırıklığına uğrarsam diye biraz çekincelerim var.Onun için biraz araştırmak istiyorum. Onun için Duster kullanan arkadaşlardan da destek bekliyorum.
Saygılar.

Merak etmeyin Mecit bey, 98 Model bir Transporter'ı satıp 2011 Model 4x4 dizel bir Duster alıp memnun kalmazsanız ben size aracımı verecem :D

umiterkan' Alıntı:
Merak etmeyin Mecit bey, 98 Model bir Transporter'ı satıp 2011 Model 4x4 dizel bir Duster alıp memnun kalmazsanız ben size aracımı verecem :D

Ümit bey, bu jestiniz beni çok duygulandırdı. Yani dustere karşı sempatimi artırdınız emin olun.
Saygılar.

umiterkan' Alıntı:

Ümit bey, bu jestiniz beni çok duygulandırdı. Yani dustere karşı sempatimi artırdınız emin olun.
Saygılar.

mecitakbal' Alıntı:
Arkadaşlar, benim 98 model 89 binde 2.5 tdi İlk sahibi olarak bir transporterim var. Bana artık büyük geliyor Ankarada şehir içinde kullanmaya artık zorlanıyorum. Şehiriçine giremiyorum vs, 4x4 jeep tipi bir araça merakım var. Bu sebeple aracımı satıp 4x4 bi araba satın almak istiyorum. Daha önce böyle bi konuya girdim ve duster inceledim kullandığımı araca göre sacının ince olduğunu kapı kollarının plastik olduğunu yazdım ve sağolsun arkadaşlar benimle dalga geçersine konuşmalar yaptılar. Ben bu konuda ciddi idim. Zaten piyasaya bu şartlarda ve özelliklerde başka alınacak araba yok gibi. Ya fiyatı pahalı ya aynı özellik yok. Diyeceğim ben arabamı satıp 4x4 duster almaya değecek ve değmeyecek önerinizi almak istiyorum.
Saygılar.

Merhaba mecit bey,
Yukarıda bahsettiğiniz mesajınızı hatırlıyorum. Hatta en dalga geçen de bendim yanlış hatırlamıyorsam.
Ancak mesajınızı bir daha okursanız, gerçekten ciddi, araştıran-soruşturan bir mesaj gibi durmadığını görürsünüz. Biz şöyle algıladık: Bir katılımcı geçerken uğramış, ortalığa bir laf atıp gitmiş...Şayet gerçekten ciddi olduğunuzu anlayabilseydik, dalga geçer gibi bir tavır takınmak haddimize olmazdı. Özür.
Bu sayfalarda çok değerlendirme var. Transporter-Duster karşılaştırması ve tercih sizin tercihiniz olabilir, bu konuda kimse net bir şey söyleyemez. Parayı verecek olan da, kullanacak olan da sizsiniz.

Biz kullanıcılar sadece kendi izlenimlerimizi yazabiliriz. Bu araba sizi dilediğiniz yere götürecektir, kuşkunuz olmaın. Kapı koluna kafanız takılmazsa, arabanın gidişinde, çekişinde, biniş/kullanım rahatlığında bir sorun yok.

Gerçi alır da memnun kalmazsanız ümiterkan gibi ben arabamı veremem ;D çünkü başka arabam yok ve bir daha alamam da.

Ama yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, beklentilerimiz aynı, araç ona cevap verir, bunu garanti edebilirim.

Herşey gönlünüzce olsun.

oncelıkle ıcınızden nasıl gelıyorsa ole yapın sonra pısmanlık yasamazsınız.Araclar belgeselını seyretmıstım bır tarıhte gecmısten gunumuze gelen araclar kronolojısı
64 opel kadet 80model v8 fort granada 78 chevrolet malibu clasıc v8 3500 motor,1990 200 E mercedes bu saydıgım araclar bugune kadar sahıbı oldugum araclardır farkındaysanız hepsı alman ve amerıkan bende bu belgeselı seyretmeden once guclu govde olayına kafayı takmıs vurdugum yerden ses gelsın dıyenlerdendım fakat ızledıgım belgeselde kaza testlerını vermıslerdı aracların kalın kaportalı araclar surucusune en cok hasar veren araclar sınıfında.Videolarda gordugum chevrolet ımpalalar bleyer lar cadıllac lar buıck lar govdesınden kopan nıkelaj parcalarıyla yıne surucusune cıddı hasar veren araclardandı.Son arabam 200 E yı sıfır rektıfıye yaptıktan sonra sadece 3 ay kullandım sıze fıkır vermesı ıcın konsuuyorum kullandıgınız aracın devır daım fıyatı 300 lıra cıvarında bununkısı ıse yarı fıyatına.Duster ılk geldıgınde alanlardanım hazıran ayında aldım ve hatta 4*2 sını aldım benım ıcın yuksek altı vurmayan bır arac olmaydı.mercedesle 4 sefer karter deldıkten sonra gark olmus durumdaydım artık suan 9000 km yı gectım ve ınanın gonlumdekı yatan tek araba hala mercedes ama suan duster ondan bır adım oteye gıttı yıllarca koltuga otururken yere oturuyornmus gıbı hıssedıyordum hala bugun bır mercedese bınerken dusecek gıbı oluyorum okadar alcakkı :D:D:D:D

alman teknolojısı ıle bu teknolojıyı kıyaslamak yanlıs olur ama sunuda unutmayınkı yenı herzaman yenıdır bugun dacıa degıl en kotu arabanında sıfırını alsanız bırkere 3 sene garantı altındasınız bundan daha guzel ne olabılırkı eskı model ve yolda cok kalmıs bır ınsan olarak vıze korkusu olmadan yolda kalma korkusu olmadan dusterımla 4*2 olmasına ragmen dagın tepenın keyfını cıkarıyorum kuma bıle gırıyorum lastıkler genıs oldugu ıcın saplanmıyorum umarım faydalı olmusumdur saygılarımla

Günaydın arkadaşlar, bana vaktinizi ayırıpta vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Önerilerinize katılıyorum. Benim yeni nesil arabalardan anladığım içindeki insanların güvenliğine daha çok önem veriliyor. Dusterde de aşağı yukarı bu önlemleri almış. Benim arabamda hava yastığı abs vs yok. Tabi bana daha güven veriyor. Güveni artık arabanın yüksek oluşundan mı, alıştığımdan mı, Alman olduğundanmı tartışılır. Diğer marka 4x4 lere baktım. Genelde 2000 motor çok yaktığı gibi vergisi ve bakım masrafları da ona keza çok. Fiyatı dusterin aşağı yukarı 2 katı civarında. Nissanın ve Renonun cipleri duster ile aynı motor ve yürüyen aksamını kullanmış kupa farklı ama fiyatını katlamış. Ortadirek bi vatandaş olarak en uygunu duster diye düşünüyorum. Caddy e baktım en büyük kaybı ticari oluşu. Ticari arabanın bir aile arabası olmasının yanında kötü yanları, bölünmüş yollarda 40 yaşındaki bi araba 121 ile giderken sen 90 la gidiyorsun arkasından nal topluyorsun. Ankarada kızılay vs gibi yerlere giremiyorsun. İstanbul fatip köprüsünden bilem geçemiyorsun. vs vs. Sebepleri saymakla bitmez.

Saygılarımla.

mecitakbal' Alıntı:
Günaydın arkadaşlar, bana vaktinizi ayırıpta vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Önerilerinize katılıyorum. Benim yeni nesil arabalardan anladığım içindeki insanların güvenliğine daha çok önem veriliyor. Dusterde de aşağı yukarı bu önlemleri almış. Benim arabamda hava yastığı abs vs yok. Tabi bana daha güven veriyor. Güveni artık arabanın yüksek oluşundan mı, alıştığımdan mı, Alman olduğundanmı tartışılır. Diğer marka 4x4 lere baktım. Genelde 2000 motor çok yaktığı gibi vergisi ve bakım masrafları da ona keza çok. Fiyatı dusterin aşağı yukarı 2 katı civarında. Nissanın ve Renonun cipleri duster ile aynı motor ve yürüyen aksamını kullanmış kupa farklı ama fiyatını katlamış. Ortadirek bi vatandaş olarak en uygunu duster diye düşünüyorum. Caddy e baktım en büyük kaybı ticari oluşu. Ticari arabanın bir aile arabası olmasının yanında kötü yanları, bölünmüş yollarda 40 yaşındaki bi araba 121 ile giderken sen 90 la gidiyorsun arkasından nal topluyorsun. Ankarada kızılay vs gibi yerlere giremiyorsun. İstanbul fatip köprüsünden bilem geçemiyorsun. vs vs. Sebepleri saymakla bitmez.

Saygılarımla.

Ticari araçlarla ilgili birşey dün öğrendim. Normal binek otomobilleri kasko yaptırırken 1000-1500TL arasında hasarsızlık indirimi alabiliyorsunuz. Ama Ticari araçlarda hiç bir şekilde bu mümkün değil. (sigortacının yalancısıyım)

umiterkan' Alıntı:
Ticari araçlarla ilgili birşey dün öğrendim. Normal binek otomobilleri kasko yaptırırken 1000-1500TL arasında hasarsızlık indirimi alabiliyorsunuz. Ama Ticari araçlarda hiç bir şekilde bu mümkün değil. (sigortacının yalancısıyım)

Ümit bey, Başka forumlardan da duster araştırması yapıyorum ve senin yorumlarını da okudum. Aracı ilk alanlardansınız. Bu güne kadar kullandınız aracınızda herhangi bir güvensiz durum. Alttan, üstten, kokpitten, motordan, koltuklardan, vs. gibi yerlerden orjinal harici ses geliyormu veya olumsuz bi durum oluştumu, başka bi formda bi duster kullanıcısı yaylaya çıkmış ve indiğinde arabanın hertarafından ses geldiğini ve frenlerden memnun olmadığı için hemen dusteri sattığını yazmış. Bu konuda yorumlarını vaktini almazsa rica edebilirmiyim.
Teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,779
Kaydolan Son Üyemiz
irfan_211

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR