Xenon Farlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,004
Ynt: Xenon Farlar

Ben Xenon almaktan vazgeçtim. Net üzerinde okuduğum yazılarda desenli farlar için görüş hiç de iç açıcı değil. Bunun yerine parlak ampül uygulaması yapacağım.

http://homepage.ntlworld.com/stage1v8/TechnicalLighting.htm adresinde benzer bir çalışma var.

Etiketler

Orjinal xenon farlı araçlarda ,yüke göre far alçatıp yükseltme ayarı yoktur bunu kendisi sensörler vasıtasıyla anlar ve yük durumuna göre ayarlar...Ayrıca tepe üstlerinden geçerken karşıdakinin gözlerini almasın diye otm.olarak aşağıya bir miktar iner..onun için sonradan takılanlarda bu işlem yapılamıyo..
Benim fikrimi soracak olursanız..araziye uyarmı bilmem ama yakışmayacağı kesin....saygılar..

Yaptığım araştırma sonucu desenli farlara sahip araçlarda Xenon far sisteminin işe yaramayacağını öğrendim. Buna mukabil LRO UK'den Darren Burgess'in aracında Philips Vision Plus ampül kullandığı ve her koşulda çok memnun olduğu da gelen bilgiler arasında ;D

http://www.landroverdiscovery.net/

Zevkler ve bakış açısı bile zamanla değişebiliyor.

BMW 5.28 kullandığım zaman xenon farına (Bide yuvarlak olanı 2.nesil) hayrandım..

Jeep alınca (2006) aracımda Xenon olmadığına sevindim.çünkü arazi aracına yakışmayacaşını düşünüyorum.(işlevi olsa dahi)

Tıpkı harley'e xenon yakışmadığı gibi araziyede xenon yakışmaz....

Ben görünüşünden çok aydınlatma kapasitesiyle ilgileniyorum. Xenon ayarlı kullanıldığında çok güzel bir aydınlatma sağlıyor ama benimki gibi desenli farlarda faydadan çok zararı var.

xenon lar ın cok cesitleri var.ben oto elektrik parcacısıyım.4ooo celvin ve 12000 celvin aralıklarda ısık veren xenonlar var.xenon normal ampuller gibi tellerin ısınmasıyla ısık vermez içi gaz doludur 2 kutbu vardır bu 2 kutup arasında elektron parcacıkları atlayarak ısık verir.mavi ve beyaz xenon cok gidenidir bide gün ısıgında aydınlatanı var onlardan hiç siparis almadım ama beyaz xenon u cok begeniyolar siste yagmurda etkilenmez siste etkilenir aama mavi xenona göre daha asgari miktarda etkilenir hatta fark edemezsiniz.mavi xenon u kullnacaksan yaz ayında kullanacaksın yagmurda görüs minimuma iner.ampullerininmotorlu olanları var uzunları yakınca motor ampulü 4 mm ileri itiyor ve uzun ısık veriyor kısaları yakınca tam tersini yapıo ama cesit inanılmaz derecede cok.ampulun ömrünün bitmesi durumunda philips marka ampul takacaksan 150 civarı osram da hemen hemen aynı tesekkürler

size bir tüyo vereyim xenona cok para vermek istemiyorsanız yada xenon kalitesinde normal ampul kullacagım derseniz plihips in diamond vision adlı ampulü var 4300 ve 5000 celvin xenon gibi yanıyor 180 metre uzaga ısık verir xenondan ayırt edemezsiniz 90 tl fiyatı degişkendir

270 YTL maliyetle 6000K Xenon taktım, H1 farlarım yani uzun ve kısa ayrı ampüllerde sadece kısalara taktım, farlarım mercekli değil, sis hariç her türlü hava koşulunda çok iyi sonuç verdi, eskiye göre çok memnunum arabanın aydınlatmasından. Hafif arazi şartlarında da sorun yaşamadım, gece gündüz sürekli faramı açık gezerim.

2 yıl balast, 1 yıl ampül garantisi var. Bununla beraber aracın orjinal sisteminde hiç bir kablo kesilmeden takılabiliyor yani dilediğiniz zaman kolayca orjinal sisteme geri dönebiliyorsunuz.

m38a1' Alıntı:
size bir tüyo vereyim xenona cok para vermek istemiyorsanız yada xenon kalitesinde normal ampul kullacagım derseniz plihips in diamond vision adlı ampulü var 4300 ve 5000 celvin xenon gibi yanıyor 180 metre uzaga ısık verir xenondan ayırt edemezsiniz 90 tl fiyatı degişkendir
denemeyın derım :D
aldım sadece 1 hafta sonra cıkardım , yagmurda sıste onunuzu goremezsınız zıra normal hava sartında da orjınal ampullerınız kadar basarılı degıl. 90 ytl ona verene kadar 400 ytl verın xenon alın derım..

Philips'in Diamond Vision değil de Vision Plus serisinin her koşulda başarılı olduğuna dair kullanıcı deneyimlerini okudum ve bizatihi temas kurarak sordum. Benim aracın farlarına onlardan taktırıyorum. Yeni tamponumdaki sis farlarını da Osram istedim. Bakalım sonuç ne olacak :smiley:

VitaEsMorte' Alıntı:
Philips'in Diamond Vision değil de Vision Plus serisinin her koşulda başarılı olduğuna dair kullanıcı deneyimlerini okudum ve bizatihi temas kurarak sordum. Benim aracın farlarına onlardan taktırıyorum. Yeni tamponumdaki sis farlarını da Osram istedim. Bakalım sonuç ne olacak :smiley:

bence osram kullanmayın narva kullanın osramın yerine daha iyi.osramda artık ampüllerini çinde yaptırıyo kaliteyi düsürdü bence.4300 kelvin bir hint malı normal beyaz ampul kullandık bi araca osramdan daha iyiydi diyebilirim

Osram Cool Blue, Philips Diamond Vision, Narva Power Blue, Mtec Cosmoc Blue, Bosch Xenon Blue, hepsini kullandım, hiçbiri Xenon gibi değil malesef, Mtec.in mavi park ampülleri Xenon ile iyi uyum sağlıyor bu arada.

Ben Xenon alma niyetiyle yola çıktım fakat aracım 98 Discovery olduğu için xenon kitlerin pek uygun olmayacağını öğrendim çünkü desenli far kullanıyorum. Bunun yerine Disco Serie II'nin farlarını adapte ettirdim. Benim için görünüşten çok aydınlatma kapasitesi daha önemli. Geçen sene zorluk çektim bu konuda. Tabi şimdiki farları söktürünce reflektörlerin zarar gördüklerini de gördüm. Eminim şimdikinden daha iyi bir aydınlatma elde edeceğim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,836
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR