XJ Alacağım Hangisini Tavsiye Edersiniz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ERLER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 266
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,940

ERLER

L200,JEEP XJ 4.0 99 Tarsus/MERSİN
Yer
MERSİN/TARSUS
Arkadaşlar kendime bir xj almayı düşünüyorum arazi içinde aynen yüksel abininki gibi yapmayı düşünüyorum fakat Tarsusta yaşamamdan dolayı burada bulamıyorum İstanbulda düşündüğüm bir kaç araba var sizce hangisini almalıyım vce bildiğiniz bana tavsiye edeceğiniz bir araç varmı öncelik şartım highoutput olması 97 ve 98 vergi yüzünden beni biraz düşündürüyor acaba onların vergileri ne kadar yardımcı olursanız sevinirim

http://www.sahibinden.com/cok_temiz_bayandan_kare_kasa_jeep-57WQQaXQQ13846330WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/full_orjinal_degisen_yok-85WQQaXQQ13370594WQQpXQQdisplayitem

Etiketler
Ynt: XJ Alacağım Hangisini Tavsiye Edersiniz ?

Eskilerin vergi avantajı var ama yeni her zaman yenidir. Ayrıca iç kısımlarını daha fazla beğeniyorum yenilerin. Kasko indirimiyle bir alt dilime iniyor vergilendirmede; yıllık 1498 TL şu anda vergisi.

Bu araçlarda pek ayrıntı yok , ancak sahibindeni iyi taramak lazım . Birde forumun ilan kısmını inceleyin derim ...

Kullanım amacınızı harcamayı düşündüğünüz miktarı vs yazarsanız , burada çok tecrübeli insanlar var ve daha kolay fikir yürütülecektir . Mesela hard offroad yapacak mısınız ? Yükseltme vs düşünüyor musunuz ?

Evet 97 lerin vergisi 1498 indirimle ... 92-93 lerin falanda 550 milyon yıllık yine indirimli olarak ...

Umarım güzel bir araç alırsınız ...
Barış

Aracın yürüyen aksamı çok önemli degil modifiye edecekseniz zaten bu kısımların bakımları yapılacak. bence önemli olan motor ve şanzımanının durumu. Bilen birisiyle incelemenizi öneririm . Arabayı görmeden size yeterince tatmin edici bilgi vermek imkansız .Modifiye edecekseniz kesinlikle orjinal kitlerini almanızı öneririm. Bütçeniz elveririse yeni modelleri almak daha mantıklı gibi geliyor bana. saygılar

Abilerim ilginiz için teşekkür ederim heralde 97 veya 98 alacağım yalnız 98 alırsam temmuzu beklemek zorunda gibiyim şimdilik babam bekle temmuzu diyor vergiden düşsün filan diyor ???
Araçtaki modifikasyonla ilgili tar oto ile görüştüm bana verdikleri fiyatları şöyle yazim size gezenbilir indirimiyle; Barış abi evet yükseltme vs. düşünüyorum;

Skyjacker 3 inch yükseltme kiti : 1100$ yalnız 4,5 inch yapmaya karar verdim fiyatı biraz daha artacak
warn vinç : 1250$
15x10 procomp jant : 900$
Buschwaker dodik : 750$
Arb tampon : 1200$
Lastikte marka model karar vermedim : 1500 tl ayırdım
tavana sepet : 750 tl gibi gider dedi Atilla usta
Moonvisor : 700$

Şu an aklımdan bunlar geçiyor yalnız arkaya demir tampon almalımıyım sizce ona karar vermiş değilim yalnız araç çok güzel olur gibime geliyor ;D
Gelelim dif kilitlere babam lsd olması yetermi ve önede lsd bulabilirmiyiz diye bana soruyor sizce napmalıyız
Şnorkel şu an için düşünmüyorum çünkü babam gerek yok diyor bir tek eksik o kalacak gibi ama onuda kısa bir sürede hallederim okul harçlıklarından ayırmak gerekecek ;D

Birde country ile sport arasındaki farklar nelerdir ,parçaları aracı aldığımda kimden temin etmeliyim,98 model mtvsi ne kadar bilgilendirirseniz sevinirim yardımlarınız için çok teşekkürler :smiley:

98 in yıllık vergisi 1498 TL. Country donanımlı olanlar Sport.lara göre daha lükstür. Sportların orjinalinde deri döşeme değildir mesela. Üst model Country.ler de elektrikli koltuklar falan vardır, sunroof olanlarıda vardır, XJ gibi tavanı basık bir araba da bence şart, şimdi XJ arıyo olsam sunroof olanlarına bakardım...

sahibinde com da birtane daha var 97 veya 98 mavi oda 20,5 civarında fiyatı var
onada bir bakın isterseniz.

ERLER' Alıntı:
Abilerim ilginiz için teşekkür ederim heralde 97 veya 98 alacağım yalnız 98 alırsam temmuzu beklemek zorunda gibiyim şimdilik babam bekle temmuzu diyor vergiden düşsün filan diyor ???
Araçtaki modifikasyonla ilgili tar oto ile görüştüm bana verdikleri fiyatları şöyle yazim size gezenbilir indirimiyle; Barış abi evet yükseltme vs. düşünüyorum;

Skyjacker 3 inch yükseltme kiti : 1100$ yalnız 4,5 inch yapmaya karar verdim fiyatı biraz daha artacak
warn vinç : 1250$
15x10 procomp jant : 900$
Buschwaker dodik : 750$
Arb tampon : 1200$
Lastikte marka model karar vermedim : 1500 tl ayırdım
tavana sepet : 750 tl gibi gider dedi Atilla usta
Moonvisor : 700$

Şu an aklımdan bunlar geçiyor yalnız arkaya demir tampon almalımıyım sizce ona karar vermiş değilim yalnız araç çok güzel olur gibime geliyor ;D
Gelelim dif kilitlere babam lsd olması yetermi ve önede lsd bulabilirmiyiz diye bana soruyor sizce napmalıyız
Şnorkel şu an için düşünmüyorum çünkü babam gerek yok diyor bir tek eksik o kalacak gibi ama onuda kısa bir sürede hallederim okul harçlıklarından ayırmak gerekecek ;D

Birde country ile sport arasındaki farklar nelerdir ,parçaları aracı aldığımda kimden temin etmeliyim,98 model mtvsi ne kadar bilgilendirirseniz sevinirim yardımlarınız için çok teşekkürler :smiley:

bence temmuzu beklemeyin temizini bulursanız hemen alın xj yi ;)

mayısta dolar kurları düşükken halledin işleri,ekonomistler haziranda dolar fırlayacak (en azından 1.7) diyorlar.

tarkan beyin verdiği fiyat makul,

3" yerine 4.5" daha iyi .

lastik 33x12.5x15 kullanmanız tam olur. ama lastik için ayırdığınız 1.500 lira buna yetmeyebilir. goodyear wrangler çok doğru bir seçenek olur.

32x11.5x15 de olur ama bu ebatta kastik bulmanız biraz zor...

tabi 33" lastikler ile aracın performansı biraz düşer, yakıt artar. ayna mahruti oranı ile oynamak iyi olur. hem yakıt hemde performans için.

arka da lsd çok iyi iş çıkarız. öne lsd olmaz. elektrikli ya da havalı olur. tarkan beyde arb havalı var ama 33" lastik ve kilit olayında zorlarsanız aksları doğrar...

şimdiden hayırlı olsun gelişmeleri merakla bekliyoruz...

Önder abi bana kalsa yarını beklemiyeceğimde ;D babam bekle diyor :-\ ama bu haberi hemen söyleyeceğim ;D

MC' Alıntı:
98 in yıllık vergisi 1498 TL. Country donanımlı olanlar Sport.lara göre daha lükstür. Sportların orjinalinde deri döşeme değildir mesela. Üst model Country.ler de elektrikli koltuklar falan vardır, sunroof olanlarıda vardır, XJ gibi tavanı basık bir araba da bence şart, şimdi XJ arıyo olsam sunroof olanlarına bakardım...

Bu verdiginiz fiyat 2x749 2010 da geçerli olmayacakmı çünkü 12 yaşı doldurmamış olduğu için daha fazla değilmi? 97 modelin fiyatı gibi geldi bana

Şimdi hocam madem niyet ettin ... Önce siteyi baştan aşağı okumanı öneririm . Çünkü gerçekten çok değerli ve faydalı tecrübe ve blgiler paylaşılyor ...

Modifiye konusunda , alıp yapılabileceği gibi yapılmışıda uygun bulunursa alınabilir ... Tabi temiz bir araç alınıp zamana yayılarakta yapılabilir modifikasyonlar ...
Araç seçerken model yılına çok takılmamanı öneririm. Önemli olan aracın bakımlı olması . Bakımlı ve servis geçmişi belli bir 96 geçmişi belirsiz bir 98 den iyidir bence ...

Arkada LSD baya iyi iş çıkaracaktır . Öne ben elocker benzeri elektrikli kilit öneririm . Bunlarda kilit devre dışıyken difransiyel açık tamamen devreye aldığında %100 kilitleniyor . Önder hocam haklı 33" te heleki kilit varsa aks dayanmayabilir . Aslında ön ve arka dana44 ile değişse çok canavar birşey olur maliyet çok mu yükselir ne :D Yükseklik arttıkça lastikler büyümeli ki difflaer yerden yükselsin hemde araç leylek gibi durmasın :smiley:

Temmuzda vergi düşmez diye biliyorum . o sene Ocakta neyse o dur . Ayrıca vergi düşürmek içinde dilekçe ocak ayında içinde verilebiliyor gibi bir durum vardı ama bundan emin değilim .

Umarım istediğin gibi bir araç alabilirsin , bol şans ...

Yukarıda yazdığın fiyatlar doğru.4.5'' olursa 2200 doları bulur.Vinç fiyatı bana biraz ucuz geldi ama son fiyatlar nedir bilmiyorum.Birde vincin modeline görede değişir elbette.

Abilerim şu aracı gören yada bilen biri varmı

http://www.sahibinden.com/_c_i_l_satilik_nefis_jeep-09WQQaXQQ14059067WQQpXQQdisplayitem

35000 tl harcadığın 97 model, yaklaşık 200.000 km de bir aracın olacak elinde. Bu rakam senin marka ve model seçeneklerini oldukça arttırır. Eğer amacın araçsa, bence iyi bir tercih. Ancak araç sadece araçsa, tekrar değerlendirebilirsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR