xj ve zj nin motor ömrü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sensar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,548

sensar

Kamp II
Yer
ORDU
sayın arkdaşlar xj ve zj lerin ortalama motor ömrü kaç km dir kaç kmden sonra sıfırlamak gerekir teşekkürler

Etiketler
Ynt: xj ve zj nin motor ömrü

Xj için konuşuyorum. Aşırı offroad da zorlanmamış bakımları periodik olarak yapılmış bir xj motoru bence ömürlüktür.Piston ve gömlek sekmanlar vs.1.000.000 km sonra değişmelidir.Ama araçın motor yapılma istemesi kendinden belli eder zaten. yağ yakar,duman atar,performans düşer v.s gibi.
ama motor yapıldığı sürece ömürlüktür. Kolay kolay kırılmaz ve bozulmaz.Gönlünüz ferah olsun.

Sıfırlama işine gelince motor sıfır espirisi yani motor bitmiş anlamında kullanılır.Özellikle arabasını satmak isteyen kişiler aracın özelliği olarak
Motor sıfır diye yazar ama hatadır. Alacak olan bunu motor bitmiş anlamında anlar ve aracı almaktan vaz geçer.

Ynt: xj ve zj nin motor ömrü

serdaragdas' Alıntı:
Xj için konuşuyorum. Aşırı offroad da zorlanmamış bakımları periodik olarak yapılmış bir xj motoru bence ömürlüktür.Piston ve gömlek sekmanlar vs.1.000.000 km sonra değişmelidir.Ama araçın motor yapılma istemesi kendinden belli eder zaten. yağ yakar,duman atar,performans düşer v.s gibi.
ama motor yapıldığı sürece ömürlüktür. Kolay kolay kırılmaz ve bozulmaz.Gönlünüz ferah olsun.

Sıfırlama işine gelince motor sıfır espirisi yani motor bitmiş anlamında kullanılır.Özellikle arabasını satmak isteyen kişiler aracın özelliği olarak
Motor sıfır diye yazar ama hatadır. Alacak olan bunu motor bitmiş anlamında anlar ve aracı almaktan vaz geçer.
katılıyorum aynende böyle oluyor zira ben ZJ ararken bu tür ilanlardan hep kaçdım, kendimden bilirim yani

Ynt: Xj Ve Zj Nin Motor Ömrü

öncelikle 400 binden aşşa motorun cıvatası bile açılmaması lazım bakımlar hariç tabi ağır şartlarda kullanılmamışsa araç ölüsü 400 bin rahat yapmalı tabi benim fikrim bu .. ikincisi motor yapmaktan yapmaya cok fark eder yukarda bir arkadaşımız piston gömlek segman demiş ama gercekden motor isteyen bir araca birçok malzeme gereklidir ama ülkemizde maliyet acısından genelde segman atma tabir ettiğimiz şekilde ucuza yapılmaya çalışılıyor araçlar araç s ahibine direk tümünü aldırmaya kalksa usta cok pahalı diyecek o sebepden genelde araçlar Uyaroğlu tabir ettiğimiz şekilde yapılmaya çalışılıyor olabilecek en hesaplı hali ile bu arada özellikle sahte yağ veya uygun olmayan yağlar sebebi ile araçların motor ömrü cok daha kısa sürede bitiyor ülkemizde bu konuya özellikle yazıyorumki bugün cok s evdiğim bir abim aradığında motor rölantisini tutturamadıklarından aracın motorunu söküp toplamışlar maliyet 7000 tl ama sorun kablolardan çıkmış şimdi gelelim işin özüne aracınızın bakımlarını tam yapın eğer motor yaptıracaksanızda ustanızla acık acık konuşun değişmesi gerekenlerin listesini verecektir size iyi malzeme ve iyi işçilikle ve zamanında sahte olmayan yağ ve diğer bakımlarını düzgüncene yaparsanız ömürlükdür jeepler :smiley:)

800.000km de orjinal motoruyla duran 4.0 XJ gördüm, 500.000 de yine orjinal motorlu 5.2 ZJ gördüm. Şahsen benim XJ 330.000 km'de, henüz yağ yakma ya da performans düşüklüğü gibi sorunlarım yok.

ne yazıkki birde km ile oynayanlar var bakıyorum 15 16 yasında araclar 160000 km de imkanı yok...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR