XJ - ZJ - WJ HEMI özellikleri ve farkları (hangisi secilmeli)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan [TR]BOZO Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,683

[TR]BOZO

Zirve
Bir araç bence 3 özellik taşımalı

1- Ekonomik olmalı
Bu eski model dizel bir araç almak değildir. Çünki yüksek tork amacıyla üretilmiş olup benzinli araçtan daha cok yakarlar.
Tüp taktırmak . Prensipte Karşıyım motor üzerindeki olumsuz etkileri, tüpün araç içinde olması can güvenliği acısından nasıldır ? bu konuda hiç fikrim bilgim yok.sagladıgı ekonomik fayda bir kaç yönden degerlendirilmeli.
Bu 1 rot için 800-900 tl masraf açan servis memnuniyetini ön planda tutan bir aracta olmamalı.
yani sadece yakıt baz alınmadan düşünülmeli. Ekonomik demek için bir çok kıstas değerlendirilmeli.
Ayrıca HEMI makina kullandım Km. ibresi yükselirken benzin ibresinin düşüşünü gözle takip edebilirsiniz (tabiri caiz ise) 200 Kmh. üzerinde.

2- Kendi kendine refakat edebilmeli

Yani kullanıcı bazı arızalara kendisi müdahale edebilmeli yada ufak bir cukurdan cıkmak için komşuyu yardıma çagırmamalı.
Yani renault Dizel motor takılıp nasıl olduysa ruhsata işletilmiş JEEP Chorekee olmamalı.
yada aks kesermiyim rot cıkarmı motor bu yükü taşırmı uzun yolda ateşleme yakıt arızası problemi olurmu endişesi taşımamalı.
En azından soft bi off road sonrası aile ile endişe duymadan yola cıkılmalı yada yoldan çıkılmalı . Benim 2. aracım olsa bile ailem bu aracı tercih edecek aile ile birlikte yolda yada yol dışında kalmak hiç sevimli olmaz.
şanzıman diff. ve kilit farklılıklarıda önemli.
3- Yük taşıma kapasitesi

Dogrudan bagaj kapasitesi motor gücü ve şanzımanla ilgili off road yaparken kasa agırlığı ve harici ekipman göz önüne alınırsa yada tatile giderken eşya valiz durumu yer açısından sıkıntı vermemeli.

Gücü kullanan bedelini öder Bu durumda secim ne olmalı XJ - ZJ - WJ HEMI özellikleri ve farkları (hangisi secilmeli)
saygılar

Etiketler
Ynt: XJ - ZJ - WJ HEMI özellikleri ve farkları (hangisi secilmeli)

Ben şahsi fikrimi açıklayayım .

Yakıt , parça ekonomisi ,offroad aksesuarlarının bulunurluğu gibi konulardan WJ yi elerim . 5.7 hemi sizinde belirttiğiniz gibi çok keyifli bir makinadır o ayrı .

XJ 4.0 alınabilir . Ama XJ biraz dardır . Ailece uzun yolculuklar vs yapılacaksa sıkıntı verir mi kendiniz aracı inceleyip değerlendirmelisiniz . Bununla birlikte basit yapısı 4*2 seçenği önemli . hem standart hem mod. parçaları rahatlıkla bulunur .

ZJ 4.0 . Bildiğimiz ZJ ama üzerinde XJ motorun var . 4*2 seçenkli olanları var . 5.2 V8 ve keyifli bir makina tamamı sürekli 4çeker . ZJ WJ ye göre sağlam . Nispeten basit yapılı bir araç . Seyahat konforu bence çok iyi . Bu yaz sürekli 4 kişiyle + bagajla çok keyif alarak gezdik . Gerek standar gerek offroad parçaları ZJ nin çeşit çeşit ve bol .

Her iki makinada ki 4.0 motorlar çeker mi çıkar mı derdiniz olmaz . 5,2V8 zaten malum :smiley:

benım sıze tavsıye edecegım arac XJ dır.parca ve arazı kullanımı olarak.

18 senedir xj ye biniyorum ...dedem almıştı 94 senesinden beri genelde hep ben kullandım ....dedem rahmetli olduktan sonra satalım dediler ben aldım 12.000 tl masraf ettim .... kısacası xj sahibiysen onu kolay kolay satmazsın...çok sağlam ve kullanımı her koşulda çok mükemmmel bir araçtır......tabi bu benim görüşüm..

Benim fikrim ise arazi çok değilse, wj derim ama arazi çok ise, ozaman iş değişir ama wj çok sıkı bir araç. selamlar..

Bende bir XJ kullanıcısıyım ama hafif off-road ve aile ile ağırlıklı asfalt olacaksa güzel bir ZJ her türlü ihtiyacınızı karşılayacaktır...

ssbman' Alıntı:
Ben şahsi fikrimi açıklayayım .

Yakıt , parça ekonomisi ,offroad aksesuarlarının bulunurluğu gibi konulardan WJ yi elerim . 5.7 hemi sizinde belirttiğiniz gibi çok keyifli bir makinadır o ayrı .

XJ 4.0 alınabilir . Ama XJ biraz dardır . Ailece uzun yolculuklar vs yapılacaksa sıkıntı verir mi kendiniz aracı inceleyip değerlendirmelisiniz . Bununla birlikte basit yapısı 4*2 seçenği önemli . hem standart hem mod. parçaları rahatlıkla bulunur .

ZJ 4.0 . Bildiğimiz ZJ ama üzerinde XJ motorun var . 4*2 seçenkli olanları var . 5.2 V8 ve keyifli bir makina tamamı sürekli 4çeker . ZJ WJ ye göre sağlam . Nispeten basit yapılı bir araç . Seyahat konforu bence çok iyi . Bu yaz sürekli 4 kişiyle + bagajla çok keyif alarak gezdik . Gerek standar gerek offroad parçaları ZJ nin çeşit çeşit ve bol .

Her iki makinada ki 4.0 motorlar çeker mi çıkar mı derdiniz olmaz . 5,2V8 zaten malum :smiley:

+++ Tamamen katılıyorum fikirlerinize. Gerek seyahat konforu ve gerekse her parçasının bulunabilirliği ZJ yi bir adım öne çıkardığı için ZJ ye karar vermiştim.

+++ Gerçekten çok memnunum.

bencede zj 4.0 hem konfor hem arazi

figo' Alıntı:
Yılbaşından sonra XJ alabilirim ;D

Ömer kardeş,

Hadi bakalım, al şu XJ yide senide aramızda görmeye kaldığımız yerden devam edelim. Aksi halde hiç görüşemiyoruz.

Selamlar,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR