Yakıt tasarruf cihazı...

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr_musty Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,948

dr_musty

Kamp II
Mesajlar
492
Tepkime Puanı
0
İnternette gezinirken rastladım acaba etkisi var mıdır?daha önceden kullanan varsa ya da ürün hakkında bilgisi olan varsa yorumlarını öğrenmek isterim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-turbomag-yakit-tasarruf-cihazi-tekli-paket-turbomag-satis-31400984/detay?

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-akaryakit-lpg-lpg-otogaz-urunleri-yakit-tasarruf-cihazi-abex/detay?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-yakit-tasarruf-cihazi/detay?
 

Etiketler
Ynt: Yakıt tasarruf cihazı...

35 TL'ye %10-%15 tasarruf. waooow meğer ne kadar kolaymış tasarruf etmek.
Şaka bir yana da harcayacak paranız varsa bu cihazlardan alarak aslında bir işe yaramadıklarını kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Hele bir tanesi, sonuncusu galiba, katalitik konvertöre alternatif olduğunu iddia ediyor galiba. ;D ;D
Enayi ben, öğrenciyken Favorit'imde bu tür ürünlerden bir kaçını hevesle denemiştim. Test edildi, işe yaramadıkları onaylandı
 

Ynt: Yakıt tasarruf cihazı...

Asında işe yaramayacakları aşikar özelliklede fiyatlarına ve iddia ettiklerine bakıldığında.ama esas değinmek istediğim nokta Türkiyenin önde gelen üniversitelerinden onay almış olmaları öyle ya da böyle.
 

Ynt: Yakıt tasarruf cihazı...

Üniversitelerden aldıkları raporları detaylı incelemek lazım. Ben gerçekten böyle bir rapor aldılar mı ondan bile şüpheliyim. Diyelim ki rapor var ve sahte değil. Üniversiteden rapor aldık mı, aldık... Peki ne raporu? 'Kullanılmasının motora bir zararı yoktur raporu' ile 'Kullanılması halinde %15 tasarruf ettirir' raporu arasında fark var ;) Diyelim ki ikinci raporu verdiler; Hal böyle ise ben ODTÜ rektörü olsam iki mıknatısla %15 tasarruf ettiren bir ürün geliştiren adamı alır, Makine Mühendisliği Bölümü Dekanı yapardım
 




Ynt: Yakıt tasarruf cihazı...

Yahu arkadaşlar bana yüklenmeyin kullanmadım ben bu icadı kullamamda. :smiley: aldıkları raporlar faydalı ürün niteliğinde bir rapor.
 

Ynt: Yakıt tasarruf cihazı...

Yok Mustafa Bey, size yüklenmiyoruz :smiley: Ama şeytan ayrıntıda gizlidir. Adamlar laf ebeliği yapıyorlar. ODTÜ'den aldıkları raporun içeriği belli değil. Faydalı ürün diye belirttikleri, Türk Patent Enstitüsünden alınan belge. 'Faydalı Ürün' kategorinin adı ve tam bir patent bile değil ??? Zaten Türk Patent Enstitüsü test yapan bir kuruluş değil. Güvenirlik arıyorsanız Türk Standartları Enstitüsünden belge aranmalıdır.

http://www.turkpatent.gov.tr/portal/default2.jsp?sayfa=125&konu=28
Patent ve faydalı model arasındaki farklar nelerdir?
Faydalı Model, kimyasal maddeler ve usuller hariç patente konu olabilecek teknik gelişmeye sahip bütün ürünler için verilebilir. Yurt içinde özellikle KOBİ'lerimiz ve geliştirmiş oldukları yeni ürünler için daha az maliyetle koruma elde etmek isteyen buluş sahipleri için tavsiye edilebilecek bir sistemdir. Buluşu için Patent ya da faydalı model başvuru sistemlerinden hangisinin seçileceğine başvuru sahibi kendisi karar verir. Faydalı model başvurusu için dikkat edilecek en önemli husus, yeni olmayan ürünler için başvuru yapılmaması gerektiğidir. Yeni olmayan ürünler için başvuru yapılıp faydalı model belgesi alınsa dahi, ürünün yeni olmadığının üçüncü kişilerce ispatlanabilmesi durumunda, mahkeme yolu ile belgenin iptali söz konusudur.
 

Ynt: Yakıt tasarruf cihazı...

vay be ne cihazmış.hemen alalım.ne olurki. alt tarafı 35 tl.işe yaramasada fazla bir kayıp değil.dünyada birçok aptal otomotiv şirketi varken bizim gibi akıllılar çıkar ve faydasını görür.adamlar aptal ya milyon dolarlar masraf edip argelerinde araştırma yapıyorlar.bir sürü kafası çalışmayan mühendislerle.ama biz türküz.zekiyiz.çalışkanız.fırsatları değerlendirir.ilk biz faydalanırız.
bu cihaz yeni değil.benim bildiğim en az 5 yıllık bir geçmişi var.bu cihazdan tüm uyarılara rağmen arkadaşım.reno 19 marka aracına taktı.ilk görüşmemizde ne kadarda memnun kaldığını ballandıra ballandıra anlattı.gerçektende faydasını görmüş(psikolojik olarak),yakıt tüketimi yer yer %20 ye varan tasarruf sağlamış.daha sonraki tahmini 1 ay süre sonra cihazı çıkartmış.sebebini sorduğumuzda ilerleyen günlerde araçta kararsız çalışma,tekleme,ve burası çok önemli yüksek yakıt tüketimi. yani arkadaşlar firmalar %10-15 kadar tasarruf etmek için hibrit araçlar üretiyorlar 40 bin tl lik araçlar 60-70 bin tl ye fiyatı çıkıyor.bizim türk insanı 35 tl ye işini hallediyor.aracımızın ayarlarınıda bozmayalım.saygılar.
 

Ynt: Yakıt tasarruf cihazı...



Merhaba,en son cümlenizi ben de tekrarlamış olayım;''aracımızın ayarlarını bozmayalım.Üstelik yeni araçlarda bu iş size bayağı pahalıya da malolabilir. İyisi mi, aracınızı en ekonomik nasıl kullanırımı öğrenin,ben zaten yeterince ekonomik kullanıyorum diyorsanız sorun yok.

Selamlar, sevgiler.
 

merhabalar, öncelikle bilmelisinizki her tasarruf cihazı aynı değildir daha önceden de kullandım bir kaç marka adı altında tasarruf ürünü ama faydasını göremedim. sonra bir arkadaşım titisi teknolojinin alt bayiliğini almış kullanıcı hatası olması durumunda da değişim yapıyorlardı ve garantiliydi bende buna güvenerek aldım. faydasını gördüm. artık işyerinde de evde de tasarruf sağlıyorum bu da beni aylık 100-120 tl arası bir paradan kurtarıyor ardından yakıt tasarrufu aldım aynı markadan faydasını görüyosunuz mutlaka araca da zararı yok. titisi cihazlarıını tavsiye ediyorum..
 
Son düzenleme:



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,495
Mesajlar
1,518,821
Kayıtlı Üye Sayımız
172,157
Kaydolan Son Üyemiz
Hkndm

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst