Yalnız bir gezgine Suriye, Lübnan, Ürdün için tavsiyeleriniz ?!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sunshine Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,204

sunshine

Yeni Üye
Yer
istanbul
28 Ekim-7 Kasım arası niyet ettim Hatay- Suriye- Lübnan- Ürdün gezisi yapmaya...ancak rotamı bir türlü belirleyememekten müzdaribim...Gerçekten görmeye ve yemeğe değer yerlere gidip koşturmacasız bir 11 gün geçirmek istiyorum...

Yazdığınız Suriye ve diğer rotaları okudum...iyice kafam karıştı :smiley:

sorularım geliyor:

1. Yalnız bir gezgin olarak rahatsız olur muyum?

2. Hangi şehirlere hangi güzergahla gitmemi tavsiye edersiniz?

3. Hangi restauranlarda yememi, nereye gitmemi önerirsiniz?

öncelikli sorularım bunlar :smiley: cevaplayan olursa sevinirim :smiley:

Etiketler
Ynt: Yalnız bir gezgine Suriye, Lübnan, Ürdün için tavsiyeleriniz ?!!!

Bu ülkelere gitmiş biri olarak size bazı tavsiyelede bulunabilirim. Öncelikle nasıl bir gezgin olduğunuzu kendinize sormalısınız. Yani deniz kum güneşi mu seversinuz , tarihi bir gezi mi istiyorsunuz yoksa dini içerikli mi? Bunlar yapacaginiz seyahatte rotanizi oldukça değiştirecektir.
Seyahatinize tek yapacaginiz için yaniniza kesinlikle bir rehber kitap bulundurun. Benim tavsiye eğer Iıngilizce biliyorsaniz lonely planet yayınevine ait middle east ya da üç ülkeyi anlatan güncel bir baskısını almanizdir
Üç ülke de gayet ucuzdur (beyrut biraz pahalı gelebilir) ama kesinlikle pazorluk yapin.

Üç ülkede de 10 dolardan fazla otel ücreti vermedim.(ama biz üç kişiydik doğal olarak masraf biraz düşüyor)
Gideceğiniz ülkede Ehliyetiniz varsa araba kiralamayı düşünebilirsiniz ki ben kesinlikle tavsiye ediyorum. Biz üründe kiralamıştik. Benzin 1 lira idi.
Suriye için kesinlikle ugrananiz gereken yerler halep hama tedmür (palmira) ve şam tabi ki
Urdunde wadi rum, vadi musa, amman, ve akabe ve tabi petra
Lübnan da beyrut ve sahil seridi.
Bunlar popüler guzergahlar amma siz zevkinize göre farklı yerler ekleyebilirsiniz. Gitmeden çok iyi araştırma yapin rehber kitapların mağlup ballı anlatmasina aldanmayin,kendiniz de google dan yada gidenlerden bilgi alın. En önemlisi bütçenizi kontrol edin ummadığınız yerlerden masraf çıkacaktır. Örneğin bu ülkelerde yaşam çok ucuz olmasına rağmen bazı turistik alanlara girmek çok masrafli olabiliyor
Son olarak kesinlikle sadece sırt cantanizla gidin fazla eşya almayın. Orada alır giyer atarsınız:smiley:
Tabi daha birçok şey var ama şimdilik by kadar sorunuz olursa cevaplayabilirim elimden geldigince.o

teşekkür ederim Enes,
couchsurfing yaptığım için yatak masrafım sıfır nerdeyse...
suriye'yi de atlıyorum bu gezimde, sadece Lübnan ve Ürdün yapacağım...
hmm, hem tarih, hem çöl, hem deniz isteyenlerdenim ben :smiley: yani rotamda hem petra, hem wadi rum, hem de aqaba var...:smiley:

iki sorum var:
1. Araba kiralama: normal ehliyet yeterli mi, ayrı bir belge gerekiyor mu?
günlük kirası ne kadar?
trafik ve Ürdün'de trafik kurallarına uyma durumu nedir?

2. 30 lt sırt çantasıyla seyahat edenlerdenim...yani eşyam azdır...tek korkum, çölde kaldığımda çok soğuk olacağı için termal içlik yeterli olur mu dersin? çantamı ağırlaştıracak şey kalın eşyalar olacak sanıyorum...

Bu soruyu hemde bu forumda yanıtladığımı hatırlıyor gibiyim :smiley:

couchsurfing güzel iyi akıl etmişsiiniz bravo.
Ürdünde kesinlikle araba kiralamanızı tavsiye ediyorum çünkü petra vadi rum akabe gibi yerler çok uzak değil ve bunlara benzer biçok vadi var yol üstünde kendi arabanız olursa bunları da görme şansınız olur. Türkiye de ki ehliyetiniz orada da geçerli. Bizim kiraladığımız araba 2005 model hyundai elantra idi 2 günlük kiraladık ve toplam 120 lira verdik. Ama bu oradaki en ucuz yerdi. Yani günlük asgarii 60-70 lira. Ürdünde trafik bizdeki gibi işlyor yani kurallar olarak. Sürücüler genelde bilinçli ( suriye olsa kesinlikle araba kiralama tavsiye etmezdim). Tek sorun şu ki şehir içi yollarda tabelalar genelde arapça . Bu biraz sıkıntı yaratbiir. elinizde kapsamlı bişr harita yada daha iyisi bir gps cihazı olursa zorlanmazsınız.
Çölde gece gerçekten soğuk olabiliyor ama bu yanınıza 10 kiloluk bir bir tulum almanız gerektirecek kadar değil, içlik ve üzerine yelek kazak gibi bişey yeterli olur.

sunshine' Alıntı:
28 Ekim-7 Kasım arası niyet ettim Hatay- Suriye- Lübnan- Ürdün gezisi yapmaya...ancak rotamı bir türlü belirleyememekten müzdaribim...Gerçekten görmeye ve yemeğe değer yerlere gidip koşturmacasız bir 11 gün geçirmek istiyorum...

Yazdığınız Suriye ve diğer rotaları okudum...iyice kafam karıştı :smiley:

sorularım geliyor:

1. Yalnız bir gezgin olarak rahatsız olur muyum?

2. Hangi şehirlere hangi güzergahla gitmemi tavsiye edersiniz?

3. Hangi restauranlarda yememi, nereye gitmemi önerirsiniz?

öncelikli sorularım bunlar :smiley: cevaplayan olursa sevinirim :smiley:
Merak ettim gezinizi yapabildinizmi acaba?

Bende merak ediyorum acaba gezi gerçekleşti mi diye? 1 ay sonra bende Suriye-Ürdün-Lübnan düşünüyorum bir arkadaşımla. Karayolu ile gidip geleceğiz. Eğer gezinizi gerçekleştirme fırsatı bulduysanız tecrübelerinizden yararlanmak isteriz.

Nevmeram' Alıntı:
Bende merak ediyorum acaba gezi gerçekleşti mi diye? 1 ay sonra bende Suriye-Ürdün-Lübnan düşünüyorum bir arkadaşımla. Karayolu ile gidip geleceğiz. Eğer gezinizi gerçekleştirme fırsatı bulduysanız tecrübelerinizden yararlanmak isteriz.
Temmuz 2010 da suriye ve urdune karayoluyla gittik,tavsiyemiz ozellikle suriye gumrugunden mesai saatleri disinda gecmeniz,gumrukte fazlaca ayakci bulunmukta onlara guvenmeyip islerinizi kendiniz halletmeniz,her iki ulkenin parasini turkiyeden yapip (ne kadar harciyacaksaniz) oyle gitmeniz,suriyede benzin urdune gore cok ucuz ,benzini suriyeden almaniz,bu ulkelerde ingilizce bilen cok zor bulundugundan gerekli arapca kelimeleri ogrenmeniz (otel vs.)suriyede gezilcek yerleri gosteren bir tabela olmadigindan gideceginiz yere taksiyle gitmeniz (taksi ucretleri cok ucuz ama turist oldugunuzu gorunce yuksek fiat soyluyolar,binmeden fiat konusunda anlasin).. Aklima gelenler bunlar ::smiley:,merak ettiginiz olursa sorabilirsiniz :smiley:

Garmin için nereden suriye haritası temin edebilirim?

Teşekkürler

Herkese merhaba... Ben konuya biraz geç giriyorum ama şöyle bir planım var. 19-22 mayıs tarihlerinde böyle bir güzergah planlıyorum. biliyorum süre çok kısıtlı. o yüzden bu güzergahtaki olmazsa olmaz yerler hakkında bilgi verebilirmisiniz? veya tek bir noktada kalıp detaylı görebilmem için hangisini tavsiye dersiniz?? teşekkürler..

Geçen kurban bayramında o taraflara gitmiş ( gerçi turla da olsa da ) biri olarak şunları tavsiye edebilirim.

1. Suriyede görülmesi gereken yerler

Şam (kassion dağından suriye manzarası ) - çarşısı - padişahlarının mezarlarının olduğu bölge ve tabi ki hicaz tren istasyonu

palmira palmira palmira ( sabah 6 gibi mümkümnse. Mükemmel bir güneş doğumu bekliyor orada )

halep kalesi ve halep çarşısı ( oradan dönerken de st simeon kilisesi )
-----------------------------------------------------------------------------

Oteller için hiçbir fikrim yok. Turla gittik Ebla Hotel diye bir otelde kaldık şam'da . Onlar haricinde palmira - halep konaklamalarında dedemanlarda kaldık. Ama tur dışı çok pahalı oldugunu biliyorum otellerin.

Taksileri ucuz. İnsanları (halep dışında) size sırnaşmaz. Bir bayan olarak rahatlıkla dolaşabilirsiniz. Yanlız kutsal mekanlara girerken burka tarzı bir kıyafet giymeye hazır olun.
-----------------------------------------------------
Tavsiyeler :

pazarlık her yerde var.... bol bol . "kem suri" ve "hacı tenzilat" deyin. ( kaç suri parası - ve - indirim yap beyefendi ) gibi birşey

bedevi eglencelerine katılın.

mümkünse karayolu ile gidin.Kilis ve halep arasındaki otobüslerde yolcululuk yapın . O otobüste - Sınırda - sınırdan sonra sizi çok ilginç hikayeler bekleyecektir.

Kredi kartı ve facebook u unutun. İnternet bulursanız kendinizi şanslı sayın..

kesinlikle gidilip görülmesi gereken bir komşu ülke.

Beyrut " jeita magraları" haricinde hoşuma gitmedi. Çok temiz çok bakımlı bir şehir ama tarih kokan yerler bana daha cazip geliyor sanırım.

Ürdüne gitmedim. Petra diyeceğim başka bir şey demeyeceğim ( çok pahalı imiş malesef giriş )

Takip ve selamlar

ok çok yararlı oldu teşekkür ederim:smiley:

Merhaba,
Beyrut' da bizim ehliyetlerle araba kiranabiliyor mu ?
Bilginiz var mı?

SEVAL' Alıntı:
Merhaba,
Beyrut' da bizim ehliyetlerle araba kiranabiliyor mu ?
Bilginiz var mı?

Kiralanabilir ama hiç tavsiye etmem beyrut trafiği çok karmaşık ve trafik inanilmaz yoğun ve kural felan hak getire.çok yoğun.şehiride tam bilmiyorsanız çok zorluk çekersiniz.ben motosiklet ile gitmem rağmen çok ozrlandım şehri gezemedim pes ettimn sonunda jbail(byblos) da camp amchid(les colombes) var arada konakladım.pazar sabahı erkenden kalkıp yollar boşken şehri gezebildim.araç kiralayacaksınız cumartesiden kiralayın pazar sabahı gezmenizi öneririm.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,962
Kayıtlı Üye Sayımız
166,720
Kaydolan Son Üyemiz
Serhat YILDIRIM

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.