<div class="bbWrapper">Forum sayfalarındaki konuların, sayfaya girerek bilgi edinmek,sosyal birliktelikler işleri kolaylaştırma gibi sayısız faydaları olduğu bilinir.<br />
<br />
Bu yazıyı yazma sebebim, girdiğim başka bir forum sayfasında bulunan ( denizcilik konuları) bir üyenin her konuda fikir ve düşünce olarak değil,kesin bu böyle ben böyle yapıyorum, böyle olmalı ,mesleği ve işi dışında yönlendirmeleri oluyor.<br />
<br />
Bir konu açtınız ve o konu hakkında bilgi ve görüş talep ediyorsunuz; deneyimli , bilgili veya tecrübeli olanlar yanıt veriyorlar.<br />
<br />
Forum müdavimleri arasında bir çok konuda bilgi birikimi olanlar var;<br />
bu insanlar hassasiyet ve ilgi gösterip yanıt verebiliyorlar, zaman zaman muhalif yazılar olabiliyor, farklı fikir ve düşünceler ayrı .<br />
<br />
Ancak; İspatlanmış ve kabul edilmiş teknik konulardaki bilgi ve tecrübeler ,usulüne uygun yapılması gereken işler hakkında yapılan yorumlar karşısında,ben yaptım oldu oluyor gibi yaklaşımlar, bilgi alacak bir başkasını yanlış yönlendiriyor olabilir.<br />
<br />
Bir konu hakkında bilgimiz,fikrimiz,beceriler olabilir olmalıdır.<br />
Bir imalatta, düşünce olarak proje tasarlamak ayrı,onu her şeyi ile uygulamak ayrıdır.<br />
Bir ürün veya sistemi kullanmak ayrı,onu ayrı ayrı branşlarda üretmek donatmak ayrıdır.<br />
Her bir imalat ve sisteminin bir uzmanı ustası olmalıdır.<br />
Her işten anlarım iyi bir temenni...<br />
Her işi yaparım,ne kadar inandırıcıdır?<br />
Elinden her iş geliyor,zor zamanlarda istenen beceriler olabilir.<br />
<br />
Teknik konulardaki yazı ve görüşlerin doğru bilgiye dayanarak paylaşılması, takipçilerin hatalı uygulama neticesinde zarar görmemeleri için önemlidir diye düşünüyorum.<br />
Kimsenin kimseyi kırmadan üzmeden bilgi paylaşımları dileklerimle, günlerimiz güzel geçsin.</div>