Yanyana İkili Bisiklet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihsanca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,496

ihsanca

www.911.org.tr
Yer
bursa
Web
www.911.org.tr
arkadaşlar merhaba benim aklımda bi fikir var onu sizinle paylaşmak istiyorum. Aynı boy/moden iki bisikleti yan yana aralarında 80cm boşluk kalacak kadar birleştirsem ve o boşluğa da ufak kızım için bi koltuk koysa nasıl olur
kullanım zorlukları neler olabilir tabi en başta direksiyon sorun olacaktır tekerlerin aynı anda aynı yere dönmesi gibi başka fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Etiketler
Ynt: Yanyana İkili Bisiklet

Bisiklet birleştirme ile uğraşmaktansa bisiklete çocuk koltuğu almanız daha iyi bir çözüm olur. Koltuğu selenin arkasında bir yere uygun şekilde monte eder ve sürüş keyfinizini yaşarsınız.

Ayrıca belirtmek istiyorum ki internette bisiklete romörk şeklinde bağlanan çocuk taşıma araçları görmüştüm. Linkini hatırlamıyorum. Romörk şeklinde bir şey de düşünebilirsiniz.

Selamlar..

Sn. İhsanca oğlumu ve ardından kızımı kiloları müsade ettiği sürece bisiklet çocuk koltuğunda taşıdım. Gerçekten çok güvenli, çok eğlenceli ve heyecan vericiydi. Tek tehlikesi bisikletten düşmekti. İki çocuğumu da düşürmeden büyütebildim. Ama çok dikkatli kullanırdım. Kesinlikle tavsiye ederim...

Arkadaşlar tekrar merhaba bende şuan bisikletin arkasına takılan römorklarla ilgili bi çalışmaya başladım. internetten bulduğum bilgilerle kendim bişeyler yapacağım bu gün jantlarını alıyorum. ve yapacağım römorku fotograflayım buraya atarım umarım sizinde işinize yarar. kafamda belirlediğim modelin linkini veriyorum
http://www.kidzproducts.com/prod_stagecoach.html

İhsan Bey,

ben bundan uzun yıllar önce Amerika'dan bir bisiklet römorku getirtmiştim. Projenize yardımcı olması bakımından incelemek isterseniz bakabilirsiniz.

Bu römorkta 2 çocuk için emniyet kemerleri var, veya kemerler tek çocuğa göre de ayarlanabiliyor. Öne takılan bir tekerlek yardımıyla da bisikletsiz, konforlu bir çocuk arabası olarak sürülebiliyor.

ozdal_bisiklet_romork.jpg

yardımınız için çok teşekkür ederim şuan için içine nasıl bi koltuk var onu anlayamadım. şase kısmı ve jantlar konusunda bişeyler planladım onda sorun çıkacağını sanmıyorum mümkünse iç kısmının fotografını çekebilirseniz bana çok faydası olur

İhsan Bey,

hangi şehirdesiniz bilmiyorum.
Ben İstanbul Anadolu yakası / Küçükbakkalköy'de ikamet ediyorum.

Müsait zamanda fotograf çeker gönderirim, ama birebir görmenizde yarar var sanırım. Çünkü bir çok yeri çıkıp katlanıyor vs.

şu fotograflar bile benim için çok iyi oldu iç kısmı ile ilgili bi endişem vardı oda fotolar sayesinde halloldu çok teşekkür ederim bu arada ben bursa dayım (mudanya) da bugün fırsat bulursam kullanabileceğim kumaş bakacağım

Özdal merhaba, bu römork bisiklete nasıl takılıyor? bir de frenlemeye bir yardımı oluyor mu?

Haşmet,

bu römorkun bisiklete nasıl bağlandığına dair internette bir detay fotografı bulur muyum diye baktım ama bulamadım maalesef.

Anlatmayı deneyeyim en azından:
Son resimde görünen siyah plastik parça, bisikletin kadrosunun arka tekerlek göbeğine denk kısmına tutturuluyor. Bu plastik parça ile borunun bağlantı parçası esnek kalın bir lastik parça. Yani bisikletin özellikle virajlarda yatması römorku etkilemiyor.

Frenleme ile ilgili herhangi bir bağlantısı yok. Ben herhangi bir sorun yaşamadım.

Peki bu romörk çocuk değilde turlarda bagaj taşımaya uygun mu? Bunların turlar için tek tekerlekli modelleri var ama onlara güvenemiyorum. Tek tekerlekli romörklerin özellikle yüksek hız ve rüzgârda denge sorunu yaşatmasından korkuyorum.

Banada Saksafonumu ve model arabamı koyabileceğim bir römork lazım , ama türkiyede hiç yok sanırsam , italya'da paslanmaz çelikten birtane beyenmiştik ama uçakla taşımak sorun olcağından almadık . Bisiklet için tek tekerlekli modellerine hiç raslamadım. internette sadece Piaggio MP3 için gördüm :smiley:

özdal bey merhaba, römork işine devam fakat bu işe kalkıştığımda işler sakindi ama bu aralar çok yoğun durumdayım pek vakit ayıramadım, jantları profilleri ve çadır kumaşını aldım profillerin eğilmesi gerkiyor cumartesi metal aksamını bitiririm diye düşünüyorum aşamaları fotograflayıp buraya atarım kendinize iyi bakın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,774
Kaydolan Son Üyemiz
uralkanalizasyon

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR