Yardim: Lpg Regülatörü/beyni Değiştikten Sonra !!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umut067 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,843

umut067

Kamp II
Yer
ANKARA
Merhaba Arkadaşlar,

Önemli bir problem ile karşılaştım, araştırdım ancak benzer bir durum yaşayan bulamadım.
O nedenle tecrübeli abilerimize bir sorayım dedim.

Araç 5.2 ZJ, LPG'li. Olay başıma gelmeden önceki yakıt tüketimim araç bilgisayarına göre 16-17lt civarlarındaydı.
42litrelik gaz ile 220-230km ş.içi yol yapıyordum.

Araç başlarda benzinden gaza geçerken tekleme/boğulma yapıyordu. Ben pek önemsemedim ama gaza geçisi 80-90 derecelerde oluyordu aslında motor ısınmış oluyordu, normalde boğulma yapmaması gerekirdi.

Servise bugün giderim yarın giderim derken işte o muhteşem an geldi çattı :smiley: :smiley: Trafikte benzinden gaza geçerken yine boğuldu ve ben stop ettiğini düşünerek marşa yüklendim, stop ettim yine çalıştırmaya çalıştım, uzun uzun gıy gıy gıy sonunda çalıştı. Ama hararet fırladı 120 civarlarına ama araç gidiyor. Bu şekilde sanırım 15km gitmişimdir. LPG 'de iken hararet artıyordu ben de benzine aldım, hararet biraz da olsa düşüyordu. Gaza bastıkça hararet daha da düştü ama yine normal değildi.

Servise gittim LPG regülatörü çok soğuk dediler, bozulmuş sanırım. Radyatörün de kapağını açtılar gaz kokusu geldi. Mevcut regülatör sanırım küçükmüş Watt değeri mi var bunların bilmiyorum, hazır bozulmuşken daha kuvvetlisini takmak iyi olur diyerekten AKL 'nin regülatörünü taktırdık. Hararet göstergesi normale geldi.

Gel gelelim aracın yakıt göstergesi artık 25-26lt gösteriyor. 42lt gaz ile 170-180 km gidebiliyorum. 2 defa gaz ayarı yaptık problem yok denildi.

Şimdi ne olmuş olabilir de yakıt değerleri böylesine fırlamış olabilir. Daha önce 17lt yakan araç şimdi neden 26lt yakıyor. LPG 'den alakasız bir problem mi ki acaba ?

Değerli yorumlarınızı beklerim.

Etiketler
araç
Regülatör değiştikten sonra diyaframların alışması zaman alırmış, zamanla yakıt düşermiş diye bir söylenti var doğru mudur acaba ?

Yani şehir içinde 0,38 kuruş yakıyordu şimdi 0,45 kuruş yakıyor.
Bugün uzun yol yapacağım, bakalım veriler nasıl değişecek.

yetkili servis olacak adamlar çözüm bulsunlar diye oradalar. ben senelerdir brc kullanıyorum en ufak sorunda gereğini yapar servisler. 5 sene 3 aracımda zavoli kullandım servis sağolsun her şeyi çözdü. servis çozecek ya da dükkanın kapısına kilit vuracak.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selamlar abiler
Yorumlarınız için teşekkür ettim.

Ankara-Zonguldak arası uzun yola çıktım. Yaklaşık 42lt lpg ile 288km yol yaptım, sanırım biraz daha giderdi. Bu da yaklaşık kilometrede 30 kuruş yani 100kmde 14,5lt lpg yapıyor.

Sanırım eski değerlere geri döndüm.
Şehiriçi tüketimini tekrar deniyeceğim.

eski regülatörde büyük ihtimalle karışım fakir oluyordu. o nedenle daha az yakıyordu ancak fakir karşışımda motorlar çok fazla ısınırlar. yeni regülatör olması gereken ayarda çalıştığı için fazla tüketiyordur ancak gaza yüklenince daha iyi kaçar araç. yine de gidip ayarı kıstırabilirsiniz. normal sistemde de sıralı sistemde de bu mümkün. ancak sürekli sıcak çalışırsa valfleri deforme edersiniz.

eski regülatörde büyük ihtimalle karışım fakir oluyordu. o nedenle daha az yakıyordu ancak fakir karşışımda motorlar çok fazla ısınırlar. yeni regülatör olması gereken ayarda çalıştığı için fazla tüketiyordur ancak gaza yüklenince daha iyi kaçar araç. yine de gidip ayarı kıstırabilirsiniz. normal sistemde de sıralı sistemde de bu mümkün. ancak sürekli sıcak çalışırsa valfleri deforme edersiniz.

Üstad, eski regülatör boyut olarak küçüktü sanırım kapasitesi de küçük oluyor. Yeni taktığımız biraz büyük. Uzun yola gidene kadar araç ciddi yakıyordu 50-60 kuruş arası. Sonradan toparlar dediler, pek inanmadım ancak öyle de oldu. Uzun yolda (yokuşu bol) 30-32 kuruş, şehir içi (ankara) 38 kuruş arası yakıyor.
Bu değerlerin makul olduğunu düşünüyorum, inşallah öyledir.

o esnek diyaframın esnekliğine kavuşması için bir süre yakıt ile teması lazımdı diye hatırlıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,051
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR