Yardım XJ Fren Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avercanugur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,298

avercanugur

Moderatör
Yer
MUĞLA
Arkadaşlar,
99 xj aracımın arka fren tertibatı ile ilgili sorunum var. ve çözemiyorum. Ustam da çözemedi. 20000km önce ön disk balatalrı yeni alarak, arka balataları da çaktırarak yeniledim. önler süper tutuyor. ama arka balatalar hala ilk günkü gibi tertemiz, fren ayarı yaptırıyorum. ama olmuyor , olmuyor, fren merkezlerim de sorun yok, hidroliği yeniledim, herhangi bir kaçak da yok.
Böyle bir sorunla karşılaşan var mı ?
yardım istiyorum.

Etiketler
Bildiğim kadarıyla arka fren ayarları el frenine bağlı, el frenini kullandıkça otomatik ayar yapması gerek yapmıyor, hatta yapılan ayarı da kaçırıyor.

Ynt: Yardım XJ Fren Sistemi

Teknik olarak tam bilemiyorum ama, böyle bir araca balata çaktırman hata gibi geliyor bana.

Benim 94 xj'de de sorun var. Fren ayarlarım tamam fakat el freni boşalıyor.
Arka balata kitinde, el freni aparatları yenilenmeli ya da tedavi edilmeli dedi ustalar...

Merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum.
Bendeki araç yükseltildiğinden dolayı bunada yoruyorduk.
ön balataların değiştirilme vakti geldi,arka balatalarıda orjinal kullanacağım.sorun çözülürse size haber veririm.

Balatalar sürtünme yapmıyorsa fren ayarıyla ilgili bir sorun var demektir, balata orjinalde olsa sorun devam edecektir, tabi kullanılan balata orjinal balatayla aynı ölçülerde ise. Kampana balataları fabrikada da benzer bir şekilde imal edilirler, yeni modellerde yapıştırma kullanılıyor, sanayilerde çakılamasın diye; bunların dışındaki perçinle tutturulmuş balatalarda mantık aynı. Tabi ki kullanılan malzeme ve işcilik çok önemli burada. Bence işi fren olan bir atölyeye gidin, Kartal Sanayi Hikas Fren, Ümraniye Sanayi Çağlar Oto gibi yerler sorununuzu halledeceklerdir, muhtemelen kampana içindeki tertibatta, yaylarda, fren silindirlerinde falan bir sorun vardır.

Fren sorunum sanırım çözüldü, el frenine bağlı olan ve cırcır dedikleri ayar mekanizmasına bağlı yaylar yerinden çıkmış, umarım başka bir sorun yoktur. şimdilik frenlerin aktif olduğunu hiisediyorum. İlginize teşekkür ediyorum arkadaşlar.

bu araçların genel sorunu bu herhalde bende de 90 model var aynı sorunları yaşıyorum el freni ayarı bir türlü tutmuyor bazende arka fren balataları sıkıyor.ilk aldığımda da aynı problem vardı balataları değiştirdikten ssonra düzeldi fakat bu sefer el freni zamanla tutmamaya başladı.o balatalardan bi daha bulamadım.herhalde en güzel çözüm arkaları diske çevirmek.

94 model ile 12.000 km -yarısı sert off-road da- yaptım ve hep orjinal balata kullandım.
Sistematik olarak iki-üç aktivite de bir balata ve kampanaları temizlettim, bakımını yaptım.
Hiç fren sorunum olmadı...

sevgli "bkelebek" iyi bir çözüm önerisinde bulundun ama arkaları disk fren sistemine nasıl çevireceğiz. Maliyeti ne olur bize

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,928
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Geri