Yaz Geliyor Klımalı Dısko V8 Ler Çamura Dikkat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,203

foremost

Zirve
Yer
adana
aracımda dısko 1 v8 ön panjuru yenileyeyim dedim giriştim iş çığrından çıktı iş klima ve radyötöre kadar gidiyor bakalım klıma radyatörü ve motor radyatörü arasında benim belirlediğim en az 1 kg çamur var sanırım benden önceki sahibi hakkını vermiş sağolsun fazlası ile buradan kulaklarını çınlatıyorum ama özellikle şu belirtmek isterim orta bölümde bulunun gaz deposunu açayım demeyin sakın gazı suratınıza yersınız aman dikkat deneyimli ve usta dişinda sökmeyin ben bilmeden açtım gazı boşalttım rahatladım :smiley:)) ilerleyen zamanda söküm aşamalarınıda paylaşacağım arkadaşlar

20140512_220753.jpg

20140512_220800.jpg

20140512_221837.jpg

20140512_223545.jpg

Etiketler
Ynt: Yaz Geliyor Klımalı Dısko V8 Ler Çamura Dikkat

maaşallah yine iyi çalışmış bu kadar tıkanıklıkla

selam tuğrul abi evet iyi çalıştı maşallah ve hararet hiç yapmadı az aylarında geziye çok çıkılmadığı için belkide farkına varmadık abi ama içine girince olay anlaşıldı içinden çıkan çamurla inan çanak çömlek rahat yapılırdı :smiley: şimdi mis oldu ancak bu tip çamurlara karşı bir önlem arayışındayım abi alttan ve önden bazı çalışmalar mevcut onları inceliyorum :smiley:

20140517_213420.jpg

Gaz deposunu sökmeden fanları çıkartıp temizlik yapılabiliyor mu?Sökme takma işi sırf vidalarsa yarım günlük iş gibi geldi ama sizin ne kadar vaktinizi aldı ? Düşük basınçlı suyla mı yıkadınız?

monte' Alıntı:
Gaz deposunu sökmeden fanları çıkartıp temizlik yapılabiliyor mu?Sökme takma işi sırf vidalarsa yarım günlük iş gibi geldi ama sizin ne kadar vaktinizi aldı ? Düşük basınçlı suyla mı yıkadınız?
evet depoyu sökmeden de yapılabiliyor ancak sivri zekam ile bunuda sökeyim şunuda sökeyim derken depodaki gaz gitti ayrıca sökme işlemi 1 saat gibi bir zamanda olabiliyor yanlız ön taraf için konuşuyorum arka tafarta ise ana radyotörü ust kısmındaki bağlantı vidaları var 2 adet onları sökmek ve üst hortumları çıkarmak yeterli zaten sadece çamur olduğu için temizlemesi daha kolay yanlız önce hortumla çamuru yumuşatmak 10 dakika sonrada 120 barlık bir makine ile temizleme işini tamamladım çok yakın tutmadım zarar vermesin diye ancak sıkıntı olmadı gayet güzel temizledi ancak bu işlem her zaman yapılabilir bir işlem değil yılda bir çamur ile çok haır neşır iseniz yılda 1 yapılabilir malıyet yanlızca su tabi siz yapacak iseniz tankı hiç sökmeyin buna değmez kolay gelsin :smiley:
NOT:sökülen vidaların kodlanması şart bu sayede hangi vida nerenin diye aramassınız çünkü vidalar aynı değil beni en çok uğraştıran kaput açma mekanizması oldu onuda mumkunse ellemeyin keyifli bir işti aracımı tanıma firsatı buldum kolay gelsin :smiley:

Hararet hiç yükselmemesine rağmen genleşme kabında fokurdamalar başlayınca geçen hafta aracımı Hüseyin Usta'ya götürdüm.Birlikte radyatör temizletmeye bıraktık. Hem içinden yılların kiri, pası; hem de dışından parkurların çamuru akınca şimdi araç bayağı rahatladı.
Bizim araçlarda, su ve çamur geçişlerinde, panjurdan ve alt taraftan bikini denen mini brandalarla kapatmak faydalı olacak galiba.

monte' Alıntı:
Hararet hiç yükselmemesine rağmen genleşme kabında fokurdamalar başlayınca geçen hafta aracımı Hüseyin Usta'ya götürdüm.Birlikte radyatör temizletmeye bıraktık. Hem içinden yılların kiri, pası; hem de dışından parkurların çamuru akınca şimdi araç bayağı rahatladı.
Bizim araçlarda, su ve çamur geçişlerinde, panjurdan ve alt taraftan bikini denen mini brandalarla kapatmak faydalı olacak galiba.
evet aynen faydalı bir hareket olur ancak bu ürün hazır satılmaktamı yoksa kafamıza göremi yapacağız :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,115
Kayıtlı Üye Sayımız
167,021
Kaydolan Son Üyemiz
brsakman

Çevrimiçi üyeler