Yaz Kampı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sercan92 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,999

Sercan92

Yeni Üye
17 Haziran civarı Bursa'dan otostopla ve yürüyerek Çanakkale'ye gitmeyi ve oradan Fethiye'ye doğru inmeyi ya da direkt Kelebekler Vadisi'ne gitmeyi düşünüyorum. 1 ve ya 2 hafta sürecek. Gelmeyi düşünen arkadaşlarla detayları konuşup kesin bir plan ve zaman belirleriz.

Etiketler
Ynt: Yaz Kampı

Gelemeyeceğim ama aklım bu yolculukta olacak kesinlikle. Gelişmeleri ve seyahatiniz sırasında çektiğiniz fotoğrafları - notlarınızı burada paylaşırsanız siteden takip etmek isterim. şimdiden iyi yolculuklar. güzel bir macera olacak..

Sakıncası yoksa size birkaç sorum olacak:

[list type=decimal]
[*]Toplamda ne kadar bütçe ayırdınız?
[*]Bu macera için nasıl bir ekipmanınız var?
[*]Ulaşımın ne kadarını yürüyerek / ne kadarını araçla tamamlamayı planladınız?
[*]Taşıyacağınız toplam ağırlık tahminen ne kadar?
[/list]

Sevgiler.

110LT sırt çantam var. İçerisine ocak, ilk yardım çatası, kamp için alüminyum yemek seti, kıyafet yıkamakla uğraşmamak için yeterli kıyafet, 2 kişilik çadır, mat ve uyku tulumu, 3L camelback, temizlik malzemeleri, olta ve zıpkın götüreceğim. Bütçe olarak pek para harcamayacağım için 100TL yeterli diye düşünüyorum. Taşıyacağım ağırlığı bilmiyorum tahmini 15 kilo civarlarında olabilir. Araç bulamadığım ve bu yüzden sinirlendiğim zamanlarda yürüyeceğim.

Sercan92' Alıntı:
110LT sırt çantam var. İçerisine ocak, ilk yardım çatası, kamp için alüminyum yemek seti, kıyafet yıkamakla uğraşmamak için yeterli kıyafet, 2 kişilik çadır, mat ve uyku tulumu, 3L camelback, temizlik malzemeleri, olta ve zıpkın götüreceğim. Bütçe olarak pek para harcamayacağım için 100TL yeterli diye düşünüyorum. Taşıyacağım ağırlığı bilmiyorum tahmini 15 kilo civarlarında olabilir. Araç bulamadığım ve bu yüzden sinirlendiğim zamanlarda yürüyeceğim.

Güzel bir plana benziyor ama beni endişelendiren 2 şey var. İlki bu malzeme 15 kiloyu geçer gibi geldi. İkincisi, düşündüğünüzden daha fazla yürümeniz gerekebilir. Kondüsyonunuz iyiyse etkilemez tabii :smiley:

Şimdiden iyi eğlenceler. fotoğraflarınızı merakla bekliyorum.

Dün merak edip çantaya malzemeleri koyup tarttım 12 kilo geldi. Bisikletle uzun turlar yaptığımdan kondisyonum iyidir. Hatta yarın(Cuma) Bursa'dan Eskişehir'e gitmeyi düşünüyorum. Gelmek isteyen olursa yarın(Cuma) sabah 4 - 5 gibi yola çıkmayı düşünüyorum.

Bu otostop ile tatili bi kere yaptık başımıza gelmeyen kalmadı tövbe ettim artık o işe :smiley:

İzmirden Antalya'ya 3 günde zor vardık kaybolan cep telefonumuzda cabası :-\

Gözünüzü korkutmak istemem ama çok dikkatli olun belkide biz biraz şanssızdık bilemiyorum.

Yanınıza biraz nakit alın çünkü yolda başınıza ne geleceğini kestiremiyosunuz.100 TL ye güvenmeyin derim ben.

İyi tatiller.

serommm' Alıntı:
Bu otostop ile tatili bi kere yaptık başımıza gelmeyen kalmadı tövbe ettim artık o işe :smiley:

İzmirden Antalya'ya 3 günde zor vardık kaybolan cep telefonumuzda cabası :-\

Gözünüzü korkutmak istemem ama çok dikkatli olun belkide biz biraz şanssızdık bilemiyorum.

Yanınıza biraz nakit alın çünkü yolda başınıza ne geleceğini kestiremiyosunuz.100 TL ye güvenmeyin derim ben.

İyi tatiller.

Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler. Bu turu bir kere daha yapmıştım ve neredeyse hiç para harcamamıştım. Geçtiğim yerlerde beni sırt çantamla gören insanımız bana sunduğu ikramlarla, denizden tuttuğum balıkla ve yanımda götürdüğüm kuru bakliyatla 2 hafta gibi bir süre idare ettim. Parayı ise sadece alkole ve gezi turlarına vermiştim. Siz biraz dikkatsizmişsiniz. Bu yüzden eşyalarınızı kaybetmişsiniz. Ben ufak bir el çantasına (krampon çantası gibi) telefon cüzdan ve bıçak gibi değerli eşyalarımı koyup yanımdan ayırmıyorum. Herhangi bir nedenle sırt çantamı alamazsam en azından gidenler kıyafet ve kamp malzemelerim oluyor. Size de tavsiye ederim.

bildiğim kadarıyla kelebekler vadisinde ve kabak vadisinde yemek yapmaya izin vemiyorlar. fiyatın içinde akşam yemeği kahvaltı dahil veriyorlar. kelebeklere gitmeden önce bunu bir teyit etmenizi öneririm.

voyyager' Alıntı:
bildiğim kadarıyla kelebekler vadisinde ve kabak vadisinde yemek yapmaya izin vemiyorlar. fiyatın içinde akşam yemeği kahvaltı dahil veriyorlar. kelebeklere gitmeden önce bunu bir teyit etmenizi öneririm.

Campingte fiyatlar fena 50 ile 70 tl arası . Benim keşfettiğim bir yer var kimsecikler olmuyor. İstediğim gibi takılıyorum. Sessiz sakin.

Aslında sualtı mağarasında konaklama gibi bir hayalim var. Mümkün olabilirse yapmayı düşünüyorum. Hiç duyan var mı bu şekilde kamp yapan birisini ? Mümkün olur mu ki?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,938
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

Geri