YBR 125 ile 22 Gün 3400 KM Tarihin Yollarında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kucukis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,809

kucukis

Ana Kamp
Yer
İStanbul
Uzun zamandır haylimde olan motorsiklet ile Türkiye turunun ilk etabını gercekleştirdim.11 Kasım da İstanbul'dan yola çıktım.02 Aralık'ta Polatlı'da tamamladım turumu.

Yolda kiminle karşılaştıysam "Evladım Allah sana akıl fikir versin!" diye nasihat ettiler.Belki küçük cc'li bir motor kullandıgım içindi bu ya da kış mevsimine denk geldigi içindi.

Öyle de oldu:turumu tamamladıgım zaman artık aklı ve fikri daha da gelişmiş biri olmuştum.İnsanın mutlu olması,hayallerini gerçekleştirmesi için pahalı araçlara ihyicaı olmadıgını düşünmüşümdür hep.Elimizdeki aslında fazlasıyla yeterli."Ah şu motoru alsam o zaman çıkacam bu tura" diye ertelememeliydim hayallerimi.Böyle düşündüğüm için şu an gayet memnunum.

En küçük bir mekanik sorun yaşamadım.Şansıma havalarda günlük güneşlikti.

Ağırlıklı olarak antik kentleri gezdim.

mototur2 (Large).jpg

Etiketler
Ynt: YBR 125 ile 22 Gün 3400 KM Tarihin Yollarında

11. kasım
İstanbuldan yagmurlu bir gunde hareket.Tekirdag-malkara-şarköy üzerinden Gelibolu ya varıs ve burada konaklama.

12 kasım.
gelibolu savas muzesi ,burc kalıntısını fotoladıktan sonra Gelibolu tarihi milli parka varıs: Bigalı kalesi,ataturk evi,b.anafartalar cevresindeki sehitlikler,k.anafartalar cevresindeki sehitlikleri ziyaret sonrası,kirectepe jandarma sehitli buyuk kemikli ziyareti sonrasi eceabat ta konaklama.

13 kasım .

conkbayırı ve cevresindeki turk sehitlikleri ve yabancı mezarlıklarını ziyaret.Kocaçimentepe ziyefeti.anzac koyu ,sahındere sehitligi,kilitbahir vs.eceabat donus

14 kasım

alcıtepe helles anıtı,yahya cavus anıtı,turk sehitler abidesi ve cevresini zitaret.
canakkale de konaklama

15 kasım

canakkale arkeoloji muzesi,deniz muzesi,sehir muzesi,sonra truva,ezine,kumkale sehitliği,hasan mevkuf sehitliği,turgut resis tabyası ve ezine ziyareti sonrası canakkaleye donus.

16 kasım

alexandria troas,kestanbol kaplıcaları ,neandreia,smintheion apollo tapınagı,babakale ziyareti sonrası assos ta konaklama

17 kasım

assos gezisi sonrası kucukkuyu zeytin muzesi,tahtakuslar etnografi muzesini ziyeret ,ayvalık sonrası burhanbeyli de konaklama

18 kasım

ören,ayvalık,dikili ziyaret sonrası bergama kızıl avlu ve akropol gezisi ,bergama da konaklama.

19 kasım
Bergama muzesi,asklepion, Pitane (candarlı) Kyme'yi ararken yeni foça,ve Larissa ören yerlerini ziyaret sonrası Manisa da konaklama.

20 kasım
Manisa Sultan camii,Muradiye Camii ve manisa müzesi ziyaretleri sonrası Sardis ören yeri ziyareti.İzmir'de kahve molası ve Urla da konaklama.

21 kasım
Urladan hareket : Klazomenai,Liman tepe kazı alanı,Teos (sıgacık),Lebedos,Klaros,Notion ören yerlerini ziyaret ve kısa bir efes gezesi.Selcuk da konaklama

22 kasım
Efes müzesi,St,jean,meryemana,Efes ören yeri ziyareti. Aksam Kusadası gezisi sonrası Selcuk da konaklama

23 kasım
Bir kere daha efes,ve Magnesia ziyareti sonrası Söke de konaklama

24 kasım
Söke den hareket: Priene,Doganbey,Miletos ziyaretleri sonrası Didim de konaklama

25 kasım
Didim Apollo tapınagı,Herakleia (bafa golu yanındaki),Euromos,milas muzesi, Beçin ören yeri ziyaretleri sonrası Milas da konaklama

26 kasım

Milas Baltalı kapı,gümüşkesen mezar anıtı,labraunda,stratonikeia ve lagina ziyaretleri sonrası Mugla da konaklama

27 kasım
Mugladan hareket.Tloss ziyareti sonrası Kas'da konaklama.

28 kasım
Kas ziyareti ve dinlenme.

29 kasım
Phellos'u arayıs ve bulamayış.Isında ve Kyaneai ziyaretleri sonrası Kas'a donus.

30 kasım

Kas'dan hareket,demre girişi bir antik kent nekropolisi ziyareti.
Elmalı yolunda Arykanda ziyareti sonrasi Bucak'da konaklama.

01 aralık

Bucak'dan hareket.Kremna'yı pas geçtim.Sagalassos,Protenna antik kentleri ziyareti sonrası Eğirdir gezisi.Yalvaç'da konaklama.

02 aralık

Psidia antiochia 'sı Yalvaç arkeoloji muzesi,devlethan camii gezilerinden sonra Polatlı'ya varıs.

tebrık ederım,esaslı bır yol macerası yasamıssın.
paylasım ıcın tesekkurler...

Gezilerimde yanimda üc adet farkli marka ve türlerde Gps oldugu halde bir antik kenti ziyaret ederken ozellikle bunlari kullanmadim.Siradan bir yurttas gibi sadece tabelaları takip ederek ulasmaya calıstim.

Gozlemlerime gore tabelalarda belirtilen km ile benim
motorsikletimin km sayaci arasinda yer yer 1 km yi bulan farklar
vardi.

Ayrica ana yolda bir antik kentin tabelasini gorup bu yola girdikten sonra sizi yonlendirecek baska tabela yok!

Neandria,Kyme,Kyaneai,Phellos,Lebedos ,Notion .. bazi
ornekler Bunlardan bazilarini yerel halka sorarak
buldum.Kyme,Kyaneai ve Phellos'u bulamadim!.

Bazi oren yerlerimiz ise Allah'a emanet.Evet ulkemizde yuzlerce antik sehir var bunlarin hepsinin ayni duzeyde koruma altina alinmasi elbette zor ancak bunlar bence en azindan tellerle cevrilerek sinirlari belirlenmeli.,buralarda tarim yapıilmamali hayvan
otlatilmamali.Örneğin Teos'ta hiç bir sinirlama yok.Tam tersine
kalintılarin yani basindaki zeytin bahceleri dikenli
tellerle cevrilmis.Yani oren yerinin sinirlarini bu bahcelerin sinirlari belirliyor!

Claros'un sinirlari belirlenmis ancak benim ziyaret ettigim gun hic bir gorevli yoktu orada.Yamaha marka motorsikletimi bagırta bagirta oren yerine girdim.Korna da caldim.Gelen giden ,bana sen kimsin? muze kartin var mı? diye soran olmadi Elimi kolumu sallayarak girdim iceri,uzanca bir sure kalarak fotogtaf cektim.Ciktıgımda yine kimsecikler yoktu.Kahanet merkzinde gorev yaptıklarından olsa gerek gorevliler benim rehber oldugumu zaten biliyorlardi diye avuttum kendimi.

Euromos da ayni sekilde sadece Zeus tapınagı yakinida bir gıse var diger bolumler sinirlandirilmamis ve gozetimsiz.Tloss deseniz boyle.

Labraunda gezimin en etkileyici duraklarindan biriydi.Tarihi cesmenin suyu hala akıyor.Ve bu cesmenin su haznesine yerlestirilmis bir hortum dikkatimi cekti.Gezimi tamamladiktan sonra bu hortumu izlemeye basladim.Beni Labraunda nin bekcisi Ali beyin evine gotordu.Tek katli ve tek odali mutevazi evlerinde esi ve annesi ile birlikte
yasıyor.Sularini bu antik cesmeden temin ediyorlar.Elektrikleri yok. Jenerator vermisler ama "Cok benzin yakıyor" dedi Ali bey,.bir
gunes paneli istiyor.

Ali bey ,bu antik cesmeden gelen su ile bir cay demledi bana.Sigara ikram etti.Bu arada esi ve annesi gozleme hazirladılar .Butun gezim boyunca anadolu koylerinde gordugum misafirperverligi burada da gormek beni son derece mutlu etti.İstanbul'dan ek kısa zamanda uzaklasma istegi dogdu icimde.

Sohbetimiz sirasinda Ali beye yollarin neden bu kadar bozuk oldugunu sordum.Acisini desmistim.Yolun ozellikle oren yerine 1,1-5 km kalan kismi cok bozuk.Anilarini anlatti bu yollarla ilgili,yazdigi raporlardan bahsetti.Her seyin sorumlusu cevredeki madenlerde calisan
kamyonlar dedi.Ayrica bu maden ocaklarinda patlatilan dinamitlerin Labraunda' daki yapılara ciddi zarar verdigini
soyledi.Patlayan her dinamitle taslar biraz daha yerinden
oynuyormus.

Sen yazmaya devam et ,İstanbul'a donunce ben de yazacagım dedim
kendisine!!

SANY7005 (Large).jpg

SANY7051 (Large).jpg

SANY7052 (Large).jpg

SANY7070 (Large).jpg

yamaha 125 ybr yabana atılacak bir makina değil,uzun yollarda yormaz,ve yolda bırakmaz sağlam makina.az yakar çok kaçar. :D

Tebrikler güzel bir gezi olmuş 125lik bir makineyle vede tekbaşına öyle herkesin cesaret edip yapabilecegi bir iş değil gezinizin detaylarını bizimle paylaştığınıız içinde teşekkürler.

tevfikçim ilham gelmiştir sana şimdi sen bu gazla ybr yi satmassın. ;)

Valla ufuk abi acayip karışık bi durumdayım biliyosun GS istiyorum araziyede girmek istiyorum ancak murat hocam arzide GS zor olur diyor makineyi yatırcan hoplatcan güçlü olduğundan gaz kontrolü falan tam oturtamazsan atar falan dedi tırstım biras oyüzden ybr yi satıp küçük bi Enduro almayı düşünüyorum bir yanımda xt660 yada F650 al hertürlü işini görsün diyo yani Ufuk abicim anlıcak çok karışığım çokk ama uzunyol ve ybr bilmiyorum ben okadar cesur değilim.

hakikaten tebrik etmek gerek seni, çok güzel bir tur gerçekleştirmişsin.
bende ekim09da a2 ehliyeti, iki hafta önce de bir ybr125 satın aldım...şu an soğuk havalardan dolayı pusuda beklemekte :smiley: ilkbaharda senin yaptığına benzer (ama üç gün sürecek) bir turu şimdiden planladım. bu planladığım turda benle paylaşabileceğin karşılaştığın olumsuz durumlar ve tavsiyelerin var ise memnun olurum. tşkler, Mehmet

tevfik' Alıntı:
Valla ufuk abi acayip karışık bi durumdayım biliyosun GS istiyorum araziyede girmek istiyorum ancak murat hocam arzide GS zor olur diyor makineyi yatırcan hoplatcan güçlü olduğundan gaz kontrolü falan tam oturtamazsan atar falan dedi tırstım biras oyüzden ybr yi satıp küçük bi Enduro almayı düşünüyorum bir yanımda xt660 yada F650 al hertürlü işini görsün diyo yani Ufuk abicim anlıcak çok karışığım çokk ama uzunyol ve ybr bilmiyorum ben okadar cesur değilim.
aykut isa ve benimle ybr ile gelmişti tarabzona biliyorsundur belki,hiç sorun da olmadı. ;)

Evet bize cesaretini kutlamaktan başka şey kalmıyor. Tebrik ederim çok hoş bir gezi olmuş. Birazda konaklama vs. gibi karşılaştığın problemler ve çözüm konusunda bilgi aktarırsan senden sonra bu tür geziye çıkacaklara yardımcı olursun.

Tebrik ederim çok güzel bir gezi olmuş.

insan motorla bir resmini koyar dostum ya. tercihen başlarken ve biterken kaç kilo verdin surviverdakiler gibi :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR