seyyah-34' Alıntı:Hayır bende katılmıyorum öyle peynir tenekesi kadar da değil kalite zayıflığı olablir ama bendeniz lüks araçların ciğerlerini kesip biçen birisi olarak peynir tenekesini onaylamıyorum.
emre_ozk' Alıntı:kaporta diyince aklıma bursa sanayisi geliyor. bursa sanayisinde şunu gördüm . bazı ustalar var para kazanmaktan ziyade bir yarış içindeler resmen birbirleri ile yarışıyorlar ben daha iyisini yaparım diye . Ben izmitte oturuyorum burada en ufak bir işi yaptırmak ölüyü diritmekten daha zor. Benim ladanın toplanma zamanı geldiği zaman nasılsa yerimde müsait aracı komple kumlamayı düşünüyorum.
ssbman' Alıntı:Yavuz abi harika olmuş Elinize sağlık . Dediğin gibi kafayı bozmak lazım belkide ama az falan değil baya bozmak lazım . İşlem gördüğüm kadarıyla mükemmel olmuş , koca tam şaseye daldırma galvanizSaygı duydum
![]()
Lada nın yapılabilir bu durumda . Ama Bir defender alırsam onu toplarken bu işlemi yapmayı düşünebilirim işte .
Seyyah hocam bilgilendirme için teşekkürler .
ssbman' Alıntı:Kemal hocam teşekkürler bilgilendirme için .
Yavuz abi benzer şeyleri bende duydum .Telman usta yeni model samaralar içinde direk sacın üstüne tek kat boya atıyorlar sonra dökülüyor araçlar bir noktadan sonra diyordu .Belkide Nivalara da aynısı yapılıyordur .
Bu kalite düşmesinin iki sebebi olabilir bence .
1- Bizdeki İthalatcı maliyet düşürmek istiyor
2- Ekonomik durumlar gereği Ruslar maliyet düşürüyor . Yada belkide yürürde güçlendirme yapıp kaportadan düşüyor .
Acaba Piyasada son durumlar nedir ? Mesela fotoğraftaki şase için kumlama ve galvaniz maliyeti ne olabilir ortalama . Birde Ankarada yaptıracak yer bulmalı tabiAraştırmalarını yoğunlaştırmam lazım bakarsınız bir defender edinirim . Gerçi geçen hafta bir teşebbüs edeyim dedim ama sanırım evden kovulacağım . Bu sebeple sessiz ve derin bekleyişim sürüyor
Saygılar , Selamlar ...
Barış
O zaman gel birde bizi izle.ssbman' Alıntı:Böyle titizlikle kusur bulamadığım aksine birşeyler öğrendiğim işleri görünce çok hoşuma gidiyor gerçekten .
ssbman' Alıntı:Evet artık Havuza varsa denize parkedilebilir demektir . Araç su geçisi için değilde suda dursun diye toplanıyordu sanıtım
Birkez daha tebrikler . Böyle titizlikle kusur bulamadığım aksine birşeyler öğrendiğim işleri görünce çok hoşuma gidiyor gerçekten .
Benim arabanın toplama zamanı gelsinde sizin dediğiniz bu olayları araştıracağım. Araç 2005 model nerden baksanız 5-6 yıl kafam rahat. Bu galvaniz olayı sadece ankaradamı var.discovery-V8' Alıntı:Kumladıktan sonra galvaniz işi çok kolay biz artık profesörü olduk, üstelikte çok pahalı bir işlem değil, nakliyeler galviz tutarından daha fazla, galvaniz zor gelirse elektrostatik boyada yapabilirsiniz, yada herikisini birden, ladayı her gece tuzlu suya parketseniz yine paslanmaz.
Selamlar
emre_ozk' Alıntı:Benim arabanın toplama zamanı gelsinde sizin dediğiniz bu olayları araştıracağım. Araç 2005 model nerden baksanız 5-6 yıl kafam rahat. Bu galvaniz olayı sadece ankaradamı var.
Daha önce bir niva çürüttüm bu duruma gelmişti. Ama bu araç bu duruma gelene kadar müdahale edebilirdim ama bazı sebeplerden dolayı aracı kaderine terketmiştim. Bu arabayı sattım alan kişide bu aracı toplatmış yakın zamanda ziyaretine gideceğim.
![]()