Yedikule Hayvan Barınağı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blanca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,247

blanca

Ana Kamp
Hayvan barınakları...Kimimizin işi gücü olmayanların kedi köpek besledikleri yer olarak düşündüğü, kimimizin görüntülerini gördüğümüzde ah ah vah vah deyip geçtiğimiz yerler...Barınak sahiplerinin ve çalışanlarının işi gerçekten zor. Dile kolay tam 2000 köpek. Zamanında cins köpeğim olsun denilip pet shoplardan alınıp hevesi geçince sokağa atılanı mı istersiniz, araba çarpıp kolu bacağı kırılanı mı, ölesiye dövülüp bırakılanı mı, hastalandığında sessiz sedasız barınağın kapısına terk edileni mi istersiniz...

resim-2568thumbnail.png

Maddi yardım yapamasanız bile evinizdeki eski gazeteleri, bir paket makarnayı, bir kutu sütü götürdüğünüzde bile güler yüzle karşılanacağınız bir yer Yedikule. Hele bir de köpeklerle sarmaş dolaş oynamayı sevenlerden iseniz daha barınağa girmeden acaba ne getirdiniz diye elinizi kolunuzu koklayan köpeklerle cümbüşünüz başlayacak demektir. Varın içerideki eğlenceyi siz düşünün...

http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/

Etiketler
Ynt: Yedikule Hayvan Barınağı

barnak005.png

evet arkadaşlar bugün gene tam 1040 kg kırık büsküvüyü çorlu dan alarak bizzat kendim yedikule hayvan barınagına getirdim teslim ettim
defelaarca oradaki ortamı gördügüm için sizlerle paylaşmak istedim yetkililerden aldıgım bilgiler şu an hayvan sayısını inanın bilmemekteler
mükemmel temiz bi ortamda tamamen gönüllü çalışan kadrolarıyla fatih belediyesi ve bireysel bagışlarla ayakta durmaya çalışan bir kurum
benim getirdigim büsküviler sadece 1 hafta oda 1 ögün verilince bitecekmiş sonrası gelen bagışlara gebe .
binlerce usd verip satın alınan sonra bakılamıyarak veya bıkılarak getirilen hayvanlarla tanışdım bu arada oradan hayvan almaya gelen insanların seçıcıligine şahit oldum yok kaniş olsun yok şöyle olsun böyle olsun sanki magzadan alırcasına seçıcı insanlar oysaki ordaki her canlı bi yuvaya sevgiye mıhtaç
işte ordaki yardıma muhtaç arkadaşlarımızın kereleri
barnak007.jpg

barnak011.jpg

barnak012.png

barnak006.jpg

barnak004.jpg

Evet Deniz tebrikler.Ben de oradan 3 köpek aldım.Bir çift kangal ve 1 labrador.Bu ünitenin başında mimar Meral Hanım var.Nasıl bir insanüstü fedakarlık ve özveri ile çalıştığını , yardımcıları ve gönüllülerin nasıl zor şartlarda o terkedilmiş hayvanların mutluluğu ve bakımları için uğraştıklarına tanık olmak lazım.Bana orada yaklaşık 2500 köpeğin olduğunu söylemişti.Herşeye rağmen bazı koşulları yerine getirmeden rastgele hayvan verilmeyen İstanbulda ki tek barınak.Bir köpek alabilmek için Sizin o evsafta olduğunuza inanmaları gerek.
Düşünüyorum da Sedat , acaba burası için GEZENBİLİR olarak ne yapabiliriz ?

http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/

Nadir abi, ne yapabileceğimizi bizden iyi Meral hanım bilebilir sanırım? Eksikleri veya ihtiyaç duydukları konuları bilmek lazım ki biz de yapıp yapamayacaklarımızı bilelim. Bence 14 Nisan'dan sonra müsait bir zamanımızda gidip görüşelim derim?

Ayrıca çok uzun zamandır Migros'un alışveriş sitesi www.kangurum.com 'da hayvan barınakları için kampanya var. Dilediğiniz barınağa dilediğinizi ürün için ödeme yapıyorsunuz, Migros ücretsiz nakliyesini yapıyor...

Yedikule Hayvan Barınağı için;
http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/donationProducts.do?donationinstituteid=3

Diğer tüm barınaklar için;
http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/donationsAnimal.do

Deniz, duyarlılığından dolayı kutluyorum seni. Paylaşım için teşekkürler.

onların gercekten sadace sıcak bi yvaya ihtiyaçları var binlerce usd veren hayvan satınalan insanlar ki orda gördügüm çogu hayvanlar gerçekten çok kıymetli hayvanlar egitimli olanlar var. onlar şanslı olanlar ama çöp konteynırlarındn beslenen hayvanlarda var
saglık sız ortamlarda yaşayanlara göre bu barınak 1 sınıf gerçekten meral hanım gerçekten çok fedakarlıklar yapıyo bu sayede ayaktalar zaten

benim tek temennim eger bir hayvan edinecek imkanımız varsa önce barınaklarda araştırılmalı süsköpeklerinden koruma köpeklerine dek bulunur buralarda hem bir hayvana sevgi ve yuva kazandırılmış olur hemde barınakların yükü hafiflemiş olur bu sayede.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,114
Kayıtlı Üye Sayımız
167,019
Kaydolan Son Üyemiz
Nilay Gündüz

Çevrimiçi üyeler