Yeni aracım vx100

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozgursenyurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 164
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,956

Etiketler

Ynt: Yeni aracım vx100

vx 100 ün Amerikadan yeni zenonlu farları geldi hafta sonu takacağız inşallah. :smiley: :smiley:

100_6950.jpg

100_6951.jpg

100_6952.jpg

100_6953.jpg

Bence cooook guzel olacak gule gule kullanin ,hangi siteden buldunuz?, gumruge takildimi bilgilendirirseniz sevinirim.

Maaşallah çok güzel oluyor Allah nazardan korusun.STT'ler de inanılmaz yakışmış.Konunun tamamını bir solukta okumaya çalıştım ama gözden mi kaçırdım? Özgür bey lastik ebatları ve konulan parçaların maliyaetleri hakkında biraz bilgi verirseniz;bizim gibi sizlerin izinden gitmek isteyenlere biraz kılavuz olur. Bol çamurlu günler olsun.

Özgür bey görsel olarak çok güzel duruyor..

Peki aydınlatma olarak ne kadar farkediyor..

serkan_bes' Alıntı:
Maaşallah çok güzel oluyor Allah nazardan korusun.STT'ler de inanılmaz yakışmış.Konunun tamamını bir solukta okumaya çalıştım ama gözden mi kaçırdım? Özgür bey lastik ebatları ve konulan parçaların maliyaetleri hakkında biraz bilgi verirseniz;bizim gibi sizlerin izinden gitmek isteyenlere biraz kılavuz olur. Bol çamurlu günler olsun.
serkan bey lastik ebatları 285x75x16 spacer takmadan kullanılabilecek en yüksek ebat bu....
aracın üzerine yapılanların toplam maliyeti yanılmıyorsam LPG kiti hariç 6000tl civarında olması lazım...

Özgür Bey Merhabalar,

Uzun zamandır ebayda baktığım farları almışsınız. Çok merak ettiğim iki konu vardı. Farların aydınlatması ve araçta duruşuydu. Araçta çok güzel durmuşlar hayırlı olsun güle güle kullanın. Bir kaç sorum olacak. Farlar orjinalleri gibi cam mı? yoksa plastik mi? Gece kullanımda aydınlatmaları nasıl? Uzun kısa ampüllerinin üst tarafında bulunan yerde gündüz farı (sanki led olan bir bölüm var gibi) olarak kullanılabilecek gibi gözüküyor. Tahmin ettiğim gibi bir aydınlatması varmı? Ve hangi tip ampül kullanıyorlar orjinal ampüller gibi hb4 mü yoksa h1 h7 gibi mi?

Benim aracın önceki sahibi makam arabası olarak kullanmış farların alt aynalarını kesip (katledip) çakar lamba takmışlar. Far aynalarının içine bayağı toz girmiş bazen şehir içinde farları yaktım mı ? yakmadım mı? anlayamıyorum. Yani iki ön fara ihtiyacım var toyota servisi iki fara yaklasık 1600 tl gibi bir rakam söylüyor. Bende ebaydan araştırıyordum hem fiyat hemde görünüşünü beğendiğim farları siz almışsınız. :smiley:)) Size bu kadar çok soru sormamın nedeni budur kusura bakmayın.

Eklediğiniz fotoğraflardan en üsttekinde; aracınızın arka farlarının üstünde sanırım bir menteşe gördüm. Bu bir arka teker taşıyıcısının menteşesi gibi geldi bana. Bende arka tekerlek taşıyıcısı düşündüm ama servis direkt araca monte edilen menteşelerin montaj yerlerinden problem yaratabilir dedi. Sizde bir problem oldumu? Nerden aldınız ve ne kadara mal oldu?

Şimdiden teşekkür ederim

Arda bey aydınlatması çok mükemmel değil Ama eskisinden %30 daha iyi aydınlatıyor.Ebay de zenon kiti olan bir de olmayan model var dı ben gümrükte sıkıntı olur diye zenonsuz alıp burada aldığım bir zenon kitini taktım.Farın üzerinde let gibi birsey var bunlar parklarla yanıyor ve aydınlatmada hiç bir işe yaramıyor sadece görselliği var. Şunu da belirtiyim orjinal farı gibi yuvasına rahat oturmuyor çaurluklarada siyallerin olduğu yerde belli belirsiz bir açıklık kalıyor...
İstepme taşıyıcıya gelince Antalyadan ahmet abiden aldım...bunu ayrıca huma otodanda alabilirsiniz.sert çukura girince ses yapıyor onun dışında sıkıntı yok....

Özgür bey hayırlı olsun ;D

Bende daha önce 80 kasa Toyotama bu tarz far almıştım,size tavsiyem farın çerçeve kenarlarına ve arka ampul kapağına yalıtım-izole gibi bişey yaptırın aksi halde içi buhar hatta su bile olabiliyor. ;)

Arda bey size de tavsiyem Huma otodaki taşıyıcıyı alın. Bende Antalya Ahmet ustadan ilk alanlardanım, memnunum ama Huma otonunki daha iyi, takan arkadaşlarımızın aracını kullandım, Özgür beyin dediği gibi hiç ses yok, bizimkisi modifiye etmemize rağmen çukurlarda ses yapıyor. ;D

Huma oto getirtmeden önce bu projeyi başlatan ve sağolsun beni kırmayıp yapan Ahmet usta birkaç eksiği iş yoğunluğundan tamamlayamadı,bizde öyle kuzu kuzu bekleyip idare ediyoruz ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR