Yeni Cj Alıyorum/Aldım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oziiron Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,808

Etiketler

Ynt: Yeni Cj Alıyorum/Aldım

Kendin topladığın zaman bilirsin arabanın neresine ne yaptığını.Tek avantajı burda bu işin.
Bir örnek vereyim

Nam-ı diğer Beter böcek.
İlk aldığımızda böyleydi. :smiley:
Resim28.png

Resim24.png

Uzun uğraşlar sonunda bu hale geldi.

P1080819.png

genel5.png

Aracı 1000 TL ye aldık.Şu ana kadar 23.000 TL harcandı.Hala 5000-6000 TL istiyor.Kaporta ve boya işini 2500 e hallettik.Motor hiç ellenmedi.Keçesinden rulmanına kadar herşey değişti mekaniği 10 numara oldu.Bu iş dipsiz kuyu misalidir.Sonu yok.
Bence yapılmışını almak,yeniden yapmaktan daha mantıklı.

cj yi alıp kendi emegimi harcamak istiyorum herşyini kendin yapıp bunu ben ayaga kaldırdım demek istiyorum ve ileride sefasını sürmeyi istiyorum
anladımki çok illet bi hastalık adamın rüyalarına dahi giriyor :smiley:

toplanmış bir aracı alırsab parça konusunda daha ucuza gelir mesela
toplanmamıs bir cj alsan
araç en az 6500
tente 2500
lastik jant 1500--2500 arası
hidrolik direksiyon 1000
krom istersen 2500 civarı
yani hiç bir şey yapmayıp bunları alsan 15000'ini geçer
ama üzerinde bunların hatta daha fazlasının olduğu orta halli bir cj alsan 12000 13000 e bulunabilir. sen yine aracı dağıt topla kafana göre renk ver istediğin kadar yükselt ne istiyosan yap.
sen toplarken kullanacağın parçaları arabayla beraber aldığını düşün ;)

ben 5 yıldır cj kullanıyorum kendim topladım çok uğraştım ve çok harcadım. Şimdi satıp tekrar cj alıcak olsam kesinlikle sana tavsiye ettiğim şekilde yapardım.
ama sen illa kendim sıfırdan yapıcam diyorsan piyasayı çok iyi araştır derim. parça fiyatlarına falan bak sonradan süpriz olmasın

CJ'de en çok parayı aldığın malzemeler tutuyor zaten. İşçilik 20-30 TL. Vinç, Kilit, yükseltme, orjinal konforlu makaslar (kamyonet makaslarından bahsetmiyorum!), lastik, porya, jant, diskler, elektronik ateşleme, tente, hi-jack, far, CD calar, vs. hepsi ayrı ayrı para. Bence bunları zaten alıp masraf yapmış birisinin hazır arabasını alıp, her parçasını söküp temizleyip tekrar yapmak en mantıklısı. Hem emeğini harcamış olursun, arabayı sıfır gibi yaparsın, neresinde ne var bilir, yenilersin, hem de bu parçaların hiçbirisine ayrı para harcamazsın. Dikkat edersen CJ alıp ta bir süre para harcamış olan herkes (ben de dahil) aynı şeyi tavsiye ediyor. Ben de şahsen 15.000 USD'a toplanmış arabayı 2 sene satamamış birisinden artık bıktığı bir sırada 8.000 TL'ye aldım, üstüne 15-20.000 TL harcadım, 8.000 TL'ye sattım. Sermayeyi arabaya her gömüşümde sahibinden.com'a bakıp tertemiz toplanmış arabaları 15.000 TL'ye gördüğümde kendi kendime kızıyordum, niye satıp ta böylesini almıyorum diye...

her cj saibinin akıbeti budur bu tutku parayla ölçülmez bence
harcanan emek zaten cabasıdır sanayide sabahlamayı yaşamayan bilmez dünya para verip aldıgın kıyafetlerin yaglandıgını giyilmiyecek hale geldigini farketmessin bile oziirıon arkadaşımız yaşayarak ögrenmek tecrube kazanmak güzel

öncelikle araç fiyatı yanında ekipman ve parça fiyatlarından başlamanızı tevsiye ederim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR