Yeni Defender Geliyor...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olcaykarakaya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,671

olcaykarakaya

Yeni Dacia Duster Laureate 110 bg 4x4
Yer
İzmir
2013 yeni Land Rover Defender
61 yıldır yollarda olan Land Rover modeli Defender bir kez daha yenileniyor ve modernize ediliyor.

En son 1983 yılında kasa değişikliğine uğrayan Land Rover Defender, 2013 yılında yeni yüzüyle aramızda olacak. Geçen yıllar içinde Türkiye dahil pek çok ülkenin ordusunda bile görev yapan, arazi kabiliyeti efsaneleşen Defender, mevcut haliyle değişen standartları karşılayamıyordu. Sıkılaşan emisyon kuralları ve yaya güvenliği standartlarını karşılaması için geliştirilen aracın, çekirdeğindeki arazi çocuğu özellikleriniyse yitirmeyeceği açıklanıyor. Land Rover cephesinden alınan haberlere göre yeni Defender, daha dayanıklı ve daha kullanışlı olacak.

http://www.otomobilal.com/Haber/1_manset/408_2013_yeni_land_rover_defender

Etiketler

Ynt: Yeni Defender Geliyor...

Off_Road' Alıntı:
Merhaba asagida verdiginiz link calismiyor ... belki gecici calismiyordur tekrar denerim ..
Selam
Merhaba şu an linkte sorun yok.Gerçi linkte buraya yazdıklarımdan farklı birşeyler yok.
İnsan keşke sayfalar boyunca yeni defenderden bahsetsinler diyor ama sadece birkaç satır yazmışlar. ???

Şimdi merakta çatlarım ben yavv
acaba nasıl bişey olacak pilastik tamponlardan falan bahsediliyor ve burun kısmı birazdaha küçülecek miş

Sonuçta freelander, disco4 ve RR varken bu aracı şehir aracı yapmazlar diye umuyorum. Eskisinin kötü yönler,(pek yok ama) düzelecektir bence.

tek endişem yaya güvenliği-kaza etkisini minimalize etme-euro standartları vs. nedenlerle aracın şehirlileşmesi! Malum sanal alemde dolaşan yeni nesil jeep ler ve yeni nesil fj serisi öyle araziye pek elverişli durmuyorlar.belki de aynı güç olduktan sonra bir şey farketmeyecek,sadece off-road modifikasyonu için daha fazla şey değişecek vb.Ya da tek bir spesifik durumu şöyle izah edeyim; abi o güzelim tamponları arabanın dizaynına göre yapıyorlar ama plastikten.ve sen bunu değiştirmeden arabayı araziye sokamaz durumda kalıyorsun gibi...

hele bir bekleyip görelim,şekli biraz yumuşadı diye arazi kabiliyeti niye değişsin,bence o sadece görsel etki
unimog unda yenileri yuvarlak hatlı,koca bombeli bir cam,ama arazi işlevi yine yerli yerinde ve bence bu halide bayağı estetik
hem biraz yuvarlatınca tabiki tadında, rüzgar direnci biraz azalacağından dolayı yakış azalır,mesela
selamlar

iyileştirme olacağı kesin arazi kalibiliyeti ve nasibini alırsa 10 numara olur
20 sene sonra devletimiz satar bizde kullanır görürüz ;D

Görsel olarak pek değişmesine gerek yok bu hali oldukça güzel ama bence içini az daha lüks ve ergonomik hale getirmeleri lazımr... Mercedes G nasıl ki ufak makyajlarla güzelleşiyor nasıl ki içinde ki kalite her makyajda artıyor ancak arazisinden bırakın kaybetmeyi git gide güçleniyor defender'da bence her zaman öyle olaraktır.

Aslında hala discovery ve range rover bile arazide krallık mücadelisi veren araçlar... Bence land rover hiç bir zaman arazide ki ismini başka isme bırakmak istemez :smiley:

Kocaaaa İş makinasını 4x4 cadde ciplerine çevirmesinlerde...

Gerçi çevirselerde fark etmez biz yine 87 modelini alıp Modifiye eder kullanırız... ;D ;D ;D

ustaoglu' Alıntı:
Görsel olarak pek değişmesine gerek yok bu hali oldukça güzel ama bence içini az daha lüks ve ergonomik hale getirmeleri lazımr... Mercedes G nasıl ki ufak makyajlarla güzelleşiyor nasıl ki içinde ki kalite her makyajda artıyor ancak arazisinden bırakın kaybetmeyi git gide güçleniyor defender'da bence her zaman öyle olaraktır.

Aslında hala discovery ve range rover bile arazide krallık mücadelisi veren araçlar... Bence land rover hiç bir zaman arazide ki ismini başka isme bırakmak istemez :smiley:
Bu defenderleri görmediniz galiba :smiley: 2009 model

fire_051_cd0c.png

land_rover_defender_fire_ice_02.png

fire_064_6727.png

Yunus bey 2009 larını da biliyorum ancak içine bindiğinizde 2009 model G konforu ve kalitesi yok... Yani kalitesini geçtim en azından kapı panzotunda düzgün bir şekilde kol dayama olabilir yada otomatik dijital klima yada bir navigasyon. Ayrıca otomatik vites opsiyonunun olmayışıda büyük bir eksiklik. Tabii kimimiz için bu önemli olmaya bilir ancak ben böyle biraz kılım ve ince ayrıntılara takılıyorum :smiley: Yani arazideki başarısından hiç birşey kaybetmeden günlük kullanıma biraz daha uygun hale getirilebilir... Demek istediğim bu :smiley:

ustaoglu' Alıntı:
Yunus bey 2009 larını da biliyorum ancak içine bindiğinizde 2009 model G konforu ve kalitesi yok... Yani kalitesini geçtim en azından kapı panzotunda düzgün bir şekilde kol dayama olabilir yada otomatik dijital klima yada bir navigasyon. Ayrıca otomatik vites opsiyonunun olmayışıda büyük bir eksiklik. Tabii kimimiz için bu önemli olmaya bilir ancak ben böyle biraz kılım ve ince ayrıntılara takılıyorum :smiley: Yani arazideki başarısından hiç birşey kaybetmeden günlük kullanıma biraz daha uygun hale getirilebilir... Demek istediğim bu :smiley:

Konfor la defender biraz ters köşe olmuş. :smiley:

Söylediklerinizin çoğu elektronik ekipman bunların aracın üzerinde gelmesi gerektiğinde dezavantaj olabilir.
zaten o yüzden aynı marka farklı sınıf araçlar üretiliyor. Temel prensip minimum elektronik minimum baş ağrısı. :smiley:

ustaoglu' Alıntı:
.........Yani kalitesini geçtim en azından kapı panzotunda düzgün bir şekilde kol dayama olabilir ........

Sol kol zaten kapıya yapışık, camı da açınca kapının kendisi kol dayama oluyor ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR