Yeni (Eski) Toyota Landcruiser'ımı Aldım...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,395

umutcelikel

No pain no gain...
Yer
Ankara
Web
landroverseries3umutcelikel.blogspot.com
Arkadaşlar,

Dün sabahın köründe Özkaymak Turizm + Dolmuş ile Konya-Beyşehir'e giderek kaç aydır kafayı taktığım yeni aracımı aldım:smiley:))))

Araç 1987 Toyota Landcruiser BJ60. Motor 3.4 lt. 4 silindir düz ve mekanik dizel. 278.000 km.de. Bu motor vaktinde Hino Industries tarafından Toyotaya yapılmış, 98 Hp gücünde, torku yüksek, peformansı az ve dünyanın en uzun ömürlü motorlarından biri. Örnek vermek gerekirse triger kayışı veya zinciri yok. Dişli sistemi var. Bu modifiyeli V8 Amerikanlarda yan sanayi olarak kullanılır, gevşeme, kopma, ayar değişimi vs olmaz...Neyse, manuel 5 ileri şanzıman ve sanayi ağzıyla profesyonel arazi şanzımanı denilen, yüksek devir 4 çekere düğme ile her hızda geçebilen arazi şanzımanı var. L4'e kol ile geçiliyor. Fabrika çıkışı yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon ve klima var. Merkezi kilit ve alarm var. Arka koltuklar ayrı ayrı yatarak manyak bir alan ortaya çıkabiliyor.

Araca esas kafayı takma sebebim kasası. İnanılmaz ama ilk günkü kırmızı boyası ve yan stickerları duruyor aracın.(Kırmızı olsun 50 kuruş fazla olsun) Gram çürük yok. Tavan ve özellikle taban döşemesi mükemmel ötesi. Özellikle su geçirmez vinil taban döşemesini görmenizi isterim:smiley:)))

Sattığım 92 Hilux ile karşılaştırmak gerekirse oturumu, gidişi, izolasyonu (motor daha gürültülü olmasına rağmen) daha iyi. Motordan ve aracın ağırlığından ötürü (2200 kg) daha hantal. sabit hız gidişi daha iyi ancak rampalarda daha çabuk bayılıyor. Tüketimi tabi ki Hilux'tan daha yüksek ancak tam veri yok elimde. Muhtemelen 13-14 lt ucuz motorin yakacak 100 km.de.

Yapılacak işler:
-Çatlak ön cam değişecek, 100 TL civarına buldum.
-Koltuk döşemeleri orjinaline yakın şeklinde yapılacak.
-Makas kavisi arttırılarak ve makas küpeleri uzatılarak 6-7 cm yükseltilecek.
-İptal edilen orjinal çift akü sistemi 1 akü daha alınarak eski haline gelecek.
-Uyduruk çelik jantlar (15x6 falandır herhalde) jantçıda 15x8 veya 9 yapılacak ve beyaza boyanacak)
-Muhtemelen 33 inç lastik takılacak. Umarım diferansiyel oranları ile oynamamı gerektirecek kadar performansı düşürmez.
-Portbagaj yapılacak.
-Ön tampona bull bar yapılıp 6 tonluk vinç monte edilecek.
-Güzel bir USB li müzik seti takılacak, muhtemelen Sony.
-Telsiz takılacak.
-İleride para durumuna göre arkaya veya öne ve arkaya diferansiyel kilidi takılacak.
-Safari şnorkel takılacak.

Yani 17.000 TL'ye aldığım araç bana yine 30.000 TL'ye malolacak:smiley:)))))))))

Etiketler

Ynt: Yeni (Eski) Toyota Landcruiser'ımı Aldım...

hayırlı olsun.anlatımınızdan ben bile hasta oldum araca :D fotoları bekliyoruz

aldığınız araç bumu ???

http://www.sahibinden.com/tarihi_land_cruiser_le_yazin-15WQQaXQQ13215438WQQpXQQdisplayitem

ilandaki fiyat çok güzelmiş

mkb1907' Alıntı:
aldığınız araç bumu ???

http://www.sahibinden.com/tarihi_land_cruiser_le_yazin-15WQQaXQQ13215438WQQpXQQdisplayitem

ilandaki fiyat çok güzelmiş
Evet bu araç...Sahibi birkaç olur olmaz mesaj yazanla takışmış, gıcıklığına satınca fiyatı arttırdı...Hak vermiyor da değilim, bana da çok salakça şeyler yazanlar olmuştu...İnternette cesaret geliyor malesef insanlara...

Umut kardeşim hayırlı olsun, değere değer katmaya devam anlaşılan.....:smiley:

çok selamlar.
Mesut

Umut bey hayırlı olsun,
benim ilk günden beri dikkatimi çeken bir araçtı,
kaportası ve sticker'ları itibariyle çok temiz olduğu
belli, bana göre kaporta önemlidir,
motor ne olursa olsun, çünkü yapılabilir... ;)

Güle güle kullanın...

umutcelikel' Alıntı:
Evet bu araç...Sahibi birkaç olur olmaz mesaj yazanla takışmış, gıcıklığına satınca fiyatı arttırdı...Hak vermiyor da değilim, bana da çok salakça şeyler yazanlar olmuştu...İnternette cesaret geliyor malesef insanlara...

hayırlı olsun. ben de şaşırdım 42 000 i görünce. gerçekten küfür gibi teklifler geliyor bazen

Umut hayırlı uğurlu olsun çok sevindim, güle güle ve sağlıkla kullan :smiley:

umut abı hayırlı olsun sonunda almıssın gule gule kullan duzceye hazıranda gelıyomusun

hayırlı olsun güle güle kullanın güzel araç almışsınız iyi araçlar böyle nette çok takılıyor fiyat ucuz olunca millet şüpeleniyor benim araçlarda böyle uzun süre takılmıştı ama şimdi alanlar telefonla arayıp teşekkür ediyorlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR