Yeni Motor Yaptırmanın Artıları ve Eksileri Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan coskunefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,011
Ynt: Yeni Motor Yaptırmanın Artıları ve Eksileri Hakkında

olasiliksiz' Alıntı:
Motorun en büyük düşmanı olan hararet otomatik vitesin de en büyük düşmanı da o yüzden.
İngilizce forumları/siteleri takip ederseniz karavan çekenlerin otomatik vites yağı için ilave soğutucu yaptırdığını görürsünüz.
Türkiye'de pek bilnen bir konu değil çünkü ne karavan ne de otomatik vites o kadar yaygın değil henüz.
vitaraların otomatik şanzımanları sulu radyatör vasıtasıyla soğutuluyor zaten ingilizce veya diğer dillerdeki sitelere gitmenize bile gerek yok binlerce ton yük çeker trenlerin şanzımanlarını incelerseniz onlarında otm olduğunu ve radyatörle soğutulduğunu görebilirsiniz

Etiketler

coskunefe' Alıntı:
Motoru sıfır şekilde yeni yapılmış bu araç ilerde sorun açarbilirmi veya ne gibi sorunlar açar.Sizce bu araç nasıl böyle bir araç düşünüyorum değerli görüşlerinizi bekliyorum.

http://www.araba.com/3124593/Suzuki%20Vitara
şöyleki,ben 6 ay önce bmw 7,30 uma motor yaptırdım.usta abi bu araca binecekmisin satacakmısın diye sordu.hayırdır dediğimde 1200 e de çıkar 3000 de çıkar dedi.bende 3000 olsun dedim.zira öbürü hileye giriyordu.şimdi ise vitarama motor yaptırıyorum.alırken iki ustaya baktırdım iyi dediler(ya işin erbabı değillerdi yada bilerek.günahları başlarına) var gerisini sen düşün derim.hani derlerya kaderde varsa üzülmek,neye yarar büzüşmek.

vitaraların otomatik şanzımanları sulu radyatör vasıtasıyla soğutuluyor zaten ingilizce veya diğer dillerdeki sitelere gitmenize bile gerek yok binlerce ton yük çeker trenlerin şanzımanlarını incelerseniz onlarında otm olduğunu ve radyatörle soğutulduğunu görebilirsiniz

Yeterince soğuyorsa sorun çıkmaz. Radyatörle soğutuluyor olması yeterince soğuduğu anlamına gelebilir de gelmeyebilir de o konuda bir bilgim yok.

Bi sitede şanzıman yağının sıcaklığı ile ömrü arasındaki ilişkiyi gösteren bir grafik vardı onu bulabilirsem buraya yazarım adresi. Herhalde normal çalışma sıcaklığı o grafiğin alt seviyeleri civarında birşeydir.

Burada konuyu biraz anlatmışlar. Grafik yok ama bir tablo var.

http://www.digi-panel.com/trannyoil.htm

175 derece (Santigrat değil Fahrenheight) de 100 bin mil dayanan yağ 295 derecede 1500 mil dayanıyor.

En dipteki nota dikkat edin, buraya copy paste yaptım:

"Note: Transmission oil and filter should always be changed more frequently when driving with heavy loads (RVs), typically at least every 25,000 mile intervals, since converter outlet temperatures then normally far exceed the ideal 175° F."

Ağır yük çekerken şanzıman yağını daha sık değirtirmelisiniz çünkü normal çalışma sıcaklığı olan 175-200 derece F'ın aşırı üzerine çıkar diyor. Belirttikleri 25bin mil de km'ye çevirirseniz 40 bin km yapar.

Bu arada belirtmedikleri bir durum var ki o da şanzıman yağı değiştirirken bir miktar yağın şanzımanın içinde kaldığı tamamını değiştirilmesine imkan olmadığı durumu. Yağ değiştirme tavsiyeleri buna göre veriliyor. Bu nedenle şanzıman içine yanlış yağ koydulduysa uygulanan başka bir prosedür var "flushing" denen. Şanzıman özel bir makineye bağlanıp ters yönde yağ akışı sağlanarak içindeki tüm yağ boşaltılır. Normalde yapılmaması gereken çok tehlikeli bir işlem ancak mecbur kalındığında tavsiye edilir çünkü şanzıman içindeki bir takım tortuları bulundukları yerden koparıp başka yerlere taşır ve oralarda tıkanmalara ve başka problemlere sebep olabilir. Motorlarda zaman zaman uygulanan ve aynı şekilde ciddi zararlar verebilen "carbon clean" uygulamasına benziyor. O da eski motorlara uygulanırsa sonuç bir süre sonra felaket olur.

sahin05' Alıntı:
samsunda otomatikçide var numarası eğer değişmediyse 0542 437 23 29 çok güzel işçilikleri var ne sorazsanız alçak gönüllülükle cevaplıyorlar fiyatlarıda çok uygun
Verdiğiniz billgiler içi çok teşekkürler.Benim şuanda otomatik vites brodwayım var 96 model olursa bu araçla takas etmeyi düşünüyorum.O tomotik vites ile ilgili daha önce şöyle bir olay geldi başıma.Rezistans lambasına benzer bir ışık yandı ilk önce elektirikcilere gittim hepsi rezisntans dedi.Yanlız araba düz yolda gidiyor rampaya gelince yığılıp kalıyordu arabanın vites atmadığını fark ettim.Şanzımandaydı sorun bizim burada şanzımandan anlayan olamadığından internetten bakıp istanbulda bir kaç ustaya telefon ettim birisi şanzımanı sök gönder dedi,diğeri ise ben daha lamba yandığını söylemeden hatanın nerde olduğunu söyledi.Gititiğim ustalar hiç birisi çözemedi sorunu sonra Trabzona gittim orda bir otomotik şanzıman ustası sadece bir sigortayı değiştirerek hatayı düzeltti.

merhabalar.en azından vitara alacakların aklında bulunsun.
antifiriz olup olmadığına mutlaka bakın.radyatör suyunda yağlanma varmı bakın.yağ çubuğuna bakın krem gibi tortulanma varmı bakın.eğer bu dediklerim varsa conta yanık veya çatlak olabilir.çatlak varsa sorun büyüktür.klimasına bakın.sessiz bir şekilde çalişması lazım.farkedilir sesle çalışıyorsa arıza geliyorum der.aracı 1 veya2 dakika rolentide çalıştırın ve birden gaza ani bir şekilde sonuna kadar basın bunu yaparken eğer egzostran mavi bir duman çıkyorsa mutlaka iyi bir ustaya gösterin.en kötü senaryo motor artık ömrünü tamamlamıştır..
aracın arka kısmını yerden kesin 4x4 konumuna getirip vitese takın ve biraz herket ettirmeye çalışın araç ilerlemek isterse sorun yoktur.ön poryaların durumuna mutlaka tek tek kontrol edin.orjinali otomatiktir.zaten üzerinde yazar.ama yinede siz eğer imkanınız varsa servisine götürüp detaylı inceleme yaptırın veya iyi bir ustaya gösterin.daha sayacak bir sürü detay var ama bunlar en önemlisidir.
parça fiyatları diğer markaların biraz altındadır.saygılar.

not her yerde ustaya goturmeyın nt benım bulundugum sehırde erzurumda yetkılı servıs aracın genelbakımı yag yag fıltresı hava fıltresı degısmı harıc hıcbır tamırını yapamıyrmus pasalar trabzona ylluyorlar elektrnık ve mekanık arızaları

Ben de çok duydum motor rektefiyesi için dışarı iş yaptıran yetkili servisi. Bazı şeyler alet edavat uzmanlık işi. Her yetkili servis gerekli yatırımı yapmıyor dışarı yaptırıyor faturanın üzerine kendi kar payını ekliyor ve "yetkili servis garantisi" sunuyor ;D

coskunefe' Alıntı:
Verdiğiniz billgiler içi çok teşekkürler.Benim şuanda otomatik vites brodwayım var 96 model olursa bu araçla takas etmeyi düşünüyorum.O tomotik vites ile ilgili daha önce şöyle bir olay geldi başıma.Rezistans lambasına benzer bir ışık yandı ilk önce elektirikcilere gittim hepsi rezisntans dedi.Yanlız araba düz yolda gidiyor rampaya gelince yığılıp kalıyordu arabanın vites atmadığını fark ettim.Şanzımandaydı sorun bizim burada şanzımandan anlayan olamadığından internetten bakıp istanbulda bir kaç ustaya telefon ettim birisi şanzımanı sök gönder dedi,diğeri ise ben daha lamba yandığını söylemeden hatanın nerde olduğunu söyledi.Gititiğim ustalar hiç birisi çözemedi sorunu sonra Trabzona gittim orda bir otomotik şanzıman ustası sadece bir sigortayı değiştirerek hatayı düzeltti.

Kimdi bu trabzondaki otomatik şanzıman ustası ?

trabzonda adnan usta varmıs mekanıkte tum arabaların duayenı dıyolar tanımıyorum ama ununu cok duydum o olabılırmıı?*************

Benim de buna benzer bir derdim var. ;D

İlgilenirseniz; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60891.0

Sayın Hudev bakılması gerekkenlerin çoğunu yazmışsınız ilginize ve alakanıza teşekkür ederim.Telefondan öğrendiğime göre araç Samsuna giderken su hortumu patlamış nasıl olduysa hararet yapıp conta yakmış.Hasar buyuk olduki motoro sıfır yaptırmışlar yinede anlayan çok iyi bir ustaya baktırmak gerekli tabiki.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR