Yeni Offroadcuyum Tavsiyeleriniz Altın Niteliğinde

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Betulakın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 330
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,043

Etiketler









2-3 sene önce olsa bu bütçe ile bir şeyler yapma şansınız olurdu.
şu an ise aracı bile alamazsınız, hadi aldınız masrafları, teknik donanımları vs 5-10 tutar..
görsel eklediğiniz dolap bile 1-2 bin tutar. araç eski olduğu için off road sonrası illa ki sanayiye uğrar.

kendi aracınız tahminimce 4*2, eğer öyle ise zaten SUV tarzı şehir aracı.
4x4 olan olsa bile arazi şanzumanı olmadığı için kamp / kır gezilerinde iş yapar.

şimdi ya bu bütçeye kendinizi hiç riske atmayıp önümüzdeki sene için para biriktirip off road lara yolcu olarak katılıp tecrübe edineceksiniz ya da aracı satıp uygun bir araç alacaksınız. bunun başka bir seçeneği yok, eğer size birisi 20 binlik bütçeye araç bulur, gerekli tadilatları yapar ve bu araçla dağ tepe gezersin, masraf da çıkarmaz diyorsa net yalan söylüyordur...
Mesela şu 2 ilan nasıl anlaştık sayılır
Özel Renkli Samurai Jeep
İlan No: 745490809
Suzuki / SJ / Samurai / Özel Renkli Samurai Jeep sahibinden.comda - 745490809
ACİKLAMAYI OKUYUN
İlan No: 720085195
Suzuki / SJ / Samurai / ACİKLAMAYI OKUYUN sahibinden.comda - 720085195
 

Arkadaşlar gayet güzel konulara dikkatinizi çekmişler. Ayrıca verilen linkte Samurai ve Niva ile ilgili bazı önemli detaylar da paylaşılmış. Örneğin Niva'nın monokok şase iken Samurai'nin merdiven şase olması gibi. Dar bütçe ile offroad yapmamak, para biriktirip gelecek sene offroad aracı almak gibi.

Şimdi sorulara cevap verelim, normalde long ile normal Samurai arasında motor şanzıman farkı yoktur. Ancak arada bazı dizel motorlu olan long ithali tek tük yapılmış. Sonradan bazı yetenekli arkadaşlar motor değiştirmiş olabiliyor. Derken hiç ummadığınız bir model karşınıza çıkabiliyor. Normalde yok deyip kestirip atamayız.

Parça pahalı konusuna gelirsek evet Niva bu piyasada en ucuz parçalara sahip araçtır. O oranda da sert kullanıldığı takdirde sanayiye en çok düşen araç olması bu yüzdendir. Diğeri Japon olduğu için parçaları daha sağlamdır. Aynı şartlarda kullanıldığında daha az sanayiye uğrar. Elbette burada parçaların daha sağlam olanları, daha kaliteli olanları konusu devreye girer. Her ikisinde de ucuz yan sanayi veya orjinal ya da orjinalden sağlam yapılmış parçalar veya ilaveler bulmak ta mümkündür.

Sponsor olayını, o arkadaşın yazdığını ben de okuduğum için ne alaka anlayamadım dedim zaten. Reklam vermek isteyen ve sizin tanıdığınız bir satıcı mı var? Veya siz aranan meşhur bir sürücü müsünüz? vs vs Neyse kısa keselim.

Sonuç, bütçeniz ancak Niva ile örtüşüyor. Sonrasında arazide her türlü sorunsuzluk için tecrübeli olmak gerekiyor. İlerleyen günlerde ancak tecrübe kazanacağınıza göre, bir yerden de başlamak istiyorsanız, çoğu sanayide geçecek bir macera veya bütçenin daha fazla ayrılması gereken bir durum söz konusu. Ya gözünüzü kapatıp bu işe dalacaksınız ya da şimdilik yancı kalıp, daha fazla bütçe oluncaya kadar bekleyeceksiniz. Tercih sizin. Şu aracı aldım, olmadı yapamadım, elimde kalır mı derseniz, üç beş aşağı verilir, her araç sonuçta satılır. Olmazsa zarar ettim değil, tecrübe kazandım dersiniz. İyi geceler.
Şimdi bende yedek parça sitelerine baktım örneğin samurai ve niva nın şanzumanı parçaları arasında 10 -20 tl lik bir fark var çoğu parçada da böyle sanki bilemedim şimdi siteler mi yanlış acaba
 



Selam mesajınızı yeni gördüm tarafımca 3 yıldır bir sj410 kullanıcısıyım arazide gayet güzel ve tamiri kolay. Lada niva ya nazaran daha yüksekte biliyorsunuz daha fazla modifiye edebiliyor sunuz zevk meselesi lada da güzeldir içi geniştir ama tabandan çürümeye başladımı bitti o araçla. Biraz yüksekte olmak istiyorum diyor sanız samuyu tercih edin sürekli bozulurmu derseniz düzgün kullanımda kolay kolay bozanı görmedim ha yan yatar duvara çarpar ne bilim yüksekten atlar sanız bozarsınız ama bunları lada ile denemeyin parça konusunda bir çok alternatif var eğer 2 araç olacak diyorsanız tavsiye edebilirim dilerseniz üstünü bile açar yazlık kullana bilirsiniz zaten motor kısmını düşünmeyin Şahin motoru var çoğunda parçaları muazzam.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Özel Renkli Samurai Jeep
İlan No: 745490809
Suzuki / SJ / Samurai / Özel Renkli Samurai Jeep sahibinden.comda - 745490809
ACİKLAMAYI OKUYUN
İlan No: 720085195
Suzuki / SJ / Samurai / ACİKLAMAYI OKUYUN sahibinden.comda - 720085195
bu ili ilandan hangisi yada başka ilanda olur
 



çok sağolasın , bana değil konuyu açan @Betulakın a lazım , arkadaş offroad virüsü kapmış :smiley: :smiley: sen yine hesaplı denk gelirse paylaş ilgilenenlere faydası olur , selamlar
Aynen öyle sürekli 2 araç karşılaştırma videoları izliyorum birde jeep c 5 kalitesine acaba hangisi daha yakın yani arkadaşlarımda olanlar var geride kalmak istemem :smiley:
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,441
Mesajlar
1,518,000
Kayıtlı Üye Sayımız
172,098
Kaydolan Son Üyemiz
mesut44dg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst