klorr
Ramazan Çetin
Bulunur 3 ay önce görmüştüm ilan larda ki var Dı
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hahahaha konuşuyoz işte y ne güzelBu arada konuyu açan üye gitti , başlık başa kaldı
Hahahaha konuşuyoz işte y ne güzel
İlker abim attı linki samuyla ilgili soru soruyorlar diye geldimhaklısın uzun zamandır bende bu kadar aktif olamamıştım , dostlar ile olmak güzel ve keyifli
Aynen öyle bakarım ama senin için gene3 ay önce bütün araçlar hesaplı ve kabul edilebilir düzeyde idi , şu an 2. el piyasası saçma sapan vaziyette çok zor.
Aynen öyle bakarım ama senin için gene
Okudum çok sağolunSn. @Betulakın ,
Aşağıdaki linkteki konuyu lütfen okuyun , Nivadan Samu ya geçen bir arakadaş tarafından açılmış ve bilhassa size faydası olacak değerli bilgiler içeriyor. Sorularınızın cevapları burada.
Dağ Keçisi'nden Atom Karınca'ya :))
Mesela şu 2 ilan nasıl anlaştık sayılır2-3 sene önce olsa bu bütçe ile bir şeyler yapma şansınız olurdu.
şu an ise aracı bile alamazsınız, hadi aldınız masrafları, teknik donanımları vs 5-10 tutar..
görsel eklediğiniz dolap bile 1-2 bin tutar. araç eski olduğu için off road sonrası illa ki sanayiye uğrar.
kendi aracınız tahminimce 4*2, eğer öyle ise zaten SUV tarzı şehir aracı.
4x4 olan olsa bile arazi şanzumanı olmadığı için kamp / kır gezilerinde iş yapar.
şimdi ya bu bütçeye kendinizi hiç riske atmayıp önümüzdeki sene için para biriktirip off road lara yolcu olarak katılıp tecrübe edineceksiniz ya da aracı satıp uygun bir araç alacaksınız. bunun başka bir seçeneği yok, eğer size birisi 20 binlik bütçeye araç bulur, gerekli tadilatları yapar ve bu araçla dağ tepe gezersin, masraf da çıkarmaz diyorsa net yalan söylüyordur...
Şimdi bende yedek parça sitelerine baktım örneğin samurai ve niva nın şanzumanı parçaları arasında 10 -20 tl lik bir fark var çoğu parçada da böyle sanki bilemedim şimdi siteler mi yanlış acabaArkadaşlar gayet güzel konulara dikkatinizi çekmişler. Ayrıca verilen linkte Samurai ve Niva ile ilgili bazı önemli detaylar da paylaşılmış. Örneğin Niva'nın monokok şase iken Samurai'nin merdiven şase olması gibi. Dar bütçe ile offroad yapmamak, para biriktirip gelecek sene offroad aracı almak gibi.
Şimdi sorulara cevap verelim, normalde long ile normal Samurai arasında motor şanzıman farkı yoktur. Ancak arada bazı dizel motorlu olan long ithali tek tük yapılmış. Sonradan bazı yetenekli arkadaşlar motor değiştirmiş olabiliyor. Derken hiç ummadığınız bir model karşınıza çıkabiliyor. Normalde yok deyip kestirip atamayız.
Parça pahalı konusuna gelirsek evet Niva bu piyasada en ucuz parçalara sahip araçtır. O oranda da sert kullanıldığı takdirde sanayiye en çok düşen araç olması bu yüzdendir. Diğeri Japon olduğu için parçaları daha sağlamdır. Aynı şartlarda kullanıldığında daha az sanayiye uğrar. Elbette burada parçaların daha sağlam olanları, daha kaliteli olanları konusu devreye girer. Her ikisinde de ucuz yan sanayi veya orjinal ya da orjinalden sağlam yapılmış parçalar veya ilaveler bulmak ta mümkündür.
Sponsor olayını, o arkadaşın yazdığını ben de okuduğum için ne alaka anlayamadım dedim zaten. Reklam vermek isteyen ve sizin tanıdığınız bir satıcı mı var? Veya siz aranan meşhur bir sürücü müsünüz? vs vs Neyse kısa keselim.
Sonuç, bütçeniz ancak Niva ile örtüşüyor. Sonrasında arazide her türlü sorunsuzluk için tecrübeli olmak gerekiyor. İlerleyen günlerde ancak tecrübe kazanacağınıza göre, bir yerden de başlamak istiyorsanız, çoğu sanayide geçecek bir macera veya bütçenin daha fazla ayrılması gereken bir durum söz konusu. Ya gözünüzü kapatıp bu işe dalacaksınız ya da şimdilik yancı kalıp, daha fazla bütçe oluncaya kadar bekleyeceksiniz. Tercih sizin. Şu aracı aldım, olmadı yapamadım, elimde kalır mı derseniz, üç beş aşağı verilir, her araç sonuçta satılır. Olmazsa zarar ettim değil, tecrübe kazandım dersiniz. İyi geceler.
Özel Renkli Samurai JeepSelam mesajınızı yeni gördüm tarafımca 3 yıldır bir sj410 kullanıcısıyım arazide gayet güzel ve tamiri kolay. Lada niva ya nazaran daha yüksekte biliyorsunuz daha fazla modifiye edebiliyor sunuz zevk meselesi lada da güzeldir içi geniştir ama tabandan çürümeye başladımı bitti o araçla. Biraz yüksekte olmak istiyorum diyor sanız samuyu tercih edin sürekli bozulurmu derseniz düzgün kullanımda kolay kolay bozanı görmedim ha yan yatar duvara çarpar ne bilim yüksekten atlar sanız bozarsınız ama bunları lada ile denemeyin parça konusunda bir çok alternatif var eğer 2 araç olacak diyorsanız tavsiye edebilirim dilerseniz üstünü bile açar yazlık kullana bilirsiniz zaten motor kısmını düşünmeyin Şahin motoru var çoğunda parçaları muazzam.
Hayır sadece biraz yoğundumBu arada konuyu açan üye gitti , başlık başa kaldı
Benim içinde bakarmısınız lada niva ve samurai arasında halen kararsızım ama ikiside olur şöyleki nivanın tipi hoşuma gitmiyor ama usta vs sanayi olayı olunca samurai gözümü korkutmuyor değil ustasını bulamam diyeAynen öyle bakarım ama senin için gene
Aynen öyle sürekli 2 araç karşılaştırma videoları izliyorum birde jeep c 5 kalitesine acaba hangisi daha yakın yani arkadaşlarımda olanlar var geride kalmak istememçok sağolasın , bana değil konuyu açan @Betulakın a lazım , arkadaş offroad virüsü kapmış sen yine hesaplı denk gelirse paylaş ilgilenenlere faydası olur , selamlar
Bide bunu nerede yaptırabilirim arka koltukları iptal ettirmek istiyorum arkadaşlarımda simit tüple daha hoş görünür diyorlarAyrıca arka koltukları iptal edip şu tarz birşeyler yaptırmak istiyorum nerede bulabilirim acaba ama orta geçiş yerini kendim dizayn etmek istiyorum
Ekli dosyayı görüntüle 516808
Ekli dosyayı görüntüle 516809
Bir de yükseltme bazlı bir sorum olacak samurai yada nivayı max kaç cm yükseltebiliriz yükseltme kitiyleBulunur 3 ay önce görmüştüm ilan larda ki var Dı