KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
gökhan istanbuldan vecihi ustayı veya oğlu suatı bir ara , 0212 346 28 65 , bende siperiş verirken kouşmuştum , kilit dif parçalarına çok yük bindiriyor haliyle , ve dif eski yani km yaptığı için mesala içindeki ufak tefek parçalar ,zayıflıyor, kilit yeni parçalar eski olunca kaçınılmaz son , bu sebebten dolayı bu parçaları da kilit hazır takılırken değiştirmek gerekir demişti suat usta bir ara konuş kardeş
Merhaba,bende konuyla ilgili bir soru sormak istiyorum;aracımı Ankara sanayi sitesinden aldığımız büyük yay vb farklı metodlarla(Ahmet abi biliyor) yükselttik.Aracım herzaman olmamakla beraber bazen sanki el freni çekik kalmış yada frenler sıkıyormuş gibi yapıyor.Bunun sebebi ayna mahruti ayarlarının değişim ihtiyacı yada farklı bir nedenden kaynaklanıyor olabilirmi?Bu konuda yorum ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var.Teşekkürler...
Şimdi merak ettiğim diğer bir konuyu açmak istiyorum.. :-[
Daha önceki kullandığım arçta değişik motor tiplerinde değişik şanzuman lar kullanılırdı.Şanzuman lardada ana farklılık dişli oranlarındaki farklılıktı...Örneğin 2,5 benzinli ve diesel motorlarda 1,66 ,turbo larda 1,41 ve 1,22 gibi.
Lc lerde de farklı motor tipleri ve anladığım kadarı ile farklı şanzuman tipleri var.Bunlardada farklı dişli oranları varmı ?
Örneğin daha önceki sorularımda da değindiğim gibi düz diesel motorumu Turbo akuple ederek kullanmak istediğmde bu dişli den kaynaklanan problemler çekermiyim.yani motoru güçlendirdiğimizde dişlinin bu devri karşılayamayıp,motorun bağırması gibi...vs
BU arada arb'nin türkiye ithalatçısı varmış, görüşmeniz faydalı olabilir.
http://www.warn.com.tr/
EUROWINCH OTO.END.VE TİC.LTD.ŞTİ.
Adres: Yeni Yalova Yolu Buttim İş Merkezi D Blok 5.Kat No:1541 BURSA
Telefon: 0 (224) 211 38 42
Faks: 0 (224) 211 28 87
E-Posta: warn@warn.com.tr
Çağlar, biri diğerinin tersine dönüyorsa bu açık diferansiyelin tarifi değil midir? Bence LSD yok araçta. Kaputun içindeki VIN plakasındaki kodlara bakalım derim.
Daha önceki yazışmalarımızda Kaput içi "vın" plakasından bahsetmiştiniz .... plaka yı resimledim ....Açılım yorum ve bilgilerini sizlerden rica ediyorum..