<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 175303" data-quote="Doğrucu Davut" data-source="post: 1536083"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1536083"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1536083">Doğrucu Davut' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Bildiğim kadarıyla yönetmelikte 1.derece akraba ayrımı yok. Sahibi yanında oldukça ehliyeti olan her kişi aracı sürebilmekte.<br />
Yanında olmayınca 1. derece akrabanın bile sürme izni yok..<br />
(<i>Bütün dünyada sınır geçişlerinde de ayni mantık var zaten</i>)<br />
<br />
Ben yurtdışından bile telefonla bilgi alımında sorun yaşamamıştım.<br />
Kabul, bazen gerçek ilgiliyi bulmak zaman alabiliyor..
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Ticaret bakanlığının sitesinde bulduğum yazıyı aynen paylaşıyorum. Sayenizde yanlış bildiklerimi düzeltmiş oldum. 1. derece yakınların da Türkiye'de yerleşik olmaması şartı varmış ve araç sahibinin ülkeden çıkış yapmamış olması gerekiyormuş.<br />
<br />
"<b>Soru: Turistik kolaylıklar kapsamında getirilen taşıtı hak sahibi (malik veya vekalet yoluyla getiren kişi) dışında Türkiye’de kimler kullanabilir?<br />
Cevap:</b> Turistik kolaylıklardan faydalanılarak geçici olarak ithal edilen taşıt; hak sahibinin Türkiye’de bulunması şartıyla, bu kişinin ikamet yeri Türkiye Gümrük Bölgesi dışında bulunan eşi, anne, baba ve çocukları tarafından kullanılabilir. Bu durumda, taşıt hak sahibinin araç içinde bulunması gerekmemektedir. Ancak, taşıt sahibi yurtdışındayken Türkiye’de kalan taşıt park halinde bırakılır, hiç kimse tarafından (ana, baba, eş ve çocuklar dahil) kullanılamaz."</div>