yerli interrail TREN TUR KARTLARI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,916

medford

"be a traveller, not a tourist"
Yer
ankara
Web
www.icindentrengecensehirler.blogspot.com
Arkadaşlar bu konuyu Türkiyeyi dolaşmak daha dogrusu trenle dolaşmak isteyenlerin ki bu ben de dahailim bilgi alışverişinde bulunmaları için açtım bu konuda ufak tefek bir araştırmada yaptım sizlerinde görüşlerini almak istedim.
Öncelikle trenle Türkiyeyi dolaşma fikri oldukça heyecan verici bi fikir ama yaptıgım araştırmalarda buldugum bir kaç olumsuz noktaya dikkat çemek istiyorum
tren tur kartları iki çeşit biri yataklı tren tur kartı 500 tl digeri normal tren tur kartı 150 tl tren tur katlarının birinci sıkıntısı bir yolculugunuzun bitmeden digerine rezervasyon yapamıyor olmanız bu da eger yataklı tren tur kartı seçtiyseniz bir dezavantaj çünkü çogu trende sadece sadece bir vagon olan yataklı trende aynı gün yer bulmak sıkıntı olabilir ayrıca yataklı tren tur kartının 2. dezavantajı her yöne yataklı trenin olmaması sadece belirli güzergahlarda çalışması fiyatı konusuna gelince yataklı tren tur kartı almak pulmanda uyuyamayan rahatına düşkün kişiler için ideal hem geceyi daha rahat geçirir hem günü daha verimli gezerek kullanır aradaki farkı da otele verecegi paradan çıkarır ama ben pulmanda uyurum günümü de rahat geçiririm diyenler yataklı tren tur kartına hiç bulaşmasın arada ciddi fiyat farkı var
Normal ekspres tur kartlarındaki sıkıntı isetrenlerin ne zaman iptal edileceginin belli olmaması bunun da nedeni embesilce yönetilen türk demiryolu politakası trenleri kafalarına göre bakım çalışmasını bahane edip kaldırır ama aynı güzergah daki diger tren seferine devam eder veya trenin sürekli saatiyle oynayıp müşterisini küstürüp sonrada verimsiz diye kapatır. Bu şekilde gezimiz sadece belli noktalara olur ve tcdd nin insafına kalırız
Bu konuda sizin degerli görüşlerinizi almak isterim her şeye ragmen beni ciddi ciddi böyle planım var siz gezgin dostlar bu konuda ne der

Etiketler
Ynt: yerli interrail TREN TUR KARTLARI

bizde şu anda bandırmaizmir denizli, afyon,konya, adana, maraş, antep' trenleşanlıurfa-mardin-diyarbakır araları otobüsle diyarbakır elazığ tatvan arası trenle oradan otobüsle adilcevaz oradan otobüsle erzurum. erzurumdan otobüsle rize ve akabinde karadeniz artvin yusufeli fln yapmayı planlıyoruz. zor gibi görünüyor ama insana katacağı çok şey olduğuna inanıyprum ankara'nın doğusuna geçmemiş bir olarak bu geziyi yapabilmeyi çom arzu ediyorum.

lütfen planlarınızla ilgili bilgi ve tecrübe ve düşüncelerinizi burada paylaşın

Gezmek gerek, selamlar

adil bey galiba siz benim gibi ankaralısınız inşallah bu seyahata çıkarsınız ancak ankaradan trenle çok yere gitmek mümkün degil tcdd yanlış politakalarla bir çok treni kaldırdı şu anda denizliye hiç tren gitmiyor, konyaya ankaradan ulaşım yok tren seferleri birbirinden bagımsız abd deki amtrak sistemi gibi bir şey akıl edememişler her bir tren ayrı telden çalışıyo çogunu da tcdd (tam 9 ekspresi) 1 ocak 2010 dan itibaren kaldırdı tavsiyem trenle gitmeden önce son durumu iice ögrenmeniz. Trene şu kadar yatırım yaptık diye bas bas bagırıp sadece hızlı tren ulaşımına yatırım yapıyolar onu da heralde bi tanıdıklarına 3-5 kuruşa satarlar ilerde diger trenlerin durumu vahim bu durum gerçekten bir trensever olarak beni çok üzüyo
ama herşeye ragmen rotanız gerçekten heyecan verici umarım yolculuga çıkar burda da paylaşırsınız :smiley:

öncelikle Abd'yi abd yapan doğu batı tren hatının açılması diye bir şey okumuştum.

Denizliliyim ama istanbulda hukuk öğrencisiyim. Geçen sene araçla gezmeyi planladık bütçe olarak altından kalkamadık. bu sene hem bir yaş büyüdük hemde tren tur kartını öğrendik. haziran sonuna kadar zaten başlama gibi bir imkanımız yok.

Bugüne kadar dersane köşelerinde etüdlerde ömür bitirdik. üniyi kazandık şimdi vizeydi finaldi ev işi şu bu derken okul bitiiyo. bu nedenle bu gezi çok öenmli bir fırsat umarım hatta dilerim ki inşallah gezi gerçekleşir.

bende geçen seneye kadar üniversite ögrencisiydim bu sene işe başladım bu geziye ögrenciyken çıkmak çok önemli işe başlayınca fırsat bulmak zor dilerim bir an önce yaparsınız bu geziyi bende düşünüyom senelik izinde

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,928
Kayıtlı Üye Sayımız
166,950
Kaydolan Son Üyemiz
blizzard22

Çevrimiçi üyeler

Geri