<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 3901" data-quote="bartek" data-source="post: 1566739"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1566739"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1566739">bartek' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Buzdolabınız otomatik modda once 230V , sonra gazda çalışır. DC de ise sadece eğer bağlantısı varsa aracınız çalışırken çalışır..
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Bu arada 3 sistem buzdolabı 12V ile çalışırken sogutma yapmaktan çok, mevcut soğukluğu korur. Amaç yolda giderken gaz kullanmamak.<br />
Yola çıkmadan dolap soğuk olmalı. Eğer yazjn güneye iniyorsaniz ek sogutucu fan takmanız gerekir.Youtube dan arayın. Genelde karavan kapısından sığan 40 litre kompresörlu 12V buzdolabı ek olarak alınıyor. <br />
Bu arada ben kablolar ince diye 12V araçtan buzdolabı calistirmiyorum.<br />
Kamplarda voltaj 180V düsebiliyor. Buzdolabı bozulmasin diye tupte çalıştırıyorum. Voltaj redresoru kullananlar da var. Giriş ne olursa çıkış 220V oluyor. Ama bunların hafif olanları, örneğin Tunçmatikler kısa sürede mefta oluyor, ağır servolu delta marka kullananlar memnun.<br />
Sık seyahat edenler Alugaz doldurabilir tüp alıyor, yerli tüp tavsiye etmem çünkü dolumda %80 te kesmiyor, lafta kesiyor. Ama bu tüpleri benzin istasyonları her zaman doldurmuyorlar çünkü dolum agzi olmadan doldurmak kanunen yasak. Bazen bahşiş veriyorlar, bazıları sorunsuz dolduruyor.<br />
Gülü seven dikenine katlanır.</div>