Yeşil Vadi (Yenifoça)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinan-izmir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,399

sinan-izmir

Kamp II
Güneşli havayı fırsat bilip bisikletle biraz dolaşmak istiyor canım.Bir süredir yatan bisikletimin sağını solunu yağlayıp kontrol ettikten sonra yola çıkıyorum.Sahilde dolanırken birden aklıma daha önce gitmek istediğim ama fırsat bulamadığım bir rota geliyor ve o yöne doğru pedal çevirmeye başlıyorum.Yenifoçadan çıkıp Gencelli'ye doğru ilerlerken Alize tatil köyünün ordan sağa dönüyorum ve karşıma çıkan vadinin içinde ilerlemeye başlıyorum.

dsc02220if6.jpg

Toprak suya doymuş ve her taraftan sular akıyor,haliyle yol da çamur içinde.Bisikletin üstünde asfalt lastikleri takılı olduğundan ilerlemekte zorlanıyorum.Pedal çeviremediğim yerlerde inip,çamura bata çıka yürüyerek ilerliyorum.

dsc02221ik1.jpg

Fazla kullanılmayan yol çimenlerle kaplanmış.

dsc02223nv9.jpg

Vadinin karşı tepesinde eski kalıntılar görüyorum,dönüşü karşı taraftan yapıp orayı da biraz inceleyeceğim.

dsc02225bb6.jpg

Şaphane tepesi

dsc02227yw6.jpg

yol patikaya dönüşüyor ve bir süre sonra tamamen kayboluyor.Arazi de dikleşince bisikleti bırakıp yürümeye başlıyorum.

dsc02232ak5.jpg

dsc02234pl7.jpg

Eski bir Rum evine rastlıyorum.(Yalan :smiley:Aslında burayı arıyordum,ağaçların arasında gözükmediği için çevresinde biraz dolaştıktan sonra anca bulabildim)

dsc02237ai0.jpg

Giriş kapısında şöyle bir yazı var.Ne olduğunu anlayamasamda yapıldığı tarih hakkında bilgi veriyor.

dsc02238ta5.jpg

Manzarası harika

dsc02241yw0.jpg

Evi gördükten sonra dönüşe geçiyorum.Yanıma su almamıştım ama bu havada su bulmak çok zor değil.Temiz olduğunu tespit ettiğim kayaların arasında süzülen suyu içiyorum,tadı harika.

dsc02243qn0.jpg

Az önce gördüğüm tepeye doğru ilerliyorum.İçi oyulmuş büyükçe bir kaya?

dsc02244cw4.jpg

Bisikletimi yine aşağıda bırakıp yukarıya doğru yürüyorum.

dsc02247bs6.jpg

dsc02248xj1.jpg

dsc02251qb9.jpg

dsc02253zu8.jpg

Aşağıda Gencelli tarafları gözüküyor.

dsc02254nz4.jpg

Evin kalıntıları az ilerde gözüküyor.

dsc02255ql2.jpg

İleride birkaç kalıntı daha olması lazım,yürümeye devam ediyorum.

dsc02257nr8.jpg

Evin manzarası harika.Rumlar hep manzarası güzel yüksek yerlere kuruyorlar evlerini.

dsc02258zc2.jpg

Uzakta gözüken Çandarlı yarımadası

dsc02260ec6.jpg

Bu taş ilgimi çekiyor ve hemen fotoğraflıyorum.

dsc02261df2.jpg

Karanlığa kalmamak için buradan sonra dönüşe geçiyorum.

Hoşçakalın.

Etiketler
Ynt: Yeşil Vadi (Yenifoça)

Sayın sinan-izmir,

Bu denli oksijen, zarar verir insana!.... Bir daha yapmayın sakın...

Evin manzarası harika.Rumlar hep manzarası güzel yüksek yerlere kuruyorlar evlerini:
Altında bu satırların yazılı olduğu, sanırım alttan dördüncü fotoda yer alan evin manzarası çok görkemli. O evde bir zamanlar yaşamış olanların ömrü, kesin onlarca yıl uzamıştır.

Cavid Sezen

Gördüğünüz yerlerin bir kısmının ve Yeni Foçanın güncel fotoğrafları:

dsc02832640x426.jpg

dsc02834640x360.jpg

dsc02835640x360.jpg

dsc02839640x360.jpg

dsc02840270x480.jpg

dsc02841640x360.jpg

dsc02843640x360.jpg

dsc02844640x360.jpg

dsc02845640x360.jpg

dsc02846640x360.jpg

Şu an itibarı ile Bornova-Çiçekliköyde de bir orman yangını devam ediyor.Bu sıcak havalarda lütfen dikkatli olalım.İçinde yürüdüğümüz;havasını soluyup ta ''benim!'' dediğimiz ormanlar yavaş yavaş yok oluyor.

Tüm bu güzelliklere duyarlı yurttaşlar yetiştiremediğimiz sürece işimiz çok zor...

Cavid Sezen

Evlerin yükseklere kurulması sadece rumlara özgü bir durum değil.Geçen yüzyılların yaşam tarzı insanları evlerini yükseklere kurmaya zorlamış.Güzel fotoğraflar için teşekkürler...Yusuf Zeytinci

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri