sinan-izmir
Kamp II
Güneşli havayı fırsat bilip bisikletle biraz dolaşmak istiyor canım.Bir süredir yatan bisikletimin sağını solunu yağlayıp kontrol ettikten sonra yola çıkıyorum.Sahilde dolanırken birden aklıma daha önce gitmek istediğim ama fırsat bulamadığım bir rota geliyor ve o yöne doğru pedal çevirmeye başlıyorum.Yenifoçadan çıkıp Gencelli'ye doğru ilerlerken Alize tatil köyünün ordan sağa dönüyorum ve karşıma çıkan vadinin içinde ilerlemeye başlıyorum.
Toprak suya doymuş ve her taraftan sular akıyor,haliyle yol da çamur içinde.Bisikletin üstünde asfalt lastikleri takılı olduğundan ilerlemekte zorlanıyorum.Pedal çeviremediğim yerlerde inip,çamura bata çıka yürüyerek ilerliyorum.
Fazla kullanılmayan yol çimenlerle kaplanmış.
Vadinin karşı tepesinde eski kalıntılar görüyorum,dönüşü karşı taraftan yapıp orayı da biraz inceleyeceğim.
Şaphane tepesi
yol patikaya dönüşüyor ve bir süre sonra tamamen kayboluyor.Arazi de dikleşince bisikleti bırakıp yürümeye başlıyorum.
Eski bir Rum evine rastlıyorum.(Yalan
Aslında burayı arıyordum,ağaçların arasında gözükmediği için çevresinde biraz dolaştıktan sonra anca bulabildim)
Giriş kapısında şöyle bir yazı var.Ne olduğunu anlayamasamda yapıldığı tarih hakkında bilgi veriyor.
Manzarası harika
Evi gördükten sonra dönüşe geçiyorum.Yanıma su almamıştım ama bu havada su bulmak çok zor değil.Temiz olduğunu tespit ettiğim kayaların arasında süzülen suyu içiyorum,tadı harika.
Az önce gördüğüm tepeye doğru ilerliyorum.İçi oyulmuş büyükçe bir kaya?
Bisikletimi yine aşağıda bırakıp yukarıya doğru yürüyorum.
Aşağıda Gencelli tarafları gözüküyor.
Evin kalıntıları az ilerde gözüküyor.
İleride birkaç kalıntı daha olması lazım,yürümeye devam ediyorum.
Evin manzarası harika.Rumlar hep manzarası güzel yüksek yerlere kuruyorlar evlerini.
Uzakta gözüken Çandarlı yarımadası
Bu taş ilgimi çekiyor ve hemen fotoğraflıyorum.
Karanlığa kalmamak için buradan sonra dönüşe geçiyorum.
Hoşçakalın.
Toprak suya doymuş ve her taraftan sular akıyor,haliyle yol da çamur içinde.Bisikletin üstünde asfalt lastikleri takılı olduğundan ilerlemekte zorlanıyorum.Pedal çeviremediğim yerlerde inip,çamura bata çıka yürüyerek ilerliyorum.
Fazla kullanılmayan yol çimenlerle kaplanmış.
Vadinin karşı tepesinde eski kalıntılar görüyorum,dönüşü karşı taraftan yapıp orayı da biraz inceleyeceğim.
Şaphane tepesi
yol patikaya dönüşüyor ve bir süre sonra tamamen kayboluyor.Arazi de dikleşince bisikleti bırakıp yürümeye başlıyorum.
Eski bir Rum evine rastlıyorum.(Yalan
Giriş kapısında şöyle bir yazı var.Ne olduğunu anlayamasamda yapıldığı tarih hakkında bilgi veriyor.
Manzarası harika
Evi gördükten sonra dönüşe geçiyorum.Yanıma su almamıştım ama bu havada su bulmak çok zor değil.Temiz olduğunu tespit ettiğim kayaların arasında süzülen suyu içiyorum,tadı harika.
Az önce gördüğüm tepeye doğru ilerliyorum.İçi oyulmuş büyükçe bir kaya?
Bisikletimi yine aşağıda bırakıp yukarıya doğru yürüyorum.
Aşağıda Gencelli tarafları gözüküyor.
Evin kalıntıları az ilerde gözüküyor.
İleride birkaç kalıntı daha olması lazım,yürümeye devam ediyorum.
Evin manzarası harika.Rumlar hep manzarası güzel yüksek yerlere kuruyorlar evlerini.
Uzakta gözüken Çandarlı yarımadası
Bu taş ilgimi çekiyor ve hemen fotoğraflıyorum.
Karanlığa kalmamak için buradan sonra dönüşe geçiyorum.
Hoşçakalın.