KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Hiç boşuna doğu, batı, kuzey, güney demeyin kendinizi yormayın.
Bu işler üç madde ile olur, o maddeler;
1=EĞİTİM,
2=EĞİTİM,
3=EĞİTİM.
Gerisi yalan.Fakat eğitim sistemini bu hale getirenler kıyamet gününden sonrada hesap vermeye devam etsinler.
Eğitimi verecek adam lazım değilmi?
Kalın sağlıcakla.
istanbulda bazı kurallar kanunlardan bağımsız olarak oluşuyor. bu dönüşlerde yayaların araçlara yol vermesi durumu gibi.
diğer yazılı olmayan kanunlar:
1- cep telefonu ile konuşacaksanız veya mesaj çekecekseniz sol şeride geçin. öndeki araca çarpmayacak gibi bir mesafe bırakın. (mesafe öndeki araç durduğunda, sizin aracınız frene basmadan kendi kendine durabileceği bir mesafe olmalıdır.)
2- TEM (anadolu otoyolu) de en son şeritte giden araçlar saatte 250 km/h, orta şeritte giden araçlar 80 km/h ile gider.
100 veya 120 ile giden araçlar ise stress dolu sollamalar ile ilerlemelidir.
3- sol şeride geçmeniz gerekiyorsa ve sol şeritte arkanızda kalan araç ne size yol veriyor nede sizin yanınızdan geçecek bir hıza ulaşmıyorsa, sola sinyal yakın. sinyali gören sürücünün yol vermeme dürtüleri devreye girecek ve aracını hızlandıracaktır.
ayrıca aracım bozulmuş ve emniyet seridine çekip aracımla ilgilenirken, emniyet şeridini illegal olarak kullanan sürücülerden fırça yediğimi bilirim. "ne çektin bu arabayı buraya be" diye..
3- sol şeride geçmeniz gerekiyorsa ve sol şeritte arkanızda kalan araç ne size yol veriyor nede sizin yanınızdan geçecek bir hıza ulaşmıyorsa, sola sinyal yakın. sinyali gören sürücünün yol vermeme dürtüleri devreye girecek ve aracını hızlandıracaktır.
Bu heryerde var galiba , Türklere has olabilir : ) sol taraf arkanızdan gelir , akşamsa büyük ihtimalle uzunları da açıktır , geçmesini beklersiniz ama geçmez , hatta yavaşlarsınız biraz ama yine de geçmez , sola sinyal verdiğiniz anda hemen geçip gider
Trafik az az akıyorken ki ortalama hız 50-60 gibi, sol şeritte doluyken, sol şeritteki adamın öndeki araçların orta şeride geçmesi için yaptığı selektöre ne deniyor ? Bunun anlam ve önemi ne,boş olmsa amenna..
15 gün önce dolmuşa bindim. (60 km mesafe ve 2 ilçe arası) az kalsın bağlatacaktım arabayı.sinir oldum tavırlarına. hatalı şerit değiştirme, ayakta yolcu taşıma vs.herşeyi yanlıştı..
- Yeşil yanmasına 2 saniye kala kornaya basarak 'uyuma, hazırlan' diye düşünenler
- 2 şeritli bir yolun sonunda gişe,yol çalışması,kavşak vb. durumlardan dolayı yolu 8 şerite çıkartıp o iki şeritten geçmeye çalışanlar (KGS giişeleri özellikle)
- Arabının sol-şöför tarafındaki fara yüksek voltajlı far ampulü taktırıp karşıdan gelenleri düşünmeyenler (gözlerinde sorun varsa ya tedavi gör ya da araç kullanma)
- Tek yönlü yollarda aracını yolun sol tarafına bırakanlar
- Emniyet şeridini kullananlara artık söylenecek laf kalmadı
yaa aslında biraz birbirimize saygılı olsak, az biraz hoşgörülü olabilsek, biraz daha rahat bir yapıda olsak inanıyorumki trafik %30 azalacaktır..