YILBAŞINDA SHANGAİ...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan keyif Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,826

keyif

Kamp I
yılbaşında nereye gideyim diye aranıyordum...alternatifleri ikiye kadar düşürdüm...ve sonunda shangai'ye gitmeye karar verdim...diğeri sydney idi...

otel fiyatlarına baktım yılbaşı gibi bir dönemde dahi en üst sınıf otellerde geceliği 100-150 € arasına o kadar çok alternatif var ki vayy bee dedim biz bu paralara ne dandik yerlerde kalıyoruz bazen...hem yılbaşı olması hem fiyatların görece daha ucuz olması hem de bir kişiyi misafir edecek olmamdan dolayı çıtayı yüksek tutacağım bu sefer...

lakin benim merak ettiğim bund bölgesi dışında da olsa ama çok dışında olmamak kaydıyla geleneksel çin evi var mı konaklama yapabileceğim...eğer o tarz bir yer olursa lüksn bir önemi yok...konumu çok saçma sapan olmasın yeter...hani japonya'daki ryokan misali bir yer arıyorum...belki shangai bu tarz bir konaklama için çin'de düşünlmesi gereken belki son yer ama varsa onu da alternatifler arasına alacağım...hatta ilk onu düşüneceğim...

nette aradım ama hiç cevap bulamadım bilenlerin yardımına ihtiyacım var...

Etiketler
Ynt: YILBAŞINDA SHANGAİ...

vayyy bee...1 yıl daha geçmiş...nice yaşanmışlıklar ile birlikte...

bu yılbaşı shanghai'ye gidiyoruz...8 kişiyiz...thy çok uyguna satıyor...aferin kendilerine...

öyle japonların mermi trenine nanik yapan çin trenine bineceğiz...483 km hız yapıyormuş...havalimanı şehir merkezi arası 7 dakikada...araç ile normal şartlarda 45 dakika...

fairmont oteline baktım...en iyi oteller sıralamasında çok yüksek yerde...en iyi restaurant bakıyorum o otelinkini gösteriyor...en iyi bar diyorum onu gösteriyor...fiyat performans karşılaştırması yapıyorum yine o, yine o...iyi dedik alalım...hong kong'daki peninsula ile aynı kıvamda bir otelmiş...hong kong'takinin fiyatı bunun 5-6 katı olduğundan kalmak mantıksız gelmişti...shanghai hong kong ile kapışıyormuş...çinililer hong kong'ta ingiliz mayası olduğundan safkan çin şehri olarak shanghai'ya yükleniyorlarmış...zaten james bond'un son filminde de şehri görünce dedim ki bu sene çin yolu gözüktü...ben bileti kesince ahali de takıldı...kalabalık daha iyi...3 gece kalacağımız için kalabalığın sıkıntılarını yaşayamadan geri dönmüş olacağız...3-4 günden fazla tek bir şehirde kalmayı sevmiyorum zaten...sık gidip az kalmak daha mantıklı geliyor...sık ama az yemek gibi...

yapılacak şeylere baktım...muhtemelen havai fişek gösterisi olur...hong kong o açıdan inanılmazdı shanghai da öyle olur diye ümit ediyorum...geçen seneki yılbaşı japonya kutlama anlamında tam bir fiyaskoydu...en ufacık bir kutlama yoktu sokaklarda...bu sefer umarım öyle olmaz...akrobasi şov var...büyük bir bahçeleri var...ki japonya'nın en etkilendiğim yerleriydi bahçeleri ve tapınakları....nehir turu var...bir de şehir turu yapıp 2 çin yemeği yedim mi güzel olur diye hayal ediyorum...fotoğraf çekmeyi sevmezdim ama yavaş yavaş fikrim değişmeye başladı...değişik bir makine bulursam satın alıp, çekmeye başlayacağım...sıradışı olursa tabi...mesela paraşütle atlayıp fotoğraf çekme fikri çok cazip geliyor...

yılbaşı 3 günlük londra, viyana ya da paris ile shangai aynı paraya geliyor...arz-talebin canına minnet...:smiley:

havai fişek gösterisi kötü değildi ama beklediğim kadar iyi hiç değildi...

ritz carlton'da konakladık...manzarası inanılmaz...kahvaltı harika...fiyat da aslına bakarsanız ritz'e göre hatta çoğu 5* otele göre çok iyiydi...konumu çok iyi...odalar da muhteşem...

shanghai için çin'in yarını diyorlar...hong kong dururken shanghai biraz sönük kalıyor...zaten güzelim şehrin ışıklarını da gece söndürüyorlar...şaka gibi...hong kong bu konuda inanılmazdı...nehir şehre inanılmaz hava katıyor...nehir turu yapmaya gerek yok görebileceğiniz asıl yer zaten hergün gördüğünüz yer olduğundan tur anlamsız oluyor...nehir turunun keyfini ve daha güzelini karşıdan karşıya geçmek için kullanılan vapur ile fazlasıyla tadabilirsiniz...bizim parayla 60 kuruş filan...

çok lüks restoranlar var...fiyatlar oldukça yüksek...şangay lüks tüketimi konusunda vergisi yüksek olan bir şehir...ama çin malı ürünler konusunda tam bir cennet...dünyanın en büyük kargo limanı burada olduğundan herşeyi bulabiliyorsunuz...fiyatlar zaten iyi bir de pazarlık şansınız var...bir deri çanta aldım 300 liradan 40 liraya düştü...niye 1 tane aldım diye kızdım dönünce...anahtarlık satmıyorlar o fiyata burada...

yu bahçeleri diye bir yere gittik...belki kış olması, çok soğuk olması bir de grupla gezdiğimden dolayı japonya'daki bahçelerin keyfini alamadım...zaten çok küçüktü...

ingilizce bilmiyorlar...ingilizce bilmiyorum diye yurtdışına bireysel gidemeyenlerdenseniz dert etmeyin onlar da bilmiyor...elinizdeki otelin kartı ile otele geri dönebiliyorsunuz...otel kartında da zaten gidilecek önemli yerleri yazmışlar oraya gidince şangay bitiyor...3-4 günden fazlası kesinlikle sıkar...

bir daha gidilecek kadar güzel şehir mi derseniz bence değil...

bende bıraktığı hava osaka'dan farklı olmadı...osaka da 2. kez gidilecek bir şehir değil...ben 2 yılbaşında da baltayı taşa vuruyorum sanki...yine de dert ettiğim yok...sonuçta gezip görüyoruz...seneye yılbaşında sıcak bir yere gideceğim ama...sydney, rio veya cape town...soğuklardan tek ihtimal new york...sydney'e gönderdiklerim 16 gündür avustralya'da ve anlata anlata bitiremiyorlar...tabii biraz da vakit meselesi...ben 3 günden sonra cennette bile sıkılacağımdan bana ters...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,935
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.